Neti posodica za izpiranje nosne votline

Ta preprosta tehnika zelo učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline. Ta preprosta tehnika zelo učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline.
902730 15764

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Mičo **** 13. 08. 2018 19:21
Neti posodica je res fenomenalen izdelek - super samopomoč pri vseh nez NOSNIH težavah- priporočam t... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

PRIPOROČEN JE IZBOR POŠTNE OPCIJE: PAZLJIVO RAVNANJE

Izdelek je steklen in lahko se tekom prenosa in poštne dostave tudi razbije. Neustrezna izbira poštne opcije lahko vodi do poškodbe blaga in nastanka nepotrebnih stroškov.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Izpiranje nosu, nosnega dela žrela in Sinusov ali krajše INNS je v svetu dobro poznana tehnika in njeno uporabo priporočajo zdravniki za različna stanja zgornjih dihalnih poti:

* Pomaga lajšati težave s sinusitisom, vnetjem mandeljnov, glavoboli, pri boleznih oči, ušes in grla. Prav tako lajša težave s senenim nahodom, astmo oziroma bronhitisom.

* Pri ugotavljanju razširjenosti uporabe tehnike INNS med 286 zdravniki so ugotovili, da jo v 91 % priporočajo pri diagnozi kronični rhinosinusitis.

* V 9% jo priporočajo pri astmi povzročeni z infekcijami zgornjih dihalnih poti;

* v 67 % v primeru akutnega bakterijskega rhinosinusitisa,

* v 11% pri nosni polipozi,

* v 66% pri sezonskem akutnem rhinitisu (seneni nahod),

* v 59% ob infekcijah zgornjih dihalnih poti.

* INNS se na Zahodu uporablja že desetletja kot pooprerativna oskrba ljudi, ki so bili na endoskopskih operacijah sinusov. 

Ta preprosta tehnika odstranjuje odvečno sluz in druge nečistoče ter zelo učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline. Pomaga odpravljati posledice očesne utrujenosti zaradi dolgotrajnega dela ob računalniku, z rednim izvajanjem tehnike neti vzdržujemo zdrav dihalni sistem.

OPIS TEHNIKE:

Pri metodi izpiranja nosu potrebujemo posebno posodico, imenovano Neti posodo. Posodo najprej napolnimo s toplo vodo. Tej vodi dodamo pol čajne žličke soli ( če dodamo preveč ali premalo soli nas bo sluznica pekla) in dobro premešamo, da se sol raztopi. Postavimo se pred umivalnik, nekoliko nagnemo celo telo naprej, če ste dovolj spretni lahko tudi čepite in si podstavite posodo, v katero se bo iztekala voda. Glavo nagnemo nekoliko vstran in naprej. Začnemo najprej v desno stran in dulec posode nastavimo v nosnico, ki je dvignjena (v tem primeru levo). Dulec naj popolnoma zatesni nosnico, tako da voda ne teče mimo.

Če je potrebno, popravimo položaj glave, kajti glava ne sme biti nagnjena preveč nazaj, da nam voda ne teče po grlu.  Med izvajanjem postopka bodite pozorni, da dihate skozi usta. Na koncu počakamo, da voda odteče iz nosnice, pihnemo, da izpraznimo nos, nato pa postopek ponovimo še na levo stran.

Strokovnjaki svetujejo:
če tehniko vadimo zjutraj, nas hitro naredi budne in sveže.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Mladostniku naj mentor na vpogled ponudi obe skrajnosti, da se vsak vpraša, za kolikšen odstotek značilnosti obeh skrajnih leg gre v njegovem odzivu, in presodi, kaj namerava v svojem odzivanju spremeniti. Oglejmo si dva takšna primera.

Sem usmerjen navzven, bolj k tehniki kot k ljudem. Zanimam se za dogajanje okoli sebe, politiko, napredek. Po naravi sem optimist, družaben, živahen, vihrav, podjeten. Prehitro se navdušim za novosti in se običajno lotevam več poslov naenkrat. Večkrat sem nepremišljen, naiven, pozabljiv in površen in ponavljam iste napake. Moral bi biti bolj vztrajen in zanesljiv.

Sem usmerjen navznoter, bolj k ljudem kot h tehniki. Rad sem sam ali še s kom, vendar nikoli v hrupni družbi. Morda sem preveč nezaupljiv do ljudi in preveč kritičen do drugačnosti drugih. Sem pa natančen, resen, premišljen, tih, previden in zadržan. Morda sem počasen pri odločitvah, zastavljeno delo pa rad končam. V čustvih sem zadržan in premišljen, izražam se kratko in jasno, ne slepomišim.

Idealna mešanica je seveda 50 % od vsakega pola, a včasih eden od njih prevladuje. Če preveč štrli in če je za posameznika moteč, naj premisli, katerega od načinov odzivanja bi po načelih avtosugestije želel spremeniti. Trdna vera in vztrajnost zagotavljata uspeh ... Drugi sestavni del značajskih potez je mladostnkov način odzivanja: čutno, prvinsko in neposredno (spodnji deli možganov), izraziteje čustveno (srednji možgani) ali po miselni presoji (možganska skorja). Tudi te tri načine naj mentor predstavi na podoben način, da jim lahko vsak zase odmeri odstotke ter se odloči, kaj naj pri tem spremeni. Oglejmo si spodnje primere.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja