Nicorette Set transdermalni obliži, 7 obližev
Nicorette Set transdermalni obliži, 7 obližev
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nicorette Set transdermalni obliži, 7 obližev

Proizvajalec: Neopredeljen
En transdermalni obliž vsebuje nikotina in sprosti ustrezno količino nikotina v 16 urah.
Cena: 27,42 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, obliž, obliž
Namenodvajanje od kajenja
Oblikaobliž

Opis

En transdermalni obliž vsebuje 23,62 mg nikotina in sprosti 15 mg nikotina v 16 urah oziroma en transdermalni obliž vsebuje 39,37 mg nikotina in sprosti 25 mg nikotina v 16 urah (odvisno od vaše izbire variante).

Pomožne snovi so navedene v navodilu za uporabo.

Transdermalni obliži Nicorete Set so namenjeni za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjšanjem potrebe po nikotinu in zmanjševanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem.

Navodilo za uporabo Nicorette Set-a

Trajanje zdravljenja je individualno in praviloma traja 3 mesece.
Hudi kadilci naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 25 mg /16 ur, nato 2 tedna transdermalne obliže 15 mg/16 ur in nato še 2 tedna transdermalne obliže 10 mg/16 ur.
Zmerni kadilci naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 15 mg/16 ur, nato pa 4 tedne transdermalne obliže 10 mg/16 ur.

Način uporabe Nicorette Set-a

Transdermalni obliž nalepite zjutraj na čist, suh, neporaščen in nepoškodovan predel kože in ga odstranite zvečer, ko greste spat. Za transdermalno uporabo.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte pri temperaturi do 25 ° C.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Pljučna embolija

Kako poteka zdravljenje?
Bolezen se največkrat zdravi z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi (pravijo jim tudi zdravila za redčenje krvi). Ob pojavu pljučne embolije je lahko bolnik tako prizadet, da potrebuje še protibolečinska zdravila, dodatek kisika v zraku in zdravila za dvig krvnega tlaka. V primeru pljučne embolije, ki bolnika huje prizadene (ugotovljena je zmanjšana vsebnost kisika v krvi, padec krvnega tlaka, hitro bitje srca), je lahko potrebna tromboliza (raztapljanje krvnega strdka z zdravili).
Zdravljenje z zdravili proti strjevanju krvi (antikoagulacijsko zdravljenje) se začne že v bolnišnici, kjer bolnik dobiva injekcije heparina skupaj s tabletami varfarina, z namenom podaljšanja časa strjevanja krvi in preprečevanja nastajanja novih strdkov. Uvedba varfarina zahteva pogosto preverjanje protrombinskega časa (INR) , ki odraža sposobnost strjevanja krvi. Vrednost protrombinskega časa pri bolnikih s pljučno embo!ijo naj bi bila med 2 in 3. Na začetku lahko vrednost protrombinskega časa zelo niha, kar zahteva pogosto preverjanje in prilagajanje odmerkov. Ko se vrednost protrombinskega časa ustali, so tudi kontrole krvi redkejše. Bolnik jemlje varfarin od 3 do 6 mesecev, v primeru večkratnih ponovitev je jemanje dosmrtno. Če antikoagulacijska terapija ni dovoljena ali je neučinkovita, se lahko v spodnjo veno kavo, ki lovi kri iz spodnjih udov in trebušnih organov, vgradi filter za lovljenje strdkov.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, obliž, obliž
Namenodvajanje od kajenja
Oblikaobliž

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.