x
Vse kategorije
Novalac IT, 400 g + GRATIS trak za ušesa
Novalac IT, 400 g + GRATIS trak za ušesa
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Novalac IT, 400 g + GRATIS trak za ušesa

Proizvajalec: Novalac
Mleko s povečano vsebnostjo laktoze za lajšanje in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih.
Cena: 11,90 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka adaptirano mleko

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

edino mleko s povečano vsebnostjo laktoze za lajšanje in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih

Zaprtje ali konstipacija je pogosta prebavna težava dojenčkov, za katero je značilno neredno odvajanje blata zaradi disfunkcije črevesja. Pri dojenčkih govorimo o zaprtju, kadar je odvajanje blata manj kot 2x/dan oz. manj kot 3x/teden. Blato je trše, odvajanje oteženo, včasih celo boleče.
 
Pri dojenčkih z zaprtjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka Novalac IT, ki vsebuje povečano količino laktoze in magnezija. Laktoza je prebiotik- hrana za bifidobakterije, kar pospeši njihovo razmnoževanje in s tem volumen blata. Laktoza in magnezij sta osmozna laksativa, ki pritegneta vodo v debelo črevo in s tem zmehčata blato in tako je omogočeno lažje odvajanje blata.

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

1. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut

2. Vodo za pripravo obroka previte v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.

3. Vodo v lončku ohladite na 40°C in jo prelite v stekleničko.

4. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.

5. Stekleničko zaprite in jo dobro pretresite.

6. Obrok ohladite do mlačnega (37°C) oziroma do takrat ko na koži ne čutite ne vroče in ne hladno.

Posebna opozorila
- Vedno pripravite svež obrok.
- Hranite na suhem in hladnem mestu
- Ne uporabljate po datumu izteka roka uporabe, ki je odtisnjen na dnu pločevinke.
- Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.
- Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite.
Zaprtje, polivanje, nenehen jok brez očitnega razloga, neutolažljiv dojenček, pogosto lačen dojenček, alergija na beljakovine kravjega mleka ...
 
To so skrbi, s katerimi se morate soočiti po rojstvu svojega otroka. Čeprav to niso bolezenske težave, pa te vsakodnevne težave niso brez posledic za otrokovo udobje in kakovost življenja vaše družine: skrbi vas, premalo spite, izgubljate potrpljenje, počutite se krive … in tako naprej, veliko je tega.
Naštete težave so pogosto posledica še ne do kraja razvitih prebavil. Danes nam napredek znanstvenega znanja pomaga bolje razumeti vzroke teh težav in najti primeren odgovor.
Ker dojenje ni zmeraj mogoče, smo razvili posebna mleka za dojenčke Novalac, ki predstavljajo prilagojeno rešitev za prehrano vseh dojenčkov s funkcionalnimi težavami.
 
Da bi lahko vsakemu dojenčku ponudili proizvode najvišje kakovosti, so v veljavi strogi predpisi za ves postopek za proizvodnjo mlek Novalac.
 
Mleko Novalac z oznako 1 je namenjeno dojenčkom od rojstva do dopolnjenega 5. meseca starosti, z oznako 2 dojenčkom od dopolnjenega 5. meseca starosti do enega leta, z oznako 3. pa otrokom od 1. do 3. leta starosti.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Dojenje

Najmanj pol leta izključnega dojenja je potrebnega, o tem so si vsi edini, da mati naredi najboljšo popotnico zdravju svojega otroka. Poleg tega je materino mleko poceni in nekomplicirano - vsak čas je pri roki, higienično je zapakirano ter je primerne temperature. Materi dojenje poleg tega pomaga razgrajevati poporodno okrevanje kot tudi razgradnjo »nosečniške maščobe«, poleg tega pa zmanjša možnost poporodne potrtosti in poznejšega nastanka raka na dojki.

Dojeni otroci so zato manj izpostavljeni alergijam, boleznim in infekcijam in se v svojem razvoju težje prekomerno zredijo. Psihološko so, v primerjavi s svojimi vrstniki »zalivančki« (otroci hranjeni po steklenički), bolj izravnani in zadovoljni. Obstaja pa tudi raziskava, ki govori o tem, da dojeni otroci dosežejo višji inteligenčni kvocient. Dovolj razlogov je torej, ki govorijo v prid tej prečudoviti pustolovščini. Da bo vsakodnevni postopek dojenja potekal brez večjih težav, se je dobro predčasno spoznati s pravilno tehniko dojenja; tu naj vam pomagata babica ali svetovalka za dojenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Kaj pa, če dojenje ne steče? Izkušnje mamic!

Med nosečnostjo nas na vsakem koraku seznanjajo s spiskom dobrobiti, ki jih otrok z dojenjem pridobi. Da je dojenje najbolj zdrava stvar na svetu, to vemo vsi. O tem, da se otrok morda iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bo dojil, pa je zelo... preberi več...

Novalac prehrana zdravega dojenčka

Že v času nosečnosti in ob rojstvu je največja želja vsake mame nuditi otroku vse potrebno za zdravo rast in razvoj. V prvih mesecih je to najbolj povezano s prehrano dojenčka – materinim mlekom, kot najboljšo hrano za dojenčka in kasneje uvajanjem... preberi več...

Nedonošenček s kolikami

Vprašanje: Spoštovani! Sem mama nedonošenčka, starega skoraj 5 mesecev, korigirano 3. Še vedno ga mučijo hude kolike - napenjanje, bolečine, jok, občasno zeleno blato, bruhanje med obrokom. Ne želimo pustiti le času čas in sedeti križem rok,... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Novalac 2, 400 g ali POSEBNA AKCIJA

Od 9,23 €

Pharmed telesni termometer CE1023 brez Hg

7,77 €

Novalac 1, 800 g (AKCIJA)

17,50 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka adaptirano mleko

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.