Now Kids Vits multivitamini, 120 žvečilnih tablet

<p><strong>Now Kids Vits multivitamini vsebuje izjemno kombinacijo vitaminov ter mineralov, ki so namenjeni va&scaron;emu otroku.<br /></strong></p>

Now Kids Vits multivitamini vsebuje izjemno kombinacijo vitaminov ter mineralov, ki so namenjeni vašemu otroku.

519014 180

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Irena **** 5. 04. 2016 02:00
S kupljenim artiklom sem zelo zadovoljna.Te žvečljive tablete kupujem za otroke,ker imajo malo probl... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Now Kids Vits multivitamini so prehransko doplnilo, ki je namenjeno predvsem prehranskemu dopolnjevanju prehrane vašega otroka.

Vitamin D je izrednega pomena pri rasti in razvoju kosti vašega otroka. Vitamin D prispeva k normalizaciji kalcija, pomemben pa je posredno tudi za delovanje vseh mišic otroškega telesa.

Železo je izredno pomemben mikro element, saj je potreben za otrokov razvoj kognitivnih sposobnosti. Pomembno vlogo ima železo tudi pri rdečih krvničkah otroškega organizma - saj je njihov sestavni del. Pomenjkanje le-tega lahko privede do težav s slabokrvnostjo.

Cink ima vlogo pri sintezi DNK in beljakovin ter presnovi ogljikovih hidratov, mikrohranil in maščobnih kislin.

Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Prehransko dopolnilo Now Kids Vits multivitamini vsebuje tudi preostale vitamine ter mineralne snovi, ki dopolnjujejo otroško prehrano z namenom, da je rast in razvoj otroškega organizma nemotena.

Preostali vitamini in minerali v Now Kids Vits multivitamini prehranskem dopolnilu inmajo številne vloge in sicer:

- sodelovanje pri funkciji ter normalnem delovanju imunskega sistema (vitamini A, B6, B12 in železo, cink).

- pripspevek ter normalizacija delovanja živčnega sistema (vitamin C, B6, B12, tiamin, riboflavin, niacin, biotin, jod).

- vpliv na psihološki vidik otroškega življenja ter prispevek k delovanju le-tega (vitamin C, B6, B12, tiamin, niacin, folat, biotin).

Priporočen dnevni odmerek prehranskega dodatka Now Kids Vits multivitamini

Otroci v obdobju 3-14 let
prežvečite 1 tableto, med obrokom.

Otroci, ki so strareši od 14 let
prežvečite 2 tableti dnevno, med obrokom.

Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vitamini in minerali

Tudi danes je veliko govora o uživanju hrane, ki vsebuje vitamin D. Umetni vitamini imajo vendarle to slabost, da jih organizem ne more tako dobro predelati kot vitamine iz naravnih virov. Predoziranje preparatov z vitaminom D lahko poleg tega sproži slabost, drisko in vekstremnih primerih tudi odpoved ledvic. Zato je tvorjenje vitamina D prek sončnega obsevanja kože bistveno boljše kot sprejemanje vitamina s preparati. S sončenjem si organizem priskrbi točno tisto količino, ki jo potrebuje. Vendar pa so danes številni ljudje za to prikrajšani, saj preveč časa preživijo v pisarnah za žaluzijami in avtomobilih z zatemnjenimi stekli. Zraven sodi tudi večinoma pretirana zaščita pred soncem, saj zaščitni faktor 8 zaustavi skoraj 95 odstotkov produkcije vitamina D, zaščitni faktor 15 pa celo okoli 99 odstotkov.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Now Now
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja