x
Vse kategorije
Nozohaem gel za zaustavitev krvavitve iz nosu, 4x5 mL
Nozohaem gel za zaustavitev krvavitve iz nosu, 4x5 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Nozohaem gel za zaustavitev krvavitve iz nosu, 4x5 mL

Proizvajalec: Pharmacure
S svojim lokalnim delovanjem ustavi krvavitev iz nosu.
Cena: 7,04 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Tomaž*** | 5. 11. 2015 01:00
/
Preizkušeno in deluje...nič drugega za dodat.

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Nozohaem je popolnoma nov medicinski pripomoček, ki s svojim lokalnim delovanjem ustavi krvavitev iz nosu.

Nozohaem ima štiri interaktivne učinke zdravljenja:

- Gel pritiska na krvavečo žilo.
- Gel je hipertoničen, zato se nosna sluznica »skrči«.
- Glicin pospešuje nastanek faktorjev strjevania krvi (agregacijo trombocitov).

Kdo lahko Nozohaem uporablja?

Nozohaem lahko uporabljajo odrasli in otroci, starejši od 7 let. Starostno omejitev svetujemo, da lahko otroku pred aplikacijo razložimo potek uporabe in ga pripravimo na delovanje izdelka.

Vsebina Nozohaem seta

4 tube, vsaka po 5 ml gela.

Krvavitev je pogost, po navadi nenevaren simptom. Najpogosteje gre za krvavitev iz Kiesselbachovega področja. Večina krvavitev poneha sama od sebe.

Nozohaem ter krvavitve iz nosu

Krvavitve iz področja nosu so precej pogost pojav številnih ljudi. Manjša krvavitev je lahko posledica ševilnih vzrokov, ki lahko prizadane tako odrasle kot tudi otroke vseh starostnih skupin. Krvavitev je lahko še posebej neprijetna pri otrocih, saj izgleda izliv krvi še posebej dramatičen in neprijeten. Večina krvavitev iz predela nosu je zanemarljivih, krvavitev ni resna, zato jo enostavno lahko rešio doma.

Do nosne krvavitve lahko pride zaradi številnih vzrokov, ki so posledica poškodbe nosne votline, najrazličnejših trav ter morebitnih udarcev v predel nosu. Še posebej pogoste so krvavitve pri športnikih.

Uporaba Nozohaem gela

Uporaba gela je enostavna, da bi bilo ustavljanje krvavitve iz nosu še bolj uspešno pa se držite sledečega poteka zdravljenja:

- z robčkom odstranite odvečno kri, jo popivnajte ter poskrbite, da bo notranjost nosnice sorazmerno suha

- vstavite konico nozohaem apliatorja približno 1 do 1,5 centimetra v globino nosnice ter iztisnite gel iz tubice. Hkrati s palcem in kazalcem druge roke primite nosnici, da fiksirate konico nastavka.

- v kolikor je krvavitev manjša ter pozicionirana bolj na sprednem koncu nosne votline zadostuje le en nanos nosnega gela, sicer pa je v primeru krvavitve iz višjih predelov potrebno porabiti še kakšno tubico več.

- gel naj v nosni votlini deluje približno pol ure, v kolikor ga odstranite predhodno tvegate da se bo krvaviten ponovila.

- v primeru, da se krvavitev ne ustavi lahko to pomeni večjo poškodbo nosnih žilic, zato se je večinoma potrebno posvetovati s svojim osebnim zdravnikom. Večinoma se tovrstni primeri rešujejo operacijsko.

- gel Nozohaem je povsem neškodljiv. V primeru prekomerne aplikacije v nos lahko gel steče v ustno votlino ali naprej proti žrelu in lahko ga pogoltnete. V primeru, da ostane nekaj gela v nosni votlini, da nežno odstranite z robcem.

Kdo naj uporabi Nozohaem?

Nozohaem ni primeren za vse, uporabljajo ga lahko otroci, ki so starejši od 7 leta starosti ter tudi odrasli.
Posamezne osebe, ki imajo težave s prekomernimi krvavitvami, ki ne trajajo dolgo so lahko posledica občutljivosti nosnih žilic, zato so ponavadi krvavitve večkratne ter nenapovedljive.
V teh primerih je priporočeno, da ima otrok izdelek venomer v bližini.

Tako bo lahko zaplet z neprijetnim krvavljenjem rešen zelo hitro ter enostavno.

Kako deluje Nozohaem gel?

Nozohaem gel je inovativen izdelek, ki vsebuje telesu lasten proizvod in sicer aminokislino glicin. Glicin je povsem naravna sestavina, ki se v telesu povezuje z drugimi aminokislinami in tako tvori proteinske makromolekule.

Glicin aminokislina sodeluje v pripravi tako imenovanih faktorjev strjevanja krvi, ki pripomorejo h hitrejšemu postopku agregacije trombocitov ter posledičnega strjevanja krvi.

Nozohaem gel vsebuje tudi kalcij, ki je prav tako pomemben deležnik v kaskadi strjevanja krvi. V kolikor kalcijevih ionov ni se kri ne strjuje normalno/hitro.

Priloge

Ali ste vedeli

Krvavitev iz nosu

Krvavitev je pogost, ponavadi nenevaren simptom. Najpogosteje gre za krvavitev iz Kiesselbachovega področja. Večina krvavitev poneha sama od sebe.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Oxilver Skin gel, 30 mL

28,11 €

Regratin regratova tinktura, 125 mL

10,06 €

Bio-Karnitin Pharma Nord, 50 kapsul

23,15 €

Artičokine kapljice, 125 mL

10,59 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.