Nutrilab Lactase prehransko dopolnilo, 90 kapsul

<p>Izdelek je namenjen osebam, ki imajo pomanjkanje encima laktaze v telesu (laktozna intoleranca).</p>

Izdelek je namenjen osebam, ki imajo pomanjkanje encima laktaze v telesu (laktozna intoleranca).

482072 19251

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Aktivna snov v kapsuli:

Laktaza (Aspergillus oryzae)  4.500 FFC**
** to je priporočen odmerek na obrok za osebe, ki imajo težave s prebavljanjem laktoze

Sestavine posamezne kapsule:

Mikrokristalna celuloza, Tolerase granulat*, hidroksi propil metil celuloza (ovojnica kapsule), voda, magnezijev stearat (rastlinskega izvora)

* pripravek, ki vsebuje encim laktazo (beta galaktozidazo), pridobljeno iz plesni Aspergillus oryzae

Uporaba:

vzemite 1 kapsulo pred vsakim obrokom, ki vsebuje mleko ali mlečne izdelke (laktozo).

Izdelek je primeren za vegetarijance.

Laktozna intoleranca

Intoleranca za laktozo je nezmožnost prebavljanja  laktoze, sladkorja, ki ga  najdemo v mleku in mlečnih izdelkih.

Posamezniki z laktozno intoleranco imajo nezadostno raven laktaze, encima, ki metabolizira laktozo v glukozo in galaktozo, v njihovem prebavnem sistemu. V večini primerov se to izraža s simptomi, kot so napenjanje in krči, vetrovi, driska, slabost ali bruhanje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Igra je najboljša pot do znanja, saj spodbuja šolarjevo radovednost, opazovanje, preskušanje, posnemanje, spreminjanje, urjenje veščin in vse tisto, kar omogoča zavestno in hoteno učenje na njemu lasten način. V igri se šolar preko stika s seboj uči na prijeten in neobremenjen način prepoznavati svoje odzivanje na dogajanja v okolju. Prepozna tudi, kaj sprejema, kaj odklanja, kdaj se podreja, kdaj upira, kdaj ponikne v odpore itd. Dejavno in prostodušno sodelovanje v igri mu zagotavlja, da spoznavni procesi tečejo po naravni poti - preko čutnih zaznav in čustvenih opredelitev. Največkrat jih doživlja kot prijetne, jih želi ponavljati in v vedno drugačnih okoliščinah iskati vedno nove rešitve.

Ustvarjalnost neke igre je prav v sproščenosti, saj igralci v igro vnašajo lastna čustva, prevzemajo različne vloge, iščejo vedno nove načine besednega in nebesednega sporočanja, razčiščujejo medsebojne odnose, se učijo primerjati lastne odzive z odzivi drugih, se pogajajo, tekmujejo, se spoprimejo itd. Sami so torej pobudniki neke dejavnosti in se v dogajanja vključujejo celostno, kar pomeni, da ne ostanejo niti pristranski opazovalci niti žrtve, ki bi požirale vse, kar bi jim drugi ponudili. Učijo se torej predelovati dobljene miselne predstave in zase obdržati tisto, kar se jim zdi pomembno.

Gre torej za izkustveni način učenja, ki je bolj popoln od učenja s preskušanjem (po načelu poskusa in zmote), učenja na pamet ali učenja z razumevanjem (po načelu analize vzrokov). Izkustveno učenje je pravzaprav svojevrstna celota (gestalt), ki učečega v celoti vključi v neko dogajanje »tukaj in zdaj«.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nutrilab Nutrilab
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja