NutriVit C Forte, 45 kapsul

NutriVit C Forte prehransko dopolnilo v obliki kapsul je inovativno, hitro delujoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje askorbinsko kislino z visoko biološko uporabnostjo. NutriVit C Forte prehransko dopolnilo v obliki kapsul je inovativno, hitro delujoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje askorbinsko kislino z visoko biološko uporabnostjo.

CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš

Količina Cena
6+ 14,89 €
547646 14764

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

NutriVit C Forte prehransko dopolnilo v obliki kapsul je inovativno, hitro delujoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje askorbinsko kislino z visoko biološko uporabnostjo.

Vitamin C je dober antioksidant, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom. Poleg tega vitamin C podpira energetski metabolizem, povečuje absorpcijo železa in prispeva k nastanku kolagena, ki je pomemben za normalno delovanje krvnih žil, zob, dlesni, kosti, hrustanca in kože. Vitamin C pomaga zmanjšati utrujenost, normalizira psihično delovanje in uskladi delovanje živčnega in imunskega sistema.

PureWay-C je posebna oblika patentiranega C vitamina, pridobljena iz citrusov, ki se bolje absorbira, ima boljšo celično uporabnost, kompleks je bolj prijazen do želodca in ima večjo antioksidativno sposobnost kot druge oblike vitamina C.

Camu-camu in acerola sta dve tropski rastlini s plodovi, ki imajo visoko vsebnostjo vitamina C. Uporaba ekstrakta acerole in camu-camu daje organizmu 100 % naravni proizvod z velikim odmerkom vitamina C. Biološka uporabnost naravnega vitamina C (kot je v obliki NutriVit C Forte) je boljša od tistega izoliranega, sintetičnega vitamina C. To je delno zato, ker je vitamin C obkrožen z bioflavonoidi, ki omogočajo boljša absorbcijo v organizem.

Prednostii NutriVit C Forte prehranskega dodatka

  • ena kapsula vsebuje vsaj 500 mg povsem naravnega vitamina C
  • dobra in hitra absorpcija vitamina C
  • PureWay-C ekstrakt z vitaminom C je dokazano kakovosten in pridobljen iz citrusov
  • 100% naravni vitamin C acerole, camu-camu in PureWay-C za večjo sinergijo

Odmerjanje NutriVit C Forte prehranskega dodatka

Odmerite po 1 kapsulo na dan, najbolje s kozarcem vode. V kolikor ste alergični na katero koli izmed sestavin izdelka ne uživajte.

Vitamin C ali askorbinska kislina lahko pri večjih odmerkih (kadar je to potrebno) zniža pH vsebine želodca, posledično lahko povzroči ščemenje v prebavnem traktu. V tem primeru spijte kozarec vode, da se vsebina razredči in nadalje zmanjšajte vnos kapsul.

NutriVit C Forte vsebuje

1 kapsula vsebuje:

Sestavinadrugo imeostalokoličina
Vitamin C L-askorbinska kislina pridobljena iz agrumov 455 mg (569% RDA *)
Acerola Malpighia glabra standardiziran na 25 % vitamina C 100 mg
Camu-camu Myrciaria dubia standardiziran na 20 % vitamina C 100 mg

 * RDA ali priporočena dnevna doza

Opozorila ob jemanju dopolnila

Hranite izven dosega otrok. V primeru nosečnosti ali dojenja se o uporabi dopolnila posvetujte s svojim zdravnikom. Ledvični bolniki ne smejo jemati več kot 200 mg vitamina C na dan zaradi tveganja in morebitnega poslabšanja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vročina pri otrocih

Katere so najpogostejše diagnoze ob vročini pri otroku?
Pri otroku je v prvih letih življenja kar 80-90 % okužb virusnega izvira. Virusne bolezni so: prehlad, gripa, akutni respiratorni infekt zgornjih oz. spodnjih dihal, gastroenterokolitis, virusni meningitis, nalezljive otroške bolezni - norice, šesta bolezen, peta bolezen, rdečke, ošpice, infekcijska mononukleoza, mumps ... Bakterijske bolezni so: sinusitis, angina, bronhitis, pljučnica (pneumonia), vnetje mehurja (cistitis), vnetje ledvic (pielonefritis), bakterijski meningitis, vnetje srednjega ušesa (otitis media), borelioza, vnetje slepiča (apendicitis) ... Ostalo: revmatične bolezni, reakcija na cepivo ...
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natura medica Natura medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov