Oroxid Sensitiv raztopina v pršilu / ustna voda
Oroxid Sensitiv raztopina v pršilu / ustna voda
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Oroxid Sensitiv raztopina v pršilu / ustna voda

Proizvajalec: Oxilver
Oroxid Sensitiv je raztopina, ki vsebuje 1,5 % vodikovega peroksida in se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.
Cena: 15,87 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Oroxid Sensitiv je raztopina, ki vsebuje 1,5 % vodikovega peroksida in se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.

Namenjen je tudi osebam, ki so nagnjene k nastanku vnetnih sprememb v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom ipd.). Zaradi svojih mehaničnih lastnosti in sproščanja kisika v obliki blagega penjenja vodikov peroksid vpliva na mikrookolje poškodovane sluznice. Zato ga priporočamo kot dopolnitveno ustno higieno pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri pacientih z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. Vodikov peroksid lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici, običajno pogojenih s prisotnostjo glivnih povzročiteljev. Delovanje je izraženo le na površini, saj vodikov peroksid ne prehaja v globlja tkiva.
Oroxid Sensitiv vsebuje kot pomožno snov Actipone PX3 − izvleček zelišč.
Izdelek je na voljo v obliki pršila v pakiranju po 100 ml in raztopine za grgranje po 250 ml.

Način uporabe Oroxid Sensitiv izdelka

Oroxid Sensitiv se uporablja dva- do trikrat na dan, najbolje med ali po opravljenem ščetkanju zob.

Oroxid Sensitiv sprej: razpšite raztopino v ustno votlino s 3 do 4 pritiski na pršilo, jo grgrajte približno 30 sekund in izpljunite.
Oroxid Sensitiv ustna voda: Približno 20 ml tekočine (vsebino dveh zamaškov) nalijte v kozarec, jo grgrajte približno 30 sekund in izpljunite.

Oroxid Sensitiv vsebuje nizko koncentracijo vodikovega peroksida, zato je primeren za dolgotrajnejšo uporabo in pri ljudeh z občutljivo sluznico. Izdelek Oroxid Sensitiv ni namenjen za zdravljenje hujših vnetnih bolezni ustne votline, ki zajemajo tudi globlja tkiva; v tem primeru obiščite zdravnika. Za preventivne namene in vzdrževanje dobre higiene ustne votline, uporabljate izdelek Oroxid Sensitiv enkrat do dvakrat na dan na način, kot je opisan zgoraj. Ob razpršitvi raztopine v usta se lahko pojavi občutek penjenja, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika.

Neželeni učinki in previdnostni ukrepi

Pri uporabi na sluznici lahko vodikov peroksid v nizki koncentraciji redko povzroči občutek draženja. V primeru preobčutljivostne reakcije ali draženja izdelek Oroxid Sensitiv prenehajte uporabljati. Občutek draženja je prehodne narave, ki po nekaj minutah ali po spiranju z vodo preneha.
Neželeni učinki, ki se odražajo kot draženje ustne votline, se pojavljajo zlasti pri višjih koncentracijah vodikovega peroksida. Študije vsakodnevne uporabe nizkih koncentracij vodikovega peroksida do 3 % tudi v daljšem obdobju do šestih let so le pri majhnem številu posameznikov poročale o občasnih in prehodnih dražečih učinkih. Ti se lahko pojavijo predvsem pri posameznikih z že obstoječimi razjedami v ustni votlini ali ob sočasni uporabi raztopine natrijevega klorida.
Uporaba oralne raztopineOroxid Sensitiv je varna in ne poškoduje trdih in mehkih tkiv v ustni votlini ter ne poveča tveganja za dolgoročne neželene učinke. Izdelek Oroxid Sensitiv je namenjen le za lokalno uporabo v ustni votlini in grgranje. Izdelek ni namenjen uživanju in ga po opravljenem grgranju izpljunete. Izogibajte se stiku z očmi.

Stik z očmi
Stik izdelka Oroxid Sensitiv z očesom lahko povzroči draženje, solzenje in zamegljen vid, vendar so hujše poškodbe malo verjetne. Ob stiku raztopine z očmi je treba prizadeto oko izpirati s tekočo vodo ali fiziološko raztopino ter po potrebi obiskati zdravnika.

Zaužitje
Ob zaužitju lahko izdelek Oroxid Sensitiv povzroči blago draženje sluznice prebavil, bruhanje in drisko. Ob zaužitju večje količine raztopine ter ob pojavu hujših simptomov se posvetujte z zdravnikom.

Vdihavanje
Izdelek Oroxid Sensitiv pri sobni temperaturi ne tvori znatnih količin hlapov vodikovega peroksida. Pri segrevanju ali razpršitvi raztopine lahko pride do akutnega vdihavanja vodikovega peroksida, ki lahko povzroči draženje v nosu, žrelu in dihalih.

Razlitje
Vsebnika ne odpirajte, da se vsebina ne razlije. Če pride do razlitja in raztopina pride v stik s kožo, prizadeto mesto sperite z obilico vode. Razlito raztopino s predmetov pobrišite z dovoljšno količino papirja in si nato umijte roke.

Sestavine raztopine/pršila

Izdelek Oroxid Sensitiv vsebuje deionizirano vodo, 1,5-odstotno raztopino vodikovega peroksida, Actipone® PX3 (Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Zingiber Officinale Root Extract, Commiphora Myrrha Resin Extract, Echinacea Purpurea Extract Purpurea Extract), arome in stabilizator.

Shranjevanje, rok uporabe
Raztopino Oroxid Sensitiv hranite pri sobni temperaturi od 5 °C do 25 °C.
Rok uporabe izdelka je dve leti. Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabe. Po odprtju oziroma aktivaciji pršilke je izdelek priporočljivo porabiti v treh mesecih.
Shranjujte zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo. Uporabljajte le izdelek v nepoškodovanem vsebniku. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.