LifeExtension Optimiziran folat L-MetilFolat, 100 vegetarijanskih tablet

LifeExtension Optimiziran folat L-MetilFolat vsebuje inovativno obliko folata, ki je optimizirana in s tem bolje biološko dostopna in aktivna. LifeExtension Optimiziran folat L-MetilFolat vsebuje inovativno obliko folata, ki je optimizirana in s tem bolje biološko dostopna in aktivna.
457612 19677

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

LifeExtension Optimiziran folat L-MetilFolat vsebuje inovativno obliko folata, ki je optimizirana in s tem bolje biološko dostopna in aktivna.

Folat spada v skupino vitaminov B kompleksa - in ima kot tak številne učinke predvsem na prenos živčnih signalov. Sodeluje tudi pri proizvodnji nevrotransmiterjev - to je signalnih molekul, ki so pomembne za prenos živčnih signalov.

Folat kot esencialen vitamin ima pomembno vlogo tudi pri delitvi celic in celičnih struktur, ob enem pa sodeluje pri sintezi aminokislin. Njegova izredno pomembna vloga je tudi pri presnovi in regeneraciji homocisteina.

Jemanje folatov pa je lahko tudi problematično saj vsi, ki jemljejo povsem običajne in cenovno dostopnejše dodatke iz folne kisline morda od tega niti nimajo koristi.

Dejstvo je namreč takšno, da nimajo vsi ljudje encimov, ki pretvarjajo folate v telesu uporabno obliko folata, ki je 5 metil tetrahidrofolat. Žal pri velikem delu populacije obstaja okvara gena za encim, ki to pretvorbo omogoča, zato je nujno uživati prehranska dopolnila, ki vsebujejo folat, ki je že v biološko dostopni obliki ali 5-mthf.

Posledica pomanjkanja tega gena oziroma okvare na njem so predvsem prenizke koncentracije folata in zelo visoke koncentracije homocisteina.

Učinek folata

 • ima pomen pri razvoju materinega tkiva med nosečnostjo
 • sodeluje pri sintezi aminokislin
 • sodeluje pri produkciji krvi in krvnih celic
 • ima pomembno vlogo pri presnovi homocisteina
 • ima vpliv na delovanje in optimizacijo imunskega sistema
 • ima pomembno vlogo tudi na replikacijo celičnih struktur in delitev celic
 • sodeluje pri zmanjševanju izmučenosti in utrujenosti organizma
 • ima pomembno vlogo pri zmanjševanju izčrpanosti

Priporočena količina prehranska dopolnila

Odmerite po 1 tableto prehranskega dodatka na dan s prehrano.

Sestavine 1 vegetarijanske tablete

Sestavina  vsebnost  % PDV 
Folat [kot kalcijev - L- metilfolat] 1000 ug 500 % 

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat, sredstvo proti sprijemanju: zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza, silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora, stearinska kislina

Posebna opozorila pri uporabi izdelka

 • shranjevati nedosegljivo otrokom
 • shranjevati tesno zaprto na hladnem in suhem mestu
 • izdelka ne pričnite uporabljati, če je zunanji pečat poškodovan 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Pri ženskah, ki imajo dva kromosoma X, se bolezen ne izrazi, saj imajo eno normalno kopijo omenjenega gena,
razvije pa se pri moških, ki imajo samo en kromosom X (drugije kromosom Y) in so podedovali le okvarjen gen.

Ženske pa lahko okvarjeni gen prenašajo na otroke. Vsak otrok ima ne glede na spol polovično možnost, da podeduje okvarjeni gen.

Pri približno tretjini bolnikov s hemofilijo ali Christmasovo boleznijo pa je okvara gena naključna. Taki bolniki nimajo prednikov s krvno boleznijo.

KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO?

Bolniki s hemofilijo ali Christmasovo boleznijo lahko živijo normalno, vendar se morajo izogibati poškodbam. Priporočljivi so športi, kot so plavanje, tek ali hoja, odsvetujemo pa kontaktne športe, kot sta rokoborba in nogomet.

Nujna je tudi skrb za ustno higieno, s katero preprečujemo krvavitve iz vnetih dlesni.

Če imate svojca z eno od omenjenih bolezni, se posvetujte s strokovnjakom za genske bolezni, preden se odločite za otroka.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: LifeExtension LifeExtension
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov