Otidolo in migrena!

torek, 27 april 2021

Vprašanje anonimne stranke:

V lekarni sem dobila Otidolo kapljice, ki naj bi lajšale bolečine. Gospa mi je rekla, da lahko kapljice dam tudi na jezik. Potrebovala bi jih za lajšanje migren pri otroku starem 9let. Na vaši spletni strani pa sem zasledila, da niso za peroralno uporabo.
Ali jih vseeno lahko nakapam na jezik ali ne?
Hvala za odgovor
Anonimna stranka

Odgovor strokovne osebe:

Pozdravljeni!
Otidolo kapljice so namenjene lajšanju bolečn, ki so posledica vnetja ušesa in so namenjene aurikularni uporabi, torej se nakapljajo v uho.
Lahko bi se sicer aplicirale tudi per os (sestava sama tega ne preprečuje), a to zagotovo ni primarna upraba. Kot rečeno namenjene so aplikaciji v uho.
Bolj kot način jemanja, pa se mi zdi nenavaden namen uporabe; lajšanje migrene…kapljice so namenjene lajšanju bolečin oz. odpravi vnetja ušesa, nikakor pa niso namenjene zdravljenju migrenskega glavobola.
Lahko sicer lajšajo glavobol, ko je le ta posledica vsesplošne razbolelosti pri vnetju usesa, migrenski glavobol pa ni indikacija za to zdravilo.
Za morebitne dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo.
Vse dobro želim,
mag. Mojca Slodej Kušlan, mag. farm.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.