x
Vse kategorije
Panthol raztopina, 130 g
Panthol raztopina, 130 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Panthol raztopina, 130 g

Proizvajalec: galensko zdravilo
Raztopina za grgranje pri vnetjih ustne, nosne in žrelne sluznice.
Cena: 4,93 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

GALENSKI IZDELEK

Panthol raztopina se uporablja za grgranje pri vnetjih ustne, nosne in žrelne sluznice, za obkladke pri opeklinah in vneti koži, za spiranje manjših površinskih ran in za masažo lasišča pri težavah z rastjo las

Sestava

100 g dermalne raztopine vsebuje 5 g dekspantenola (Dexpanthenolum). Pomožne snovi so prečiščena voda, citronska kislina in 0,1 % benzojeve kisline kot konzervans.

Oprema

Steklenička s 130 g dermalne raztopine

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Rok uporabnostiZdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.
Način izdajanje zdravila

Zdravilo se izdaja brez recepta v lekarnah.

Kako zdravilo deluje

Dekspantenol se v obliki raztopine hitro absorbira v organizem, kjer se spremeni v pantotensko kislino, ki je v vodi topen vitamin in ima kot sestavni del koencima A ključno vlogo v celični presnovi. Pantotenska kislina je potrebna za normalno gradnjo in obnovo kože in sluznic.
Za kaj se zdravilo uporablja

Panthol raztopina se uporablja za grgranje pri vnetjih ustne, nosne in žrelne sluznice, za obkladke pri opeklinah in vneti koži, za spiranje manjših površinskih ran in za masažo lasišča pri težavah z rastjo las.

Kdaj ne smete uporabljati zdravilaPanthol raztopine ne smete uporabljati, če ste preobčutljivi na katero od sestavin ali če imate hemofilijo.
Previdnostni ukrepi in opozorila

Če se stanje ne izboljša ali se celo poslabša, prenehajte z uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
Nosečnost in dojenje

Preden vzamete ali uporabite katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Odmerjanje in način uporabe

Pri vnetjih ustne in žrelne sluznice ali po puljenju zoba grgrajte raztopino 2 do 3 minute, večkrat na dan. Panthol raztopina je posebno primerna za diabetike, ker ne vsebuje saharoze. Za izpiranje ust ali pripravo vlažnih obkladkov pri vneti koži ali opeklinah razredčite raztopino z enakim delom sveže prekuhane in ohlajene vode (1:1). Če je vneta nosna sluznica, jo večkrat na dan orosite z nerazredčeno raztopino. Če imate težave z rastjo las, lasišče navlažite z raztopino, ki jo lahko tudi razredčite z vodo ali 70 odstotnim alkoholom v razmerju 1:1 in rahlo masirajte. Lasišče osušite, ne da bi ga izprali. Če ni drugače predpisano, se navodil natančno držite.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi Panthol raztopina neželene učinke, ki pa so redki. Če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Priloge

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Vendar bi kljub temu rad opozoril na naslednje:

• Besedna komunikacija med starši in otroki je tradicionalno taka, da starši postavljajo vprašanja oziroma intervjuvajo svoje otroke, ti pa se do določene starosti potrudijo, da dajo na ta vprašanja smiselne odgovore.

• Ko se starši odločijo, da bodo z otroki spregovorili resno besedo, se to pogosto sprevrže v pojasnjuj oči oziroma pridigarski monolog.

• Demokratični razvoj v družini in družbi je okrepil in razvil tudi naše razpravljavske in pogajalske sposobnosti. Oboje je pomembno, vendar je namenjeno zmagovanju, in ne izboljšanju medosebnih odnosov.

• Starši, pedagogi in učitelji večinoma zanemarjajo osebno govorico otroka in mu poskušajo vcepiti lepo zveneč vljudni govor. Vzgojni učinki takega ravnanja so zanemarljivi, po drugi strani pa je tako vedenje škodljivo za mentalni razvoj otroka in za razvoj njegove sposobnosti za vzpostavljanje globljih osebnih odnosov.
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Bio C tablete, 40 tablet

8,50 €

Feroglobin sirup, 200 mL

9,46 €

Soria Natural kopriva XXI kapljice, 50 mL

11,68 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.