Proalkalin kapljice za oko, 10 mL

Proalkalin 0,3 mg/ml, kapljice za oko je zdravilo, ki je namenjeno lajšanju pordelosti oči. Proalkalin 0,3 mg/ml, kapljice za oko je zdravilo, ki je namenjeno lajšanju pordelosti oči.
031259 3216

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proalkalin 0,3 mg/ml, kapljice za oko je zdravilo, ki je namenjeno lajšanju pordelosti oči.

Kapljice vsebujejo aktivno zdravilno učinkovino nafazolinijev klorid.

Zdravilo je namenjeno predvsem lajšanju pordelih in razdraženih oči, za lajšanje razdraženosti v primeru vnetja oči, ki je posledica srbečice, morebitnih vnetnih procesov, draženja vseh vrst in podobno.

Vnetje je pogosta posledica prekomernega onesnaženja okolja, megle, zunanjih dejavnikov, plavanja in klorirane vode, branja, podrobnega dela in posledično naprezanja oči in podobno. Od čas do časa je lahko problem tudi alergija na cvetni prah, travo ter celo na živalsko dlako.

Številni alergeni lahko zelo pogosto povzročijo alergične reakcije.

Kako uporabljati zdravilo Proalkalin?

Zdravilo uporabljajte po navodilih ali po napotkih strokovno uposobljenega osebja. Diagnoze ne postavljajte sami, v kolikor se simptomi ne izboljšajo v nekaj dneh je smotrno obiskati zdranvika.

Zdravilo uporabite tako, da odprete zaporko ter odstranite zaščito v obliki zaščitnega obročka.
 
Uporaba pri odraslih
Odmerite po 1 do 2 kapljici zdravila do štirikrat na dan na površino očesnega zrkla.
 
Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zaradi pomanjkanja podatkov glede varnosti zdravila v tem življenskem obdobju je uporaba zdravila prepovedana.
 
Uporaba pri starostnikih
Pri uporabi zdravila Proalkalin bodite še posebej pozorni in spremljajte vse morebitne stranske učinke zdravila.

Zdravilo uporalbjajt aseptično - torej tako, d z uporabo zdravila na očesno zrklo ne boste nanesli tudi kontaminantov - denimo: bakterij, virusov in podobnih delcev. S kapalko se tako očesa ne dotikajte, prav tako se s kapalko ne dotikajte raznih drugih površin.

Odsvetovana uporaba zdravila

Zdravila ne uporabljajte v primeru, če ste alergični na katero koli izmed sestavin, predvsem pa na nafazolinijev klorid.

Ne uporabljajte tudi v primeru: glavkoma, zakotja, pri izpadu vida ali ob močnih bolečinah v očesnem zrklu.
Varnosti uporabe zdravila Proalkalin pri otrocih in mladostnikih niso ugotovili, zato zdravila ne uporabljajte pri otrocih in mladostnikih

Kontaktne leče morate pred uporabo zdravila odstraniti iz oči.

Izboljšanje z uporabo zdravila je vidno hitro. V primeru, da tudi po dvo dnevni uporabi zdravila ne pride do izboljšanja pa se glede težave pogovorite tudi z osebnim zdravnikom. Prav tako je nujno hitro ukrepanje  primeru, da se stanje celo poslabša ali se nemara celo pojavijo  simptomi sistemske absorpcije (omotica, glavobol, slabost, znižanje telesne temperature, zaspanost) prenehajte z uporabo zdravila in se posvetujte z zdravnikom.
 
Zdravilo PROALKALIN vsebuje pomožno snov benzalkonijev klorid
Lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Lahko obarva mehke kontaktne leče.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Srce in ožilje

Kdaj in kako si lahko pomagate sami pri hitrem in nenadnem bitju srca?

Za umiritev hitrega bitja srca si lahko pomagate s posebnimi enostavnimi manevri. Z njimi pozitivno vplivate na tisti del osrednjega živčevja, ki umirja srčni utrip. Imenujejo se vagalni manevri. Najpogosteje se uporablja Valsalvin manever. Ta izgleda tako, da zaja-mete zrak, potem pa pihnete v zaprt sistem  lahko poskusite izdihniti pri zaprtih ustih, napihniti majhno vrečko. V zdravstveni usta-novi dajemo bolniku manjšo brizgalko, bolnik pa potem iz nje poskuša izpihniti čep. Ostali manevri so še: lahen pritisk na zaprte oči in močenje obraza z mrzlo vodo. Če se le da, te manevre izvajate sede. Zelo pomembno je, da prizadetemu ne dajete zdravil, ki jih ima za aritmijo predpisan nekdo drug, ker je to lahko zelo nevarno.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Alkaloid Alkaloid
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov