Rupurut, 50 žvečljivih tablet

Sodoben antacid, ki vsebuje hidrotalcit Sodoben antacid, ki vsebuje hidrotalcit
075566 9906

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
CVETKA **** 3. 07. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ena žvečljiva tableta Rupurut vsebuje 500 mg hidrotalcita.

Rupurut je sodoben antacid, ki vsebuje hidrotalcit. Zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Učinek je hiter in dolgotrajen zaradi posebne mrežno-plastne strukture učinkovine, iz katere se sproščajo magnezijevi in aluminijevi ioni glede na količino kisline v želodcu. Reakcija nevtralizacije se ustavi, ko je v želodcu vrednost pH med 3 in 5, in se ob ponovnem zmanjšanju vrednosti pH spet sproži in se ponavlja do popolne porabe Rupuruta. Poleg nevtralizacije kisline zavira tudi delovanje pepsina in žolčnih kislin, ki pri refluksu prehajajo iz dvanajstnika v želodec in okvarjajo želodčno sluznico. Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno stuznico ter pospešuje cefjenje poškodovane želodčne sluznice.
Rupurut bolniki dobro prenašajo. Ponovnega izločanja kisline ne povzroča.

Rupurut uporabljamo pri

- dispepsiji (zgaga, bolečine v zgornjem delu trebuha, pritisk v želodcu, občutek polnosti, kislo izpahovanje, slabost, bruhanje)
- akutnem in kroničnem vnetju želodčne sluznice (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola
- razjedi na želodcu
- razjedi na dvanajstniku
- nosečnost, dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Pri raziskavah na živalih niso opazili embriotoksičnih niti teratogenih učinkov hidrotalcita. Kljub temu priporočamo previdnost pri uporabi hidrotalcita v prvem trimesečju nosečnosti. Matere, ki dojijo, zdravilo lahko uporabljajo.

Otroci

Žvečljivih tablet Rupurut ne priporočamo otrokom do 6. leta starosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Zgaga in reflux pod nadzorom!

Težave z želodčno kislino spadajo med najpogostejše zdravstvene preglavice današnjega časa. Kako se jim lahko zoperstavimo, da se znebimo neprijetnih občutkov zgage in drugih simptomov, smo...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Ulcerozni kolitis

Če z nobenimi zdravili ne moremo zaustaviti bolezni, ali pa je le ta že povzročila trajne in nepopravljive posledice, je potreben operativni poseg. Z operacijo se odstrani del ali najbolj pogosto celotno debelo črevo in bolnik je v tem primeru načeloma ozdravljen. Včasih se bolezen pojavi v končnem delu tankega črevesja, ki je narejen kot rezervoar za črevesno vsebino (pouch). Kirurg se lahko, glede na mnoge spremljajoče dejavnike, odloči za izpeljavo črevesja skozi odprtino, ki jo naredi na trebušni steni. Blato se zbira v posebni vrečki (stoma).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bayer Bayer
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja