SeaGreens morske alge + jod, 60 kapsul

<p>SeaGreens morske alge z dodatkom joda so &scaron;e posebej pomemben prehranski vir.</p>

SeaGreens morske alge z dodatkom joda so še posebej pomemben prehranski vir.

549185 10447

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

SeaGreens morske alge z dodatkom joda so še posebej pomemben prehranski vir.

Prehransko dopolnilo naj s pridom uporabijo si tisti, ki jim primanjkuje joda. Jod je pomemben element, ki ga potrebuje predvsem človeška zelo pomembna žleza po imenu ščitnica. Da bi bilo delovanje le.te vedno pod nadzorom in optimalno je nujno nadomeščanje tega pomembnega elementa.

Redno nadomeščanje joda je izrednega pomena, zato v Sloveniji uživamo predvsem jodirano sol. V primeru, da se soli izogibate, vseeno pa ne bi želeli zanemariti tega pomembnega elementa je nujno, da ga na nek način tudi vsakodnevno nadomestite. Nadomečate ga lahko predvsem z rjavimi morskimi algami pod imenom kelp, ki so oplemenitene z jodom.

Splošne prednosti biološko pridelanih morskih alg

  • 100 % naraven in biološki vir hranil
  • vir joda (kelp jod), ki izvira iz alg
  • alge predstavljajo hranilo s številnimi minerali in fitonutrienti
  • nutrienti iz alg so enostavno absorbirani
  • predstavlja celstno in visoko kvalitetno živilo
  • certificirano ekološko pridobljeno živilo
  • izdelek s poreklom v EU
  • visok standard izdelave izdelka iz alg
  • nabrane so alge iznaravnega ter zaščitenega okolja
  • alge sušene pri kontroliranih pogojih v skladu z dobro GMP

Kelp morske alge predstavljajo idealen vir joda, ki je vkomponiran v rjavih morskih algah ter v njihovi strukturi idealno organsko vezan.

Uporaba in odmerjanje prehranskega dopolnila

Odrasli

Zaužite po 1 kapsulo prehranskega dodatka tekom celotnega dne

Otroci nad 11. letom starosti

Odmerite po 1 kapsulo na dan.

O morskih in drugih algah

Alge so fotosintezni organizmi, pogosto jih najdemo predvsem v morju (z drugimi besedami, živijo v vodi in energijo pridobivajo iz sončne svetlobe). Morske alge tako energijo proizvajajo s pomočjo sončne svetlobe, podobno kot kopenske rastline.

Alge vsebujejo tri pomembne sestavine

- klorofil in drugi rastlinski pigmenti

- omega-3 maščobne kisline v obliki eikosapentaenojske kisline (EPA) in dokozaheksaenojske kisline (DHA)

- pomembne morske minerale, kot je jod

Eikosapentaenojska kislina (EPA) in dokozaheksaenoična kislina (DHA) se pogosto navajata kot koristni sestavini ribjega olja, vendar dejansko lahko izvirajo tudi iz alg (predvsem DHA). Alge so osnova prehranske verige za ribe. Ribe porabijo te alge in nato koncentrirajo velike količine EPA in DHA v njihovih tkivih.

Jod in drugi morski minerali - alge lahko absorbirajoštevilne snovi in vsebujejo morske minerale, kot so jod, magnezij, kalij, kalcij in magnezij. Uživanje joda iz prehranskih virov, kot so morske alge, je bistveno za vzdrževanje dobrega zdravja, zlasti zdravja ščitnice.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zvišan krvni tlak

Dodatek za zdravnike
Zdravljenje

Zdravljenje poteka običajno dosmrtno, pri večini bolnikov so potrebna poleg nefarrnakoloških ukrepov tudi zdravila. Kot prvi izbor je mogoče uporabiti katerokoli zdravilo iz petih skupin (ACE inhibitorji, blokatorji angiotenzinskih receptorjev, blokatorji beta, zaviralci kalcijevih kanalčkov, diuretiki), samostojno ali v kombinacijah, upoštevajoč spremljajoče bolezni in stanja bolnika, poprejšnje izkušnje bolnika z zdravilorn, ceno zdravila ... Večina bolnikov potrebuje kombinirano antihipertenzivno zdravljenje. Pri potrebi po kombiniranem zdravljenju je smiselno poizkusiti s fiksno kombinacijo zdravila, saj je manjše število dnevnih odmerkov zdravila ključen dejavnik, ki prispeva k boljšemu sodelovanju pri zdravljenju.

Vrednosti krvnega tlaka, ki jih želimo doseči, so odvisne od celoku pne ogroženosti za srčno-žilne dogodke. Pri bolnikih, ki so zelo ogroženi za srčno-žilne zaplete (npr. sladkorni bolniki, bolniki po možganski kapi ali srčnem infarktu, bolezen ledvic) so želene ob zdravljenju dosežene vrednosti krvnega tlaka pod 130/80 mmHg, pri ostalih bolnikih pa pod 140190 mmHg. Predvsem pri skupini zelo ogroženih in starejših bolnikov je priporočene vrednosti krvnega tlaka težko doseči.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: SeaGreens SeaGreens
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov