Solgar dvoletni svetlin, 30 mehkih želatinoznih kapsul

Dvoletni svetlin (Oenothera biennis) je bogat vir gamalinolenske kisline (GLA), ki sodi v kategorijo omega-6 maščobnih kislin. Dvoletni svetlin (Oenothera biennis) je bogat vir gamalinolenske kisline (GLA), ki sodi v kategorijo omega-6 maščobnih kislin.
350265 13994

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dvoletni svetlin (Oenothera biennis) je bogat vir gamalinolenske kisline (GLA), ki sodi v kategorijo omega-6 maščobnih kislin. Posebno pomemben je za osebe, ki zaradi nezadostne učinkovitosti encima delta-6-desaturaze ne morejo sintetizirati GLA s konverzijo iz linolenske kisline.

Kot prekurzor prostaglandinov serije 1, imajo omega-6 maščobne kisline pomembno vlogo pri regulaciji številnih procesov v organizmu. Ob dejstvu, da je GLA istočasno tudi prekurzor arahidonske kisline iz katere nastajajo prostaglandini serije 2, se priporoča istočasno jemanje omega-3 maščobnih kislin za doseganje najboljšega učinka.

NAČIN UPORABE

Jemlje se 1 do 3 kapsule na dan med obrokom ali po priporočilu zdravnika.

BREZ SLADKORJA, SOLI lN SKROBA

Izdelek ne vsebuje koruze, kvasa, pšenice, glutena, niti sestavin iz
mleka ter je formuliran brez uporabe konzervansov, umetnih arom ali barvil.

PAKIRANJE

Steklenička s 30 mehkimi želatinoznimi kapsulami.

AKTIVNE SESTAVINE

Olje iz semen dvoletnega svetlina (Oenothera biennisi) 500 mg, katero vsebuje:
- Linolenska kislina (LA): 365 mg - v eni kapsuli
- Gamalinolenska kislina (GLA): 50 mg - v eni kapsuli
- Palmitinska kislina: 35 mg - v eni kapsuli
- Ostale maščobne kisline Oleinska kislina: 20 mg - v eni kapsuli

OSTALE SESTAVINE

želatina, glicerol

OPOZORILO

Nosečnice in doječe matere se morajo posvetovati z zdravnikom pred uporabo tega izdelka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Ena od obeh vrst izbruhov besa se zgodi, ker je otrok v stiski. Sprožijo jo lahko silovita občutja, na primer razočaranje, izguba ali frustracija, in zaradi njih je otrok povsem iz sebe. Na to vrsto izbruhov besa se je treba odzvati z občutkom in razumeti, da otrok burnih občutij ne zmore obvladati brez vaše pomoči. 

Izbruh besa zaradi stiske 

Izbruh besa zaradi stiske pomeni, da se je v otrokovih spodnjih možganih zelo močno aktiviral vsaj eden od treh alarmnih sistemov. Ti sistemi so: za BES, STRAH in LOČITVENO STISKO (glejte str. 24). Zato je ravnovesje v otrokovem avtonomnem živčevju (glejte str. 40) porušeno in njegove možgane in telo preplavlja pretirana količina stresnih kemičnih snovi. 
Izbruh besa pri zajtrku 
Jan je v stiski in besni, ker je zmanjkalo njegovih najljubših žitnih kosmičev za zajtrk. Ni poreden, pač pa razočaran. Sprostiti mora telesno vzburjenost, ki jo je povzročila frustracija, in potrebuje sočuten odziv. 

Janov oče ga dviqne v naročje, in ker mu namenja razumevajoče besede, omogoči začetek razvoja sinovih sistemov za obvladovanje stresa. Ta način se pri majhnem otroku obnese bolje kot prepričevanje. 
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Solgar Solgar
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja