x
Vse kategorije
Strepfen za odrasle 8,75 mg/odmerek oralno pršilo raztopina, 15 mL
Strepfen za odrasle 8,75 mg/odmerek oralno pršilo raztopina, 15 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Strepfen za odrasle 8,75 mg/odmerek oralno pršilo raztopina, 15 mL

Proizvajalec: Reckitt Benckiser
Strepfen oralno pršilo je namenjeno kratkotrajnem lajšanju simptomov pri akutnem vnetju žrela odraslih.
Cena: 8,98 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Zdravilo, pršilo
Mesto uporabe grlo
Težava vneto grlo

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Strepfen oralno pršilo je namenjeno kratkotrajnem lajšanju simptomov pri akutnem vnetju žrela odraslih.

Prednosti pršila

  • za odrasle
  • preprosta uporaba
  • učinek do 6 ur
  • hitro delovanje
  • okus češnje in mete

Delovanje Strepfen oralnega pršila

Boleče grlo. Neprijetno praskanje in pekoč občutek. To so simptomi, ki pogosto spremljajo blažje oblike prehlada ali pa gre za popolnoma samostojne simptome, ki nakazujejo na morebitno vnetje grla. V hladnejših zimskih mesecih in na prehodu letnih časov se mnogokrat zgodi, da nas nekaj prične praskati po grlu.

Za kratkotrajno lajšanje simptomov pri akutnem vnetju žrela odraslih vam je sedaj na voljo oralno pršilo Strepfen. Namenjeno je vsem, ki se soočajo z bolečino in oteklim žrelom ter imajo težave pri požiranju.

Gre za novo zdravilo, ki je na voljo v naši lekarni brez recepta.

V prid oralnemu pršilu Strepfen gre definitivno njegova preprosta uporaba. Embalažo imate lahko vedno pri roki in po potrebi, na tri do šest ur popršite žrelo. Olajšanje boste začutili kmalu po uporabi. Občutek olajšanja težav zaradi vnetega žrela pa s bo ohranil kar do 6 ur. Dodatna prednost tega zdravila pa je neverjetno dober okus, ki ga pričara češnja skupaj z meto.

Da lahko zdravilo učinkovito deluje, vsebuje posebno učinkovino flurbiprofen. To učinkovino uvrščamo med nesteroidna protivnetna zdravila, ki delujejo tako, da spremenijo odziv vašega telesa na bolečino, oteklino in povišano temperaturo. Ta učinkovina pa ima posebno lastnost, saj se ne zadrži na površini sluznice, vendar pa lahko prodre vanjo.

Ko pride do vnetja, se ta manifestira tudi globlje v sam epitelij. Večina flurbiprofena, skoraj dve tretjini, pa se ga absorbira v globlja tkiva, da lahko tam dolgotrajneje deluje. Prav zato vas ne rabi skrbeti, da bi kasneje zaužita hrana in pijača vplivala na sam učinek Strepfen oralnega pršila.

V primeru, da se znaki vaše bolezni ne izboljšajo ali se celo poslabšajo in če pride do pojava novih simptomov, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki: tako kot druga zdravila ima lahko tudi to zdravilo nekatere neželene učinke, vendar se ti ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Z uporabo morate prenehati takoj, ko se pojavijo hude kožne reakcije. Uporabo prekinite tudi če zaznate znake anafilaktičnega šoka ali če pride do znakov preobčutljivosti. Prav tako se nadaljnja uporaba odsvetuje pri znakih alergijskih reakcij.

Sestavine

Kaj vsebuje zdravilo Strepfen:

Učinkovina je flurbiprofen. En odmerek (3 razprški) vsebuje 8,75 mg flurbiprofena, kar ustreza 16,2 mg/ml flurbiprofena.

Druge sestavine zdravila so: betadeks, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, citronska kislina monohidrat, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), natrijev hidroksid, aroma mete (vsebuje aromatično (-e) snov (-i), aromatični pripravek (-ke), propilen glikol (E1520) in gliceriltriacetat (triacetin) (E1518)), aroma češnje (vsebuje aromatično (-e) snov (-i), aromatični pripravek (-ke), propilen glikol (E1520) in vodo), N,2,3-trimetil-2- izopropilbutanamid, natrijev saharinat, hidroksipropilbetadeks in prečiščena voda.

Odmerjanje oralnega pršila

Za odrasle, starejše od 18 let je en odmerek enak trem potiskom.

En odmerek se po potrebi aplicira na zadnji del žrela vsakih 3 do 6 ur. Maksimalen dnevni vnos je 5 odmerkov v 24 urah.

Zdravilo je primerno zgolj za kratkotrajno uporabo.

Pršilo je namenjeno oralni uporabi. Odprite usta in popršite globoko v usta. Šobo usmerite proti zadnjemu delu žrela. Med pršenjem zadržite dih. S hitrim gibom trikrat pritisnite na glavo pršilnika in bodite pozorni, da pritisk vsakič sprostite iz glave.

Pred prvo uporabo pršilnik držite stran od sebe in štirikrat popršite, da se pojavi enakomerna meglica. Da razpršilnik pravilno deluje, preverite vsakič, predno uporabite pršilo.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Strepfen:

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Strepfen, kot bi smeli

Nemudoma se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom ali poiščite zdravniško pomoč na urgentnem oddelku najbližje bolnišnice. Simptomi prevelikega odmerjanja lahko vključujejo siljenje na bruhanje ali bruhanje, bolečino v želodcu, redkeje pa tudi drisko. Pojavijo se lahko tudi šumenje v ušesih, glavobol in krvavitve v prebavilih.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Zdravilo, pršilo
Mesto uporabe grlo
Težava vneto grlo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.