Sudocrem Multi Expert za dojenčke, 125 g

Za zaščito otroške kože pred pleničnim izpuščajem. Za zaščito otroške kože pred pleničnim izpuščajem.
563650 6545

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 3
Ocena izdelka:
Jerneja **** 23. 10. 2015 02:00
Zelo fajn izdelek za obcutljivo dojenckovo ritko Preberi več
**** 5. 10. 2015 02:00
Kupili za novorojenčka kateri imajo občutljivo kožo...
zelo učinkovit je tudi pri otrocih brez plen... Preberi več
natasa **** 18. 09. 2014 02:00
najboljša krema za vneto ritko. pomaga dobesedno takoj, v nekaj urah. porabi se je malo, zato je ena... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Sudocrem je eden najbolj uporabljanih izdelkov za nego otroške ritke, otroške kože in sicer kot zaščita pred morebitnim pleničnim izpuščajem in kot zaščita pred urinskimi in drugimi izločki.

Sudocrem krema je dobavljiva v dveh različnih pakiranjih in sicer v 60 ter 125 g lončku.

Sudocrem krema je namenjena razdraženi otroški koži. Krema Sudocrem je klinično preizkušena, njena učinkovitost je potrjena s strani številnih uporabnikov. Kožo zaščiti pred škodljivimi ter neželjenimi vplivi urina, pred posledično pekočo in razdraženo kožo pleničnega področja. Hitro pomiri in ublaži morebitno neprijetnost, otrok se bo zopet počutil dobro.
 
Krema Sudocrem vsebuje sestavine, ki preprečujejo škodljivi vpliv vode na kožo ter ustvarijo zaščitno plast pred snovmi, ki dražijo kožo, predvsem blato in urin v stiku s kožo. Krema Sudocrem tudi omehča ter zmanjša napetost kože in tako blaži neugodje.

Sudocrem krema je primerna za otroke in vse z razdraženo kožo na telesu, saj kožo zaščiti.

Sudocrem vsebuje niz sestavin, zaradi katerih ima naslednje lastnosti

* lanolin pomaga mehčati kožo, sestavina ne povzroča alergij
* cinkov oksid na površini kože tvori zaščitno bariero, učvrsti tkivo in zmanjšuje izgubljanje vlage
* benzil benzoat ter benzil cinamat velja tudi za stabilizacijsko sredstvo. Je sestavina perujskega balzama, ki se uporablja za tretma številnih kožnih zapletov.
* benzil alkohol deluje tako, da ublaži neprijetnost in draženje kože. Poleg tega deluje tudi regenerativno.

Kako uporabljati Sudocrem

Sudocrem kremo nanesite na željeno področje (plenično področje) pri vsakem previjanju. Kožo na tem področju takoj prijetno ohladi, regenerira, zaščiti ter regenerira.
Kremo laho nanašate tudi večkrat dnevno.

Kako dejansko deluje krema Sudocrem?

Sudocrem krema deluje zaščitno na kožno povrhnjico in tvori zaščitno plast, ki je vodoodporna in pomaga pri preprečevanju draženja kožne plasti. To se pogosto zgodi v primerih, ko je koža v stiku s telesnimi tekočinami (urin, blato). Sudocrem pripomore k pomiritvi morebitne razdražene kože telesa.

Sudocrem krema pripomore tudi k tretmaju razdražene kože obraza. Kremo nanašajte v tanjšem sloju in ne prekomerno, saj lahko s tem povzročite še večjo razdraženost in maceracijo kože.
 
Uporabite majhno količino kreme in jo razmažite v tanek sloj. Potem jo s krožnimi gibi vtirajte v kožo, dokler se popolnoma ne vpije in na koži ostane tanek prozoren sloj. Če prizadeta koža ni v celoti pokrita, nanesite še malo kreme. Če na koncu ostane na koži bela plast, to pomeni, da ste uporabili preveč kreme.
 
Pred uporabo obvezno preberite opozorila na škatlici.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Metode kontracepcije

Kaj lahko sami storite za optimalen učinek kontracepcije?
Spermicidi so sestavljeni iz podlage različnih oblik (pena, svečke, krema, žele, pršilo) in aktivne snovi (nonoksinol ali oktoksinol). Vstavijo se v nožnico tik pred spolnim odnosom.

Ženska ali moški mora pred sterilizacijo nasloviti prošnjo na komisijo za umetno prekinitev nosečnosti. Naša zakonodaja dovoljuje poseg le pri tistih, ki dopolnijo 35 let. Mlajšim odobrijo poseg le izjemoma, in sicer v primeru, ko bi druge metode in sredstva oziroma sama nosečnost predstavljala preveliko tveganje za zdravje ženske. Po odobritvi prične teči 6-mesečni rok in šele po tem obdobju je dovoljeno opraviti sterilizacijo. Izjemoma se dovoli takojšen poseg, in sicer v primeru, ko druge metode niso priporočljive zaradi zdravstvenih razlogov.

Shema hormonske urgentne kontracepcije je odvisna od preparata, ki ga boste zaužili. Prvotno je bilo potrebno po originalni Yuzpejevi metodi čimprej (v času 72 ur) vzeti dve kontracepcijski tableti s 50 mcg etiniI estradiola in 250 mcg levonogestrela, nato po 12 urah odmerek ponoviti. Uporabimo lahko tudi kontracepcijske tablete s 35 mcg etinil estradiola (2-krat 3 tablete) ali 30 mcg etiniI estradiola (2-krat 4 tablete). Urgentna kontracepcija z gestageni ima manj stranskih učinkov in je nekoliko učinkovitejša. Vzeti je potrebno tableto s 750 mcg levonogestrela v dveh odmerkih, in sicer prvo najkasneje 72 ur po nezaščitenem spolnem odnosu, drugo pa čez 12 oziroma največ 24 ur po prvi tableti.

Bakreni maternični vložek za namen urgentne kontracepcije moramo vstaviti v času sedmih dni po nezaščitenem spolnem odnosu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja