TerraNova glavatec Cordyceps, 50 kapsul

TerraNova glavatec Cordyceps je prehransko dopolnilo, ki vsebuje gobo - glivo, ki raste predvsem v neokrnjenih gozdovih v naravi. TerraNova glavatec Cordyceps je prehransko dopolnilo, ki vsebuje gobo - glivo, ki raste predvsem v neokrnjenih gozdovih v naravi.
920631 5053

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

POSEBNA ZAHVALA: Za popust na izdelku Terra Nova se zahvaljujemo podjetju Avemed d.o.o. iz Ljubljane.

TerraNova glavatec Cordyceps je prehransko dopolnilo, ki vsebuje gobo - glivo, ki raste predvsem v neokrnjenih gozdovih v naravi. Cordyceps goba je gliva, ki raste v neokrnjeni naravi visokih nadmorskih višin. Prvi so to pomembno glivo našli kitajci, ki jo še dandanes zelo pogosto uporabljajo v svoji kitajski medicini - predvsem v zdravilne namene. Zanimanje za to gobo se je pojavilo leta 1993 na olimpijskih igrah, ko so tri kitajske športnice požele izjemne rezultate, katerih podlaga naj bi bilo uživanje gobe glavatec.

Prav rast gobe Coryceps v neokrnjenih predelih sveta je tisto, kar daje tej gobi izrazito moč, saj goba absorbira vse snovi, ki so pomembne za njeno izjemno vlogo v prehrnai človeka. Ker je goba tako redka, raste pa zgolj v svojem naravnem okolju, ki je ponavadi izjemno nedostopno je to goba, ki  je tudi izredno dragocena, njeni proizvodi pa spadajo v višji cenovni razred.

Gojenje te gobe je izredno težavno, pogosto pa naravna nahajališča ne pokrijejo vseh poteb po tej gobi. Pogosto se dogaja tudi, da nabiranje te dragocene gobe v naravi povzroča tudi prenekateri problem med prebivalci na teh področjih.

Izdelek TerraNova glavatec Cordyceps sledi smernicam ekološke pridelave, ne vsebuje pesticidov ali kakršnih koli stabilizatorjev in nepotrebnih dodatkov. Prav tako ne vsebuje sestavin živalskega izvora.

Odmerjanje prehranskega dopolnila TerraNova glavatec

Odmerite po 1-2 kapsuli tekom celotnega dne, najbolje s kozarcem vode.

Sestavine TerraNova glavatec Cordyceps prehranskega dopolnila

1 kapsula vegetarianskega izvora vsebuje:

Glavatec, micelij (sušen z zamrzovanjem**). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 500 mg (Cordyceps sinensis)

Vegetarijanski ovoj kapsule(hidroksipropilmetil celuloza) . . . . . . . . . . . . . 95 mg

O Terra novi

V Terra novi so razvili nov tip proizvodnje oz. novo holistično inovacijo: zanjo namreč uporabljajo sveža, polnovredna hranila, ki so nepotvorjena in bogata živila. Vsaka sestavina je skrbno izbrana, vsi pripravki pa so skrbno formulirani z namenom zagotavljanja učinkovitosti izdelka ter njegove kakovosti. 

Terra Nova prehranska dopolnila so proizvedena tako:
- da je povečana sama stopnja biorazpoložljivosti, koristnosti in delovanja
- da je v dopolnilih kar se da naveč sinergistično delujočih encimov ter njihovih kofaktorjev

Raziskava Phytofresh, ki temelji na sušenju le svežih rastlin, je boljše, saj je s tem postopkom ohranjena učinkovitost in biokemična kompleksnost. 
S tem postopkom je izboljšana topnost ekstraktov in omogočena boljša obstojnost. 

Prednosti sušenja z zamrzovanjem:
• Encimi in kompleksi v Terra Nova prehranskih dopolnilih so zaščiteni pred razpadom - druge oblike sušenja do samih izvlečkov niso tako tolerantne.
• Obstojnost končnega proizvoda je daljša kot sicer
• Enostavna pridobitev krhkega ostanka (le-tega se samo zmelje) po omenjenem procesu sušenja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Posedanje vretenc

Odločitve s pomočjo zdravnika ali zdravnice
Če imate bolečine, vam pri lajšanju pomaga terapija proti bolečinam, s tem pa lahko preprečite, da bi obležali v postelji. Medicinska gimnastika pomaga pri gibčnosti in preprečuje, da bi zaradi bolezni zavzeli določeno varovalno držo. Za dodatno stabilnost poskrbite s steznikom.

Posamezna vretenca lahko zravnate z operativnim posegom vertebroplastiko ali s kifoplastiko.

Operacija je priporočljiva pri poseda nju vretenc, ki je posledica osteoporoze ali nesreče ter ni starejša od dveh mesecev (osteoplastika) oziroma treh mesecev (kifoplastija). Prav tako tudi v primeru močnih bolečin. En do dva dni po operaciji se bolniki lahko ponovno gibljejo in gredo domov. Zdravljena vretenca lahko ponovno obremenite, poleg tega pa ne potrebujete opornega steznika.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TerraNova TerraNova
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja