x
Vse kategorije
Valens D-plus ustno pršilo - sprej, 25 mL
Valens D-plus ustno pršilo - sprej, 25 mL
Oceni izdelek in zasluži
4.8 4

Valens D-plus ustno pršilo - sprej, 25 mL

Proizvajalec: Valens

Valens D-plus je edinstveno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Pršilo vsebuje vitamin D3, ki prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Cena: 10,47 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, pršilo, razpršilo, sprej
Tip pršilavalens pršilo

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Monika*** | 5. 12. 2014 01:00
/
Edinstven izdelek v Sloveniji, saj ma poleg D3 tudi K2-oboje super za kosti. Pa neki novga zaradi ustnega pršila.
Tajda*** | 9. 03. 2021 17:22
Super
Valens vitamin D - plus jemljem v kombinaciji z visokimi odmerki Oleovit kapljic, zaradi dodanega vitamina K za preventivo hiperkalcinacije, zaradi visokih odmerkov vitamina D in za normalno delovanje Na - K kanalčkov ter - antiage - . Vse redno testiram pod nadzorom specialista in odmerke prilagajam letnemu času in življenjskemu slogu.
Maja*** | 4. 05. 2021 10:07
Okusen sprej
Sprej Valens d-plus ustno pršilo sem začela uporabljati pozimi, ko je primanjkovalo sonca. D vitamin, kot ste zasledili, je pomemben vitamin, ki nam ga pozimi primanjkuje. Iskala sem primeren d-vitamin in prišla do tega produkta. Všeč mi je sam okus, priročna embalaža in pa tudi dejstvo, da je v spreju in ne kot kapsula, tableta... Uporabljava ga oba s partnerjem. Naslednjo zimo bom zagotovo se zopet odločila za valens sprej. Aha, okus spreja je po jabolku. Res zelo prijeten okus. Srkatka priporočam!

Opis

Valens D-plus je edinstveno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Pršilo vsebuje vitamin D3, ki prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Uživanje vitamina D je še posebej pomembno v obdobjih, ko ga zaradi nizke izpostavljenosti sončni svetlobi telo samo ne more tvoriti v zadostni količini. Pri tem je pomembno vedeti, da niso vse oblike vitamina D enake.

Valens vitamin D pršilo vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov poleti sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje tudi vitamin K2 naravnega izvora, ki še dodatno prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Poleg naravne oblike obeh vitaminov ga odlikuje tudi priročnost in preprosta uporaba , okus peperminta pa zagotavljatsvež dah. Izdelek ne vsebuje glutena in želatine, zato je primeren tudi za vegetarijance. Slajen je s ksilitolom, ki ga pogosto najdemo tudi v žvečilnih gumijih.

Uporaba Valens D-plus spreja

Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 120 dni. V primeru povečanih potreb lahko zaužijete tudi do 3 razprške dnevno. Izdelek je sicer narejen za odrasle, lahko pa ga jemljejo tudi otroci nad tremi leti starosti, če jih okus peperminta ne moti.

Vsebina Valens D-plus spreja

1 razpršek (0,2 ml) vsebuje:

Vitamin D: 25 µg oz. 1000 IU (500 % PDV*)ànujno

Vitamin K: 15 µg (20 % PDV*)


Pršilo je slajeno s ksilitolom. Ima prijeten okus peperminta in pripomore tudi k svežemu dahu. Izdelek ne vsebuje glutena in želatine, zato je primeren tudi za vegetarijance.

V Sloveniji v zimskem obdobju običajna izpostavljenost sončnim žarkom ne omogoča zadostne biosinteze vitamina D, zato je nujen dodaten vnos vitamina D s prehrano. Najpomembnejša vloga vitamina D v telesu je namreč povečevanje absorpcije in vzdrževanje serumske koncentracije kalcija in fosforja. Medtem, ko je vloga vitamina D za zdravje kosti znana že zelo dolgo časa, so znanstveniki zelo pomembno vlogo vitamina K v procesu izgradnje okostja ugotovili šele v zadnjem desetletju. Slednji igra pomembno vlogo pri mineralizaciji kosti, kar je bilo dokazano šele v zadnjem desetletju. Zato ju je v boju za zdrave kosti zobe ter normalno mišično delovanje smiselno jemati skupaj.

Zadosten vnos vitamina D s prehrano postane še posebej pomemben v času nizke izpostavljenosti sončni svetlobi – jeseni in pozimi. Posebna pozornost je potrebna tudi pri tistih, ki poleti niso dovolj izpostavljeni sončni svetlobi, npr. pri starostnikih, ki se zadržujejo v zaprtih prostorih. Pri starejši populaciji je razlog za nižje tveganje za zlome zaradi dodajanja vitamina D tudi zaradi ugodnega vpliva vitamina D na mišične funkcije, zaradi česar se zmanjša tveganje za padec. Za odrasle se priporoča dnevni vnos 1 µg vitamina K na kilogram telesne teže. Zadosten vnos vitamina K je pomemben tako v otroštvu za pridobivanje kostne mase, kot v nadaljevanju življenja za ohranjanje le-te.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Valens Kolagen Premium tekočina, 300 mL

18,20 €

Valens B-kompleks ustno pršilo, 25 mL

9,90 €

Valens D 2000 ustno pršilo, 25 mL

9,27 €

Valens Super Cink ustno pršilo, 25 mL

10,54 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, pršilo, razpršilo, sprej
Tip pršilavalens pršilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.