Valens D-plus ustno pršilo - sprej, 25 mL

<p>Valens D-plus je edinstveno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pr&scaron;ila. Pr&scaron;ilo vsebuje vitamin D3, ki prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob.</p>

Valens D-plus je edinstveno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Pršilo vsebuje vitamin D3, ki prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob.

942952 26400

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 4
Ocena izdelka:
Tajda **** 9. 03. 2021 17:22
Valens vitamin D - plus jemljem v kombinaciji z visokimi odmerki Oleovit kapljic, zaradi dodanega vi... Preberi več
Tatjana **** 25. 01. 2016 01:00
Preberi več
Peter **** 7. 03. 2015 01:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Valens D-plus je edinstveno prehransko dopolnilo v obliki ustnega pršila. Pršilo vsebuje vitamin D3, ki prispeva k normalni absorpciji kalcija v telesu, s tem pa k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Uživanje vitamina D je še posebej pomembno v obdobjih, ko ga zaradi nizke izpostavljenosti sončni svetlobi telo samo ne more tvoriti v zadostni količini. Pri tem je pomembno vedeti, da niso vse oblike vitamina D enake.

Valens vitamin D pršilo vsebuje naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov poleti sintetizira naše telo in za katero je dokazana odlična absorpcija. Izdelek vsebuje tudi vitamin K2 naravnega izvora, ki še dodatno prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Poleg naravne oblike obeh vitaminov ga odlikuje tudi priročnost in preprosta uporaba , okus peperminta pa zagotavljatsvež dah. Izdelek ne vsebuje glutena in želatine, zato je primeren tudi za vegetarijance. Slajen je s ksilitolom, ki ga pogosto najdemo tudi v žvečilnih gumijih.

Uporaba Valens D-plus spreja

Priporočamo zaužitje enega razprška dnevno. Količina pri priporočenem odmerjanju zadostuje za 120 dni. V primeru povečanih potreb lahko zaužijete tudi do 3 razprške dnevno. Izdelek je sicer narejen za odrasle, lahko pa ga jemljejo tudi otroci nad tremi leti starosti, če jih okus peperminta ne moti.

Vsebina Valens D-plus spreja

1 razpršek (0,2 ml) vsebuje:

Vitamin D: 25 µg oz. 1000 IU (500 % PDV*)ànujno

Vitamin K: 15 µg (20 % PDV*)


Pršilo je slajeno s ksilitolom. Ima prijeten okus peperminta in pripomore tudi k svežemu dahu. Izdelek ne vsebuje glutena in želatine, zato je primeren tudi za vegetarijance.

V Sloveniji v zimskem obdobju običajna izpostavljenost sončnim žarkom ne omogoča zadostne biosinteze vitamina D, zato je nujen dodaten vnos vitamina D s prehrano. Najpomembnejša vloga vitamina D v telesu je namreč povečevanje absorpcije in vzdrževanje serumske koncentracije kalcija in fosforja. Medtem, ko je vloga vitamina D za zdravje kosti znana že zelo dolgo časa, so znanstveniki zelo pomembno vlogo vitamina K v procesu izgradnje okostja ugotovili šele v zadnjem desetletju. Slednji igra pomembno vlogo pri mineralizaciji kosti, kar je bilo dokazano šele v zadnjem desetletju. Zato ju je v boju za zdrave kosti zobe ter normalno mišično delovanje smiselno jemati skupaj.

Zadosten vnos vitamina D s prehrano postane še posebej pomemben v času nizke izpostavljenosti sončni svetlobi – jeseni in pozimi. Posebna pozornost je potrebna tudi pri tistih, ki poleti niso dovolj izpostavljeni sončni svetlobi, npr. pri starostnikih, ki se zadržujejo v zaprtih prostorih. Pri starejši populaciji je razlog za nižje tveganje za zlome zaradi dodajanja vitamina D tudi zaradi ugodnega vpliva vitamina D na mišične funkcije, zaradi česar se zmanjša tveganje za padec. Za odrasle se priporoča dnevni vnos 1 µg vitamina K na kilogram telesne teže. Zadosten vnos vitamina K je pomemben tako v otroštvu za pridobivanje kostne mase, kot v nadaljevanju življenja za ohranjanje le-te.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Valens Valens
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja