Vismed Light kapljice za vlaženje, 15 mL
Vismed Light kapljice za vlaženje, 15 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Vismed Light kapljice za vlaženje, 15 mL

Proizvajalec: TRB chemedica
Vismed Light kapljice so primerne za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa ter ostalih težav.
Cena: 9,33 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakapljice

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

VISMED light - natrijev hialuronat 0,1 %. Kapljice za vlaženje oči.

Sestava

1 ml raztopine vsebuje:
natrijev hialuronat 1,0 mg, natrijev klorid, dinatrijev hidrogenfostat, natrijev dihidrogenfosfat, prečiščeno vodo, natrijev EDTA in poliheksanid kot konzervansa.

Namen uporabe

Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa ter ostalih težav nepatološkega pomena; prav tako pri pekočem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dolgotrajnega dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč.

Kontraindikacije

Preobčutljivost na katerokoli sestavino v kapljicah.

Interakcije

Ne uporabljajle kapljic VISMED light istočasno z zdravili ali drugimi pripravki za oko ker bi hkratno vkapavanje v oko lahko spremenilo njihovo delovanje.

Napotki za uporabo

Pred prvo uporabo kapljic VISMED lighl, močno zavrtite pokrovček na plastenki v smeri urinega kazalca. Tako s konico, ki je v pokrovčku, predrete ustje plastenke. Pokrovček odvijete in z rahlim stiskom plastenke kapnete 1 ali 2 kapljici v veznično vrečko očesa tako pogosto, kot je potrebno. Po mežikanju se bo raztopina razporedila in tvorila prozoren, dolgotrajen zaščitni film na površini očesa. Kapljice VISMED light lahko uporabljate med nošenjem kontaktnih leč (poltrdih ali mehkih). Po odprtju plastenke je raztopina uporabna do 3 mesece.

Previdnostni ukrepi

Ne dotikajte se konca kapalke in pazite, da se s konico kapalke ne dotaknete očesa. Ne uporabljajte kapljic VISMED light, če je stična ovojnina poškodovana.
Shranjujte pri temperaturah med 2°C ter 25°C! Ne uporabljaJte po izteku roka uporabe, označenega na ovojmni. Če pri uporabi kapljic VISMED light začutite nelagodje ali draženje v očesu, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Način delovanja

Kapljice VISMED light vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v struktUrah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam VISMED viskoelastičnost sposobnost zadrževanja vode. Kapljice VISMEDo light naredijo stabilen zaščitni film na površini očesa, ki se počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice VISMED light po kapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice VISMED light dobro prenaša. Posebno razmerje konzervansov v zelo nizkih koncentracijah zagotavlja sterilnost kapljic VISMED light še 3 mesece po odprtju plastenke.     

Pakiranje

plastenka 15 ml

Ocene in mnenja

Vanja; | 19. 09. 2016 02:00
/
uporabljam že dalj časa.
Razlog: trajnost (do 3 mesece) kar, je za očesne kapljice daljša doba

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Oči - arterijske spremembe v mrežnici

Koga lahko bolezen prizadene?
Dlje časa obstajajoč povišan krvni tlak dolgoročno škoduje krvnemu žilju in mrežnici. Zaradi tega se zožijo in/ali otrdijo centralne arterije mrežnice in njihove veje. Isto se lahko pojavi tudi zaradi kratko trajajočega, vendar zelo visokega, akutnega krvnega tlaka.

Oblika in razsežnost spremembe žilja v mrežnici sta odvisni od tega, ali obstajajo tudi druge bolezni, kot sta sladkorna bolezen ali bolezen ledvic. Spremembe žilja zaradi arterioskleroze, ki se pojavijo v mrežnici, nastanejo pri starejših ljudeh tudi ob odsotnosti krvnega tlaka.

V žilju nastanejo zožena mesta, na drugih delih pa so žile široke in zvijugane. Posledično pripeljejo spremembe v žilni steni do »bakrenožičnate« arterije (tako se imenujejo, ker imajo kovinski refleks), stene žilja pa postanejo neprosojne in motne (»srebrnožičnate« arterije). Zaradi spremembe žilja nastanejo krvavitve in edemi v mrežnici, pojavijo pa se tudi izločki (trdi nakopičeni delci maščobe na mrežnici oziroma mehki ishemični [brez krvi] živčno vlakenski mikroinfarkti). Zaradi zvišanega krvnega tlaka povzročene spremembe žilja predstavljajo najpogostejši vzrok zapore vene v mrežnici.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkakapljice

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.