Vismed multi, 10 mL

Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena. Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena.
2022-01-26 10,39 €
559318 36

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Alenčica **** 5. 12. 2020 19:44
Vismed multi kapljice uporabljam že kar dolgo časa. Preizkusila sem kar nekaj proizvodov a mi ravno ... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Sestava:

1 ml raztopine vsebuje: natrijev hialuronat 1,8 mg, natrijev klorid, kalijev klorid, dinatrijev hidrogenfosfat, natrijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev klorid in vodo za injekcije. Raztopina je hipotonična.

Namen uporabe:

Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena; prav tako pri pekečem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu, dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč (poltrdih ali mehkih).

Kontraindikacije:

Preobčutljivost na katerokoli sestavino v kapljicah.

Interakcije:

Ne uporabljajte kapljic VISMED multi istočasno z zdravili ali drugimi pripravki za oko, ker bi hkratno vkapanje v oko lahko spremenilo njihovo delovanje.

 Napotki za uporabo:

Večodmerni vsebnik VISMED multi je opremljen z inovativnim sistemom, ki olajša odmerjanje kapljice v oko.
Če ni drugače predpisano, kapnete 1 ali 2 kapljici VISMED" multi v oko tako pogosto, kot je potrebno.

Previdnostni ukrepi:

Ne dotikajte se odprtine sistema za odmerjanje na glavi vsebnika in pazite, da se z njo ne dotaknete očesa. Ne uporabljajte kapljic VISMED multi, če je stična ovojnina poškodovana. Kapljice VISMED multi lahko uporabljate do 3 mesece po odprtju originalnega pakiranja.

Shranjujte pri temperaturi med 2°C in 25°C. Ne uporabljajte po izteku roka uporabe. Če pri uporabi kapljic VISMED multi začutite nelagodje ali draženje v očesu, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom.
Shranjujte nedosegljivo otrokom!
 
Način delovanja: Kapljice VISMED multi vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v strukturah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam VISMED multi viskoelastičnost in sposobnost zadrževanja vode. Kapljice VISMED multi naredijo dolgotrajen zaščitni film na površini očesa, ki se le počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice VISMED multi po vkapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice VISMED mutti dobro prenaša. Ne vsebujejo nobenih konzervansov.

Pakiranje:

10 ml večodmerni vsebnik brez konzervansov z inovativnim sistemom za odmerjanje.

1. Z vsebnika odstranite zaščitni pokrovček.

2. Vsebnik obrnete na glavo in ga držite med palcem in kazalcem tako, da je palec na glavi vsebnika. Pred prvo uporabo je mehanizem vsebnika potrebno nekajkrat zagnati, da pride do iztisa prve kapljice.To dosežete s pritiskom kazalca na vsebnik.

3. S prsti druge roke potegnete spodnjo veko nekoliko navzdol.

4. Vsebnik, ki ga držite med palcem in kazalcem namestite tako, da palec počiva na prstih, ki držijo veko navzdol in ga z odprtino približajte odprtemu očesu.

5. Nagnite vsebnik približno pod kotom 45' glede na obraz, saj tudi kapljica izskoči pod tem kotom. S kazalcem enakomerno pritisnete navzdol na vsebnik in odmerite kapljico v oko. Na začetku bo najbrž potrebnih nekaj poskusov, vendar je tehniko lahko osvojiti, ker sta način odmerjanja in položaj vsebnika glede na obraz vedno enaka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vid

Paličnice so približno petstokrat občutljivejše na svetlobo kot čepnice. Zadolžene so predvsem za gledanje v mraku ter se nahajajo pretežno izven centralnega dela mrežnice. Ker zaznavajo le črnobelo, delujejo zaznani predmeti »brezbarvno«. Bolj proti sredini mrežnice se nahaja več za barve odgovornih paličnic, najbolj pa so zgoščene v rumeni pegi, kjer ni mogoče najti nobene paličnice več. Tudi gostota fotoreceptorjev od centra proti periferiji pada, zato je ostrina slike v centru bistveno večja kot na periferiji. Zaradi čepnic, ki so občutljive za barve v centru vidimo svet okoli sebe v barvah, periferno pa so paličnice, ki ne razločujejo barv zato vidimo le črno - belo in sivo. Zato okvara v centralnem delu, pa če je še tako majhna, lahko pusti hude posledice na vidu (npr. starostna degeneracija makule, vnetje v centralnem delu mrežnice, .... Tako usodne posledice prinaša izpad le malokaterega dela telesa.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: TRB chemedica TRB chemedica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede