Vismed multi, 10 mL
Vismed multi, 10 mL
Oceni izdelek in zasluži
5.0 2

Vismed multi, 10 mL

Proizvajalec: TRB chemedica
Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena.
Cena: 10,39 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Sestava:

1 ml raztopine vsebuje: natrijev hialuronat 1,8 mg, natrijev klorid, kalijev klorid, dinatrijev hidrogenfosfat, natrijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev klorid in vodo za injekcije. Raztopina je hipotonična.

Namen uporabe:

Za vlaženje in lajšanje simptomov suhega očesa in ostalih težav nepatološkega pomena; prav tako pri pekečem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu, dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč (poltrdih ali mehkih).

Kontraindikacije:

Preobčutljivost na katerokoli sestavino v kapljicah.

Interakcije:

Ne uporabljajte kapljic VISMED multi istočasno z zdravili ali drugimi pripravki za oko, ker bi hkratno vkapanje v oko lahko spremenilo njihovo delovanje.

 Napotki za uporabo:

Večodmerni vsebnik VISMED multi je opremljen z inovativnim sistemom, ki olajša odmerjanje kapljice v oko.
Če ni drugače predpisano, kapnete 1 ali 2 kapljici VISMED" multi v oko tako pogosto, kot je potrebno.

Previdnostni ukrepi:

Ne dotikajte se odprtine sistema za odmerjanje na glavi vsebnika in pazite, da se z njo ne dotaknete očesa. Ne uporabljajte kapljic VISMED multi, če je stična ovojnina poškodovana. Kapljice VISMED multi lahko uporabljate do 3 mesece po odprtju originalnega pakiranja.

Shranjujte pri temperaturi med 2°C in 25°C. Ne uporabljajte po izteku roka uporabe. Če pri uporabi kapljic VISMED multi začutite nelagodje ali draženje v očesu, takoj prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom.
Shranjujte nedosegljivo otrokom!
 
Način delovanja: Kapljice VISMED multi vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v strukturah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam VISMED multi viskoelastičnost in sposobnost zadrževanja vode. Kapljice VISMED multi naredijo dolgotrajen zaščitni film na površini očesa, ki se le počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice VISMED multi po vkapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice VISMED mutti dobro prenaša. Ne vsebujejo nobenih konzervansov.

Pakiranje:

10 ml večodmerni vsebnik brez konzervansov z inovativnim sistemom za odmerjanje.

1. Z vsebnika odstranite zaščitni pokrovček.

2. Vsebnik obrnete na glavo in ga držite med palcem in kazalcem tako, da je palec na glavi vsebnika. Pred prvo uporabo je mehanizem vsebnika potrebno nekajkrat zagnati, da pride do iztisa prve kapljice.To dosežete s pritiskom kazalca na vsebnik.

3. S prsti druge roke potegnete spodnjo veko nekoliko navzdol.

4. Vsebnik, ki ga držite med palcem in kazalcem namestite tako, da palec počiva na prstih, ki držijo veko navzdol in ga z odprtino približajte odprtemu očesu.

5. Nagnite vsebnik približno pod kotom 45' glede na obraz, saj tudi kapljica izskoči pod tem kotom. S kazalcem enakomerno pritisnete navzdol na vsebnik in odmerite kapljico v oko. Na začetku bo najbrž potrebnih nekaj poskusov, vendar je tehniko lahko osvojiti, ker sta način odmerjanja in položaj vsebnika glede na obraz vedno enaka.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Alenčica; | 5. 12. 2020 19:44
Oči
Vismed multi kapljice uporabljam že kar dolgo časa. Preizkusila sem kar nekaj proizvodov a mi ravno te najbolj odgovarjajo. V času napredka tehnologije,,.beri računalništva...moje, in seveda oči marsikoga med nami, najbolj trpijo pri dolgotrajnem gledanju na monitorje ali ekrane pametnih telefonov. Res se temu ne moremo izognit. Pri lajšanju vnetih, utrujenih in suhih oči mi na pomoč priskočijo ravno te kapljice. Saj se trudim ,da med delom mežikam ampak več kot očitno je, da to delam premalokrat. Kapljice v hipu zbistrijo pogled in delo je lažje. Več kot priporočam.
Jure; | 28. 01. 2021 09:46
kapljice za oči
Vismed Multi so kapljice, ki mojim očem najbolj pomagajo. Priporočila mi jih je zdravnica, predvsem zato, ker ne vsebujejo konzervansov, ki so mi pri vseh prejšnjih kapljicah oči dražili, namesto da bi jih pomirjali. Oči mi zelo zelo pogosto postanejo suhe, utrujene in takrat Vismed Multi odlično pomaga. Od takrat, ko sem prvič poskusil te kapljice, nočem uporabljati nobenih drugih več, jih pa vedno vedno naročam v spletnih trgovinah, ker se s tem izognem obisku lekarn, pa tudi, ker so tam cenejše.

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Vid

Paličnice so približno petstokrat občutljivejše na svetlobo kot čepnice. Zadolžene so predvsem za gledanje v mraku ter se nahajajo pretežno izven centralnega dela mrežnice. Ker zaznavajo le črnobelo, delujejo zaznani predmeti »brezbarvno«. Bolj proti sredini mrežnice se nahaja več za barve odgovornih paličnic, najbolj pa so zgoščene v rumeni pegi, kjer ni mogoče najti nobene paličnice več. Tudi gostota fotoreceptorjev od centra proti periferiji pada, zato je ostrina slike v centru bistveno večja kot na periferiji. Zaradi čepnic, ki so občutljive za barve v centru vidimo svet okoli sebe v barvah, periferno pa so paličnice, ki ne razločujejo barv zato vidimo le črno - belo in sivo. Zato okvara v centralnem delu, pa če je še tako majhna, lahko pusti hude posledice na vidu (npr. starostna degeneracija makule, vnetje v centralnem delu mrežnice, .... Tako usodne posledice prinaša izpad le malokaterega dela telesa.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Vismed Multi gel, 10 mL

13,85 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.