Vividrin Ectoin kapljice za oko, 10 mL

<strong>Vividrin ectoin kapljice za oko so medicinski pripomoček, ki vsebuje ectoin, naravno molekulo, ki z zmanjševanjem vnetja in stabilizacijo membrane ščiti celice.</strong> Vividrin ectoin kapljice za oko so medicinski pripomoček, ki vsebuje ectoin, naravno molekulo, ki z zmanjševanjem vnetja in stabilizacijo membrane ščiti celice.
538965 20077

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Vividrin ectoin kapljice za oko so medicinski pripomoček, ki vsebuje ectoin, naravno molekulo, ki z zmanjševanjem vnetja in stabilizacijo membrane ščiti celice, ter hialuronsko kislino, človeku lastno naravno molekulo, ki z veliko sposobnostjo vezave vode in stabilizacijskimi lastnostmi očesu zagotavlja udobje.


Vividrin ectoin kapljice za oko so na voljo v obliki izotonične raztopine. Uporabljamo jih lahko za zdravljenje in preprečevanje simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega vnetja očesnih veznic, ki ga povzročajo npr. cvetni prah, pršice, živalska dlaka ali plesen. Kapljice učinkovito zmanjšajo simptome, kot so srbenje, draženje, rdečina ali solzenje oči.

Vividrin ectoin kapljice za oko stabilizirajo naravni solzni film na dva načina: hialuronska kislina ima pozitivne učinke na vodno plast, ectoin pa okrepi lipidno plast. Kapljice na ta način ščitijo oči pred škodljivimi vplivi alergenov in pomagajo pri obnovi razdraženega in občutljivega tkiva očesnih veznic.

Vividrin ectoin kapljice za oko ne vsebujejo konzervansov. Primerne so za uporabo tako pri osebah, ki nosijo kontaktne leče, kot osebah z občutljivimi očmi.

Opozorila in previdnostni ukrepi

• Vividrin ectoin kapljic za oko ne smete uporabljati, če ste preobčutljivi na ectoin, hialuronsko kislino ali katerokoli drugo sestavino kapljic za oko.

• Po kirurškem posegu na očeh ali poškodbi očesa lahko Vividrin ectoin kapljice za oko uporabljate le po priporočilu zdravnika/ zdravstvenega delavca.

• V primeru pojava alergijske reakcije morate Vividrin ectoin kapljice za oko nemudoma prenehati uporabljati.

• Iz higienskih razlogov mora vsak posamezen vsebnik s kapljicami za oko vedno uporabljati le ena in ista oseba.

• Kapljice lahko uporabljate največ 6 tednov po prvem odprtju vsebnika.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili Vividrin ectoin kapljice za oko

Medsebojno delovanje med Vividrin ectoin kapljicami za oko in drugimi kapljicami za oko ali mazili za lokalno uporabo v očesu ni znano. Po uporabi Vividrin ectoin kapljic za oko počakajte vsaj 15 minut preden v oko nanesete drug medicinski pripomoček ali zdravilo.

Na kaj morate biti pozorni med nosečnostjo in dojenjem

Podatki o uporabi Vividrin ectoin kapljic za oko med nosečnostjo in dojenjem trenutno niso na voljo. Pred uporabo tega medicinskega pripomočka se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom:
• če ste noseči ali dojite,
• če obstaja možnost, da bi lahko bili noseči.

Kako uporabljati Vividrin ectoin kapljice za oko

Pri uporabi Vividrin ectoin kapljic za oko natančno upoštevajte napotke v tem navodilu. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če vam zdravnik ni predpisal drugače, v posamezno oko večkrat na dan nanesite 1-2 kapljici.

Otrokom, starim 10 let ali mlajšim, morate pri uporabi Vividrin ectoin kapljic za oko zagotoviti ustrezno pomoč. Pred prvo uporabo ali če kapljic nekaj časa niste uporabljali, morate raztopino najprej načrpati. Pri črpanju raztopine vsebnik držite tako, da bo s konico kapalnega mehanizma usmerjen navzdol. V nadaljevanju je prikazana pravilna uporaba Vividrin ectoin kapljic za oko. Patentirani črpalni mehanizem Vividrin ectoin kapljic za oko omogoča, da raztopina kapljic ne vsebuje konzervansov, vendar pa se vsebnik zato lahko razlikuje od vsebnikov s kapljicami, ki ste jih morda že uporabljali.

1. Pred vsako uporabo s konice vsebnika odstranite zaščitno zaporko. Pazite, da se konice vsebnika ne dotaknete s prsti.

2. Palec namestite na ergonomsko oblikovan nastavek za palec, dva druga prsta pa na spodnji del vsebnika.

3. Vsebnik obrnite in ga držite kot je prikazano. Pred prvo uporabo morate črpalko najprej napolniti. To storite tako, da približno 7 krat pritisnite na nastavek za palec, dokler se ne pojavi prva kapljica.

4. Glavo nagnite rahlo nazaj, vsebnik pa namestite nad oko tako, kot vam to najbolj ustreza. S prstom proste roke spodnjo veko nežno potegnite navzdol, vsebnik držite navpično in nežno pritisnite na nastavek za palec, da nanesete eno kapljico v oko. Oko nato zaprite in zrklo počasi obračajte, da se kapljica optimalno porazdeli po površini očesa. Po potrebi lahko za dodatno podporo in večjo natančnost uporabite tudi drugo roko.

5. Pazite, da konica vsebnika ne pride v stik z očmi ali prsti, da ne bi prišlo do kakršnekoli kontaminacije raztopine.

6. Takoj po uporabi na konico vsebnika namestite zaščitno zaporko.

7. Postopek ponovite še na drugem očesu.

Možni neželeni učinki Vividrin ectoin kapljic za oko

Vividrin ectoin kapljice za oko uporabniki dobro prenašajo. Neželeni učinki do danes niso znani.

V posameznih primerih lahko Vividrin ectoin kapljice za oko povzročijo kratkotrajno draženje očesa, povečajo količino krvi v žilah očesa (hiperemija) ali povzročijo vnetje očesne veznice (konjunktivitis). Če opazite neželene učinke, ki bi lahko bili povezani z uporabo Vividrin® ectoin kapljic za oko, o tem obvestite zdravnika ali farmacevta. Če se stanje ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Shranjevanje Vividrin ectoin kapljic za oko

Vividrin ectoin kapljic za oko ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in ampuli.

Vividrin ectoin kapljice za oko shranjujte pri temperaturi od 2 °C do 25 °C.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bausch & Lomb Bausch & Lomb
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov