Accu-Chek Aviva testni lističi za glukozo, 50 lističev

Izberite ustrezne testne lističe. Izberite ustrezne testne lističe.
502383#50 1141

Ocene in mnenja

Opis

Testni lističi za določanje vsebnosti glukoze v krvi. 
 
Za uporabo z: Accu Chek Aviva merilnikom glukoze v krvi.
 
Količina: 50 testnih lističev

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sluh

Za proces je odgovornih 3.000 čutnic, ki se nahajajo na notranji, krajši strani hodnika v obliki spirale, ki pošlje impulze prek slušnih centrov v možganskem deblu do višjih možganskih jeder. Le signale, ki jim uspe priti čez filtre slušnih centrov in jih predelamo v skorji velikih možganov, dejansko slišimo, vse preostale slušne izkušnje pa ostanejo v podzavesti.

Celoten proces v delčkih sekunde usmeri višja jedra v možganskem deblu. Ti regulatorji, ki delujejo nezavedno, sodelujejo z limbičnim sistemom (mandljevo jedro), torej z območjem človeških možganov, ki povezujejo čutne vtise s čustvi in z občutki. Ker je slušni organ tesno povezan s čustvenim življenjem, nas Mozartova glasba lahko osreči, se ob grmenju počutimo ogrožene, ob koračnici, spisani v molu, pa postanemo žalostni. Tako tudi ocenjujemo, ali je posameznikov glas prijetno topel ali hladen in odbijajoč.

To krmiljenje čustev se naslanja na izkušnje v človeškem razvoju in na posameznikove osebne spomine, in sicer še preden veliki možgani slušno doživetje zavedno zaznajo. Krmilni mehanizmi delujejo kot sito in skrbijo, da so sprejeta le zaznavanja, ki jih celoten sistem obravnava kot pomembne. Tako se izoblikuje dejstvo, ki je navidezno paradoksno: čeprav sluh sprejema valovanja 24 ur na dan, ne slišimo vsega, temveč ločimo nepomembno od pomembnega.

Tako lahko tudi razložimo, zakaj sprejemamo obremenitve, kot so zvoki iz okolja, igranje klavirja v sosednjem stanovanju ali hrup osebnega računalnika, različno in jih zato ni mogoče izmeriti objektivno.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bayer Bayer
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov