x
Vse kategorije
Accu-Chek Aviva testni lističi za glukozo, 50 lističev
Accu-Chek Aviva testni lističi za glukozo, 50 lističev
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Accu-Chek Aviva testni lističi za glukozo, 50 lističev

Proizvajalec: Bayer
Izberite ustrezne testne lističe.
Cena: 26,03 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka testni lističi

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Ocene in mnenja

Opis

Testni lističi za določanje vsebnosti glukoze v krvi. 
 
Za uporabo z: Accu Chek Aviva merilnikom glukoze v krvi.
 
Količina: 50 testnih lističev

Priloge

Ali ste vedeli

Sluh

Za proces je odgovornih 3.000 čutnic, ki se nahajajo na notranji, krajši strani hodnika v obliki spirale, ki pošlje impulze prek slušnih centrov v možganskem deblu do višjih možganskih jeder. Le signale, ki jim uspe priti čez filtre slušnih centrov in jih predelamo v skorji velikih možganov, dejansko slišimo, vse preostale slušne izkušnje pa ostanejo v podzavesti.

Celoten proces v delčkih sekunde usmeri višja jedra v možganskem deblu. Ti regulatorji, ki delujejo nezavedno, sodelujejo z limbičnim sistemom (mandljevo jedro), torej z območjem človeških možganov, ki povezujejo čutne vtise s čustvi in z občutki. Ker je slušni organ tesno povezan s čustvenim življenjem, nas Mozartova glasba lahko osreči, se ob grmenju počutimo ogrožene, ob koračnici, spisani v molu, pa postanemo žalostni. Tako tudi ocenjujemo, ali je posameznikov glas prijetno topel ali hladen in odbijajoč.

To krmiljenje čustev se naslanja na izkušnje v človeškem razvoju in na posameznikove osebne spomine, in sicer še preden veliki možgani slušno doživetje zavedno zaznajo. Krmilni mehanizmi delujejo kot sito in skrbijo, da so sprejeta le zaznavanja, ki jih celoten sistem obravnava kot pomembne. Tako se izoblikuje dejstvo, ki je navidezno paradoksno: čeprav sluh sprejema valovanja 24 ur na dan, ne slišimo vsega, temveč ločimo nepomembno od pomembnega.

Tako lahko tudi razložimo, zakaj sprejemamo obremenitve, kot so zvoki iz okolja, igranje klavirja v sosednjem stanovanju ali hrup osebnega računalnika, različno in jih zato ni mogoče izmeriti objektivno.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Kaj morate vedeti o testnih lističih za glukozo?

Testni listič je šibkejši člen sistema za merjenje vrednosti glukoze v krvi, ki ga sestavljata merilnik in testni listič. Na listič je nanesen encim, ki je naravnega izvora in ga pridobivajo iz gliv ali z uporabo rekombinantnih tehnik. Je biološki... preberi več...

Ob nakupu dveh paketov lističev Accu-Chek Aviva prejmete darilo!

Enostavni način vodenja doma izmerjenih vrednosti krvnega sladkorja. Ob nakupu dveh škatljic Accu-Chek Aviva testnih lističev prejmete praktično nagrado - merilnik ravni krvnega sladkorja Accu-Chek Aviva ali Accu-Chek Aviva Nano. Accu-Chek... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka testni lističi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.