x
Vse kategorije
Actimaris Nasal pršilo za nos, 20 mL
Actimaris Nasal pršilo za nos, 20 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Actimaris Nasal pršilo za nos, 20 mL

Proizvajalec: Actimaris
ActiMaris NASAL pršilo je priročen izdelek - je hipertonična, alkalno ionizirana raztopina morske soli (1,2% NaCl), natrijevega hipoklorita NaOCl (0,04%) in HOCl hipoklorove kisline (0,004%) in deluje na bio-fizični osnovi. Morska sol in natrijev hipoklorit ustvarjata protivnetni in protimikrobni učinek.
Cena: 9,99 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaNeskladen proizvod, nosno pršilo, pršilo, razpršilo
Težavazamašen nos

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

ActiMaris NASAL pršilo je priročen izdelek - je hipertonična, alkalno ionizirana raztopina morske soli (1,2% NaCl), natrijevega hipoklorita NaOCl (0,04%) in HOCl hipoklorove kisline (0,004%) in deluje na bio-fizični osnovi. Morska sol in natrijev hipoklorit ustvarjata protivnetni in protimikrobni učinek.

Uporabljamo ga lahko pri:

- rinitisu in navadnem prehladu

- v primeru nosnega in paranazalnega ( obnosnega) sinusitisa

- čiščenju in vlaženju sluznice

- pri okužbi z gripo

- pri akutnem in kroničnem vnetju nosne sluznice (rinitis acuta et chronica)

- pri alergijskem rinitisu (tudi profilaktično)

- pri okužbi srednjega ušesa

- v času po operaciji (po operacijah nosu in sinusa)

Ima dekongestivni, očiščevalni in antimikrobni učinek

S kliničnimi izkušnjami / dokazi (več kot 10 let) je ActiMaris dosegel nov mejnik v konceptu zdravljenja lokalne terapije v primeru vnetja in okužbe zgornjih in spodnjih dihalnih poti. Izdelki ActiMaris se lahko zaradi svoje sestave in mehanizmov delovanja uporabljajo ne samo za zdravljenje nepoškodovanih sluznic, temveč se lahko uporabljajo tudi na poškodovanih sluznicah. Izdelki ActiMaris niso strupeni za hrustanec in kosti.

Prednosti Actimaris nosnega spreja

  • brez kortizona
  • brez ksilometazolina
  • brez alkohola
  • brez antibiotika

ActiMaris NASAL sprej vlaži in čisti na način interakcije s sluznico. Ta inovativni sprej s svojo sestavo mineralov, soli in elementov v sledovih podpira tudi fiziološko okolje na površini sluznice. Zaradi svoje hipertoničnosti / hiperosmolarnosti ima raztopina dekongestivni učinek, raztaplja plake in nosne izločke ter osvobaja nosno dihanje.

Zahvaljujoč čistilnemu učinku in raztapljanju izločkov ActiMaris NASAL sprej izboljšuje dobro počutje in lajša značilne simptome zgoraj navedenih indikacij. Sprej je prijazen do celic, je protimikrobno učinkovit ter hiter v svojemu delovanju.

Morska sol in natrijev hipklorit sta naravna konzervansa in zagotavljata dolgo stabilnost raztopine Actimaris

Tkivna toleranca in biokompatibilnost ActiMaris pršila

Izdelek je primeren za dolgotrajno (> 24h) in večkratno uporabo pri razdraženih sluznicah, saj se pri večkratni uporabi izboljšata toleranca tkiva in biokompatibilnost. Aplikacija je skoraj neboleča in jo na splošno dobro prenašajo tudi alergiki.

Interakcije z drugimi zdravilo

Ob pravilni uporabi se stranski učinki ne pojalvjajo. Prav tako se le-ti ne pojavijo ob morebitnih antibiotičnih terapijah.

Kombinacije zdravljenja z drugimi endonasalnimi pripravki niso potrebne ali priporočljive. V kolikor želite jemati sočasno z Actimaris nosnim sprejem tudi zdravila je smiselmno, da se o smotrnosti uporabe

Zaradi varnostnih razlogov se posvetujte s svojim zdravnikom, če želite sistematično uporabljati druga zdravila v kombinaciji s tem pršilom.

Posebna opozorila ob uporabi

Pršilo hranite izven dosega otrok!

Izdelek nikoli ne uporabljajte v neposrednem stikuz barvnimi tkaninami. Določene sestavine imajo lahko oksidativen učinek, kar se pozna kot razbarvanje samega oblačila. Po stiku z barvnimi tkaninami takoj sperite z vodo.

IZDELEK JE PREDMET USKLAJEVANJA Z VELJAVNO ZAKONODAJO, ZATO SE TRENUTNO NE TRŽI!!!

Izdelek se trenutno ne trži zaradi neskladnosti z veljavno zakonodajo. Ves opis izdelka na tej spletni strani jemljite kot brezpredmeten. V primeru, da se izdelek uskladi z veljavno zakonodajo bo spremenjen in korigiran tudi opis izdelka. 

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAKŠNE OBLIKE OPERATIVNIH POSEGOV POZNAMO?

• Nepopolna histerektomijaje poseg, pri katerem odstranijo maternico, ohranijo pa maternični vrat. Občasno hkrati odstranijo tudi jajčnike.

• Popolna histerektomijaje poseg, pri katerem odstranijo jajčnike, jajcevode, maternico in maternični vrat.

• Radikalna histerektomija je poseg, pri katerem poleg maternice in materničnega vratu odstranijo tudi dimeljske bezgalke. Poseg izvajajo skozi trebušno votlino, in ne skozi nožnico.

• VaginaIna histerektomijaje poseg, pri katerem maternico odstranijo skozi nožnico. in ne skozi rez v trebušni steni.

Če poleg maternice odstranijo še jajčnike, ženska ni več sposobna proizvjati ženskih spolnih hormonov, zato je v takšnih primerih treba razmisliti o hormonskem nadomestnem zdravljenju.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaNeskladen proizvod, nosno pršilo, pršilo, razpršilo
Težavazamašen nos

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.