x
Vse kategorije
Baby check mini tester
Baby check mini tester
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Baby check mini tester

Proizvajalec: Vedalab
Hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri ugotavljanju nosečnosti.
Cena: 3,11 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, test nosečnosti

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Test Baby CHECK STRIP mini omogoča hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri ugotavljanju nosečnosti.

NAČIN DELOVANJA

Baby CHECK STRIP mini deluje na osnovi kvalitativne analize, kjer se ugotavlja prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG) v urinu. V zgolj 3-5 minutah je možno zaznati koncentracijo hormona hCG v višini 10mIU/ml.

POSTOPEK

(pred uporabo si obvezno preberite navodila za uporabo v originalni embalaži)
 
   1. Urin zberite v čisto posodo brez dodatkov.
   2. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK STRIP mini vzemite iz ovojnine. Majhno vrečko s sušilnim sredstvom, ki jo poleg testa najdete v ovojnini, odvrzite v koš za smeti.
   3. Testni trak pomočite navpično v urin do rdečega kvadratka. V urinu držite 5 sekund.
   4. Baby CHECK STRIP mini postavite na suho in trdno ploskev. Počakajte 3-5 minut in preverite rezultat

PREVERJANJE REZULTATA

Negativen: 1 rožnata črta – ni nosečnosti
 
Rezultat je negativen, ko se prikaže samo ena rožnata črta. Rezultat kaže, da hormon (hCG) v vašem urinu ni prisoten in da verjetno niste noseči. Če v naslednjem tednu menstruacija še vedno izostaja, ponovno opravite testiranje z novim testom Baby CHECK STRIP mini.
V kolikor je pri ponovnem testiranju rezultat še vedno negativen, menstruacija pa še vedno izostaja, se posvetujte s svojim zdravnikom. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje.
 
Pozitiven: 2 rožnati črti - nosečnost
 
Rezultat je pozitiven, ko se na testnem traku prikažeta dve rožnati črti. Testiranje potrdi prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG), kar pomeni, da ste noseči. Obiščite svojega zdravnika in se z njim posvetujte o nadaljnjem poteku nosečnosti.
 
Neveljaven: ni nobene črte
 
Rezultat testiranja je neveljaven, če se po 5 minutah ne pojavi niti ena rožnata črta.
 
Najpogostejša razloga za neuspešnost testa sta nepravilna uporaba in uporaba po pretečenem roku uporabnosti.
 
Če je bilo vaše testiranje neuspešno, ga ponovite z novim testom Baby CHECK STRIP mini in svežim vzorcem urina.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako deluje test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK STRIP mini?
 
Ko je ženska noseča, začne njeno telo proizvajati hormon, ki se imenuje hCG (humani horionski gonadotropin). Koncentracija hormona v urinu s trajanjem nosečnosti narašča. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK STRIP mini temelji na zaznavanju prisotnosti tega hormona.
 
Kdaj lahko uporabimo test?
 
Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK STRIP mini zazna nosečnostni hormon od prvega dne izostale menstruacije dalje. Baby CHECK STRIP mini lahko zazna nosečnostni hormon že nekaj dni pred izostankom menstruacije, če uporabimo prvi jutranji urin.
 
Kdaj je najboljši čas za opravljanje testa?
 
Test lahko opravite ob kateri koli uri. V zgodnji nosečnosti priporočamo uporabo prvega jutranjega urina, ker je koncentracija nosečnostnega hormona takrat najvišja.
 
Ali zaužitje tekočin vpliva na rezultat?
 
Prekomerno uživanje tekočin lahko razredči urin, zaradi česar je lahko zaznavanje hormona hCG oteženo. Priporočamo vam, da pijete normalno.
 
Ali so lahko dobljeni rezultati lažni?
 
Rezultati so točni, dokler natančno sledite priloženim navodilom za uporabo. Rezultati so lahko lažni, če Baby CHECK STRIP mini pred testiranjem pride v stik z vlago. Baby CHECK STRIP mini je visoko občutljiv test, ki je uspešno prestal strogo preverjanje kakovosti. Kljub temu se v redkih primerih lahko pojavijo lažni rezultati (negativen rezultat pri noseči ženski in obratno). Če so dobljeni rezultati nepričakovani ali si nasprotujejo, se posvetujte s svojim zdravnikom, saj lahko napačna diagnoza povzroči določene zdravstvene težave.
 
Test je bil v stiku z urinom več kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen?
 
Da. Podaljšanje za nekaj sekund ne vpliva na rezultate.
 
Test je bil v stiku z urinom manj kot pet sekund. Ali bo dobljen rezultat kljub temu točen?
 
Ne, ker je lahko količina vzorca premajhna.
 
Kdaj je testiranje uspešno?
 
Na testnem traku se pojavi rožnata črta, kar pomeni, da je test uspešno opravljen. Če se ne pojavi niti ena rožnata črta, morate testiranje ponoviti z novim testom Baby CHECK STRIP mini.
 
Kako naj preverim rezultat testa?
 
Če ste noseči, se v roku 3-5 minut na testnem traku pojavita dve rožnati črti. Če je koncentracija hormonov zelo nizka, se rožnata črta obarva zelo počasi. Zato vam priporočamo, da pred dejanskim preverjanjem rezultata počakate, saj se le na ta način lahko prepričate, da hormon v urinu ne obstaja in da niste noseči.
 
NE UPOŠTEVAJTE REZULTATA, ki se pojavi več kot deset minut po vzpostavitvi stika med testnim trakom in urinom.
 
Kaj pomeni, ali če je ena črta temnejša od druge?
 
Odtenek in intenzivnost črt nista pomembna. Če je rezultat testa pozitiven, se na testnem traku pojavita rožnati črti, ki sta lahko različne intenzitete barve. Razlog leži v tem, da se koncentracija hCG v urinu med nosečnostjo postopoma zvišuje, zaradi česar se črta drugače obarva.
 
Ali lahko druga zdravila vplivajo na končen rezultat?
 
Zdravila za zdravljenje neplodnosti, ki vsebujejo hCG ali hMG (humani menopavzni gonadotropin), lahko vplivajo na rezultat. Opravljanje testa neposredno po vbrizganju tovrstnih zdravil lahko vodi do lažnega pozitivnega rezultata. Ostala zdravila za neplodnost, analgetiki in kontracepcijske tablete ne vplivajo na rezultat. Če pa ste ravnokar prenehali z jemanjem kontracepcijskih tablet ali če ste pred kratkim jemali zdravila za neplodnost, lahko pride do nepravilnega menstruacijskega cikla in ste zato test za ugotavljanje nosečnosti opravili preuranjeno.
 
Kako zanesljiv je Baby CHECK STRIP mini?
 
Klinične raziskave in testiranja in vitro kažejo, da je stopnja zanesljivosti višja od 99 odstotkov.
 
Kako dolgo ostane rezultat prikazan na testnem traku?
 
Če je rezultat negativen, se lahko po preteku desetih minut prikaže nerazločna črta. Ta nerazločna črta NE POMENI, da je rezultat pozitiven.
 
Kaj naj storim, če je rezultat negativen?
 
Če je rezultat negativen, test ni zaznal nosečnostnega hormona hCG, torej niste noseči. Če en teden po opravljanju testa še vedno niste dobili menstruacije, test ponovite z novim testom Baby CHECK STRIP mini. Če je rezultat še vedno negativen in menstruacija še vedno izostaja, obiščite svojega zdravnika. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje.
 
Kaj naj storim, če je rezultat pozitiven?
 
Če je rezultat pozitiven, obiščite svojega zdravnika. Zgodnja potrditev nosečnosti je izrednega pomena za zdravje nosečnice in njenega otroka

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Preganjavica

Kaj lahko prizadeti sami storijo?
Pogosto se družina trudi, da bi prizadetega obdržala v krogu družine. Kadar se preganjavico uspešno zdravi, to tudi ni težavno. Vsekakor pa je, predvsem kadar gre za težje oblike motenj, najbolje, da se podate v zdravljenje pod vodstvom strokovnjakov.

Kadar preide preganjavica v kronično obliko, je smiselno, da se prizadeti preseli v stanovanjsko skupnost. V akutnih fazah pa mora pomisliti tudi na zdravljenje v bolnišnici.

Stiki z družino se ne smejo pretrgati; obremenilnim napetostim, ki zaradi motnje nastanejo z obeh smeri, pa se začasno lahko vsaj nekoliko izognete.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, test nosečnosti

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.