x
Vse kategorije
AdPro nephro prašek, 300 g
AdPro nephro prašek, 300 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

AdPro nephro prašek, 300 g

Proizvajalec: Metax
Živila za posebne zdravstvene namene za prehransko uravnavanje bolezni povezanih z beljakovinsko podhranjenostjo pri ledvični odpovedi, ki zahteva dializo. Primerno za uporabo od 1. leta starosti.
Brezplačna poštnina!
Cena: 59,80 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaživilo za posebne prehranske namene

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne zdravstvene namene za prehransko uravnavanje bolezni povezanih z beljakovinsko podhranjenostjo pri ledvični odpovedi, ki zahteva dializo. Primerno za uporabo od 1. leta starosti.

POMEMBNO OBVESTILO

Samo za uporabo pod strogim zdravniškim nadzorom. Ni primeren kot edini vir prehrane. Samo za enteralno uporabo. AdPro nephro se ne sme uporabljati v primerih, kjer je enteralna prehrana kontraindicirana ali če obstajajo intolerance ali alergije tudi samo na eno od sestavin. AdPro nephro ni primeren za dojenčke v prvem letu življenja.

AdPro nephro, z nizko vsebnostjo kalija in fosforja, je beljakovinski koncentrat (91 %) v obliki prahu na podlagi visoke vrednosti beljakovin sirotke.
AdPro nephro je primeren za dopolnitev dnevne potrebe po beljakovinah pri povečanih potrebah ali pa pri nezadostnem vnosu beljakovin preko običajne prehrane, kadar sočasno omejujejo vnos kalija in fosforja. Primerno za uporabo od 1. leta starosti.

ZNAČILNOSTI PROIZVODA

AdPro nephro je
• z nizko vsebnostjo kalija in fosforja
• brez glutena
• brez fruktoze in laktoze
• brez vlaken
• zlahka topen v hladni in topli hrani in pijačah
• skoraj nevtralnega okusa
• primeren za obogatitev sladkih in slanih jedi in tudi za dodajanje v testo
• primeren za hranjenje po sondi

DOZIRANJE
Dnevna količina AdPronephro mora biti določena v prehranskem urniku. V idealnem primeru je dnevna količina razdeljena v več posameznih obrokov.

PRIPRAVA/ UPORABA

Priporočamo uporabo 11 g AdPro nephro na 100 g hrane/ pijače.

Pri obogatitvi hrane, npr. zelenjavnega pireja ali sadnega pireja ali primerne sladice z nizko vsebnostjo kalija in fosforja, priporočamo uporabo metlic. Pri mešanju z zelo vročimi obroki, AdPro nephro lahko flokulira (kosmiči). Da bi se temu izognili, prej odstranite obrok iz štedilnika, da se malo ohladi in nato dodajte AdPro nephro.
Za mešanje AdPro nephro z napitki (kot shake) priporočamo uporabo stresalnika. Vedno sveže obogatite obroke in pijače z AdPro nephro.
Pri obogatitvi testa, zmešajte AdPro nephro najprej z moko. Pri izdelavi kolačkov in vafljev obogatite z do 50 g AdPro nephro na 100 g moke. AdPronephro je primeren tudi za obogatitve napitkov in hranjenja po sondi po nasvetu zdravnika.

Priloge

Ali ste vedeli

Benigno hiperplazija prostate

Za vrsto zdravila se bo zdravnik odločil, ko bo z ultrazvokom izmeril vašo prostato. Pri volumnu prostate pod 30 ml vam bo svetoval zaviralce alfa adrenergičnih receptorjev, pri večjem volumnu pa, vsaj na začetku zdravljenja, kombinacijo zaviralcev alfa adrenergičnih receptorjev in zaviralcev S-alfa reduktaze.

Pri hudih težavah mokrenja, ki se ne izboljšajo z jemanjem zdravil, in v primerih, ko je benigna hiperplazija prostate povzročila enega od zapletov (krvavitev ali okužbo sečil, kamne vsečnem mehurju, zastoj seča, ledvično okvaro), bo najverjetneje potrebno operacijsko zdravljenje. Najpogostejša operacija je transuretralna resekcija prostate, pri kateri delce odvečnega prostatičnega tkiva odstranimo skozi sečno cev s posebnimi inštrumenti in tako sprostimo sečnico.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Relaxeadoc žafran Plus 30 mg, 30 kapsul

17,08 €

Caffetin, 12 tablet

4,26 €

Operil pršilo za odrasle, 10 mL

8,61 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,59 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaživilo za posebne prehranske namene

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.