x
Vse kategorije
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Avemar granulat, 30x17 g

Proizvajalec: Biropharma Ltd.
Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene - namenjeno bolnikom z rakom!
Brezplačna poštnina!
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
  • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
  • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
  • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
  • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaHladna veriga

Ocene in mnenja

Opis

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene - namenjeno bolnikom z rakom!

1. Kaj je Avemar?

Avemar je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene, namenjeno bolnikom, ki trpijo za rakom.

2. Katere so aktivne učinkovine dietetičnega živila Avemar?

Ena vrečica (17g) izdelka Avemar vsebuje 8.5g učinkovine Avemar pulvis. Avemar pulvis je poseben patentiran ekstrakt, izdelan na osnovi farmacevtske tehnologije. Primarna surovina za izdelavo ekstrakta so pšenični kalčki.

3. Katere so druge sestavine dietetičnega živila Avemar?

Arome: fruktoza, naravna aroma pomaranče, sol. Druge sestavine: maltodekstrin, koloidni silicijev dioksid.

4. V katerih primerih je priporočeno jemanje dietetičnega živila Avemar?

Avemar pomaga pri kliničnem onkološkem zdravljenju bolnikov z rakom (operacija, radioterapija, kemoterapija, imunoterapija ipd.). Med procesom onkološkega zdravljenja se jemlje vsak dan, priporočena pa je tudi uporaba po zaključku zdravljenja. Avemar je primeren za uporabo ob vsakem stadiju malignega obolenja. Po operaciji lahko bolnik zaužije Avemar takrat, kadar je zmožen uživati hrano brez zapletov vsaj 4 dni.

5. Kdaj pričeti z jemanjem dietetičnega živila Avemar?

Priporoča se uporaba nemudoma ob odkritju malignega obolenja (diagnozi). Na pričetek onkološkega zdravljenja ni potrebno čakati.

6. Kaj mora bolnik vedeti preden prične jemati Avemar?

Avemar ne zadošča kot edini vir hranljivih snovi. Avemar ne nadomešča nobenega izmed onkoloških zdravil ali posegov!

7. Kako jemati Avemar?

Priporočeno je jemanje dietetičnega živila Avemar brez prekinitev. Po zaključku onkološkega zdravljenja lahko Avemar bolniku koristi še vrsto let, vse do popolne ozdravitve. V primeru prenehanja uporabe lahko bolnik kadarkoli ponovne prične jemati dietetično živilo.

8. Kdaj se dietetičnega živila Avemar ne sme jemati?

Avemar bolnik ne sme jemati med nosečnostjo ali dojenjem. Strogo prepovedana je njegova uporaba, kadar je bolnik prejemnik presajenih organov ali tkiva. Prav tako dietetičnega živila Avemar ne smejo jemati bolniki, ki trpijo za krvavečimi razjedami prebavnega trakta ali čirom na želodcu oziroma dvanajsterniku, enteritisom/kolitisom (vnetjem prebavnega trakta) ali sindromom slabe absorpcije. Uporaba ni primerna pri bolnikih s celiakijo ali glutenska enteropatijo (občutljivostjo na gluten), ter tistih s prirojeno netoleranco fruktoze, ali preobčutljivostjo oziroma alergijo na katero koli sestavino izdelka.

9. Je Avemar primeren za diabetike?

Diabetiki lahko jemljejo Avemar, ob tem pa naj bodo pozorni na s tem zaužite ogljikove hidrate.

10. V katerih primerih je dobro začasno prenehati z jemanjem dietetičnega živila Avemar?

Priporoča se prenehanje jemanja dietetičnega živila Avemar vsaj dva dneva pred morebitnim gastroenteralnem diagnostičnim posegom, pri katerem je v uporabi kontrastna snov (denimo barijev sulfat). Bolnik lahko nadaljuje z jemanjem dietetičnega živila Avemar dan po posegu, v vsakem primeru pa naj upošteva navodila zdravnika. V primeru preiskav, ki se opravljajo na tešče, naj bolnik tisti dan ne zaužije dietetičnega živila Avemar.

11. Ali lahko Avemar jemljejo tudi otroci?

Uporaba dietetičnega živila Avemar ni priporočena pri otrocih, mlajših od 14 let.

12. Kakšni so lahko morebitni neželeni učinki jemanja dietetičnega živila Avemar?

Zelo redko lahko Avemar povzroči neželene stranske učinke, kot so mehko blato, razdražen želodec ali slabost.

13. Lahko Avemar jemljemo v kombinaciji z drugimi preparati ali zdravili?

Kadar bolnik jemlje vitamin C, naj Avemar zaužije 2 uri pred ali po zaužitju preparata zvitaminom. Avemar je najbolje jemati ob drugem času kot ostala dopolnila ali zdravila.

14. Kakšna je priprava dietetičnega živila Avemar?

Vsebino ene vrečice Avemar (17g) stresemo v kozarec, dodamo 100-200 ml vode (negazirane mineralne vode), napitek temeljito premešamo in zaužijemo. Priporoča se zaužitje v roku 30 minut od priprave, neporabljen napitek pa je najbolje zavreči. Po želji lahko Avemar pripravimo tudi z drugimi pijačami, denimo čajem, kefirjem, jogurtom, kakavam ali mlekom. Glede na dosedanje izkušnje bolnikov je napitek najlažje zaužiti, kadar je zmešan z ohlajeno tekočino, vsekakor pa je pomembno, da tekočina ni topla ali vroča! Pijače, ki vsebujejo vitamin C (askorbinsko kislino ali aditiv E 300), niso primerne za pripravo dietetičnega živila Avemar. Po pripravi lahko napitek zaužijemo tudi preko cevke (v tem primeru Avemar raztopimo v minimalni količini vode).

15. Kakšen je priporočen dnevni odmerek in kdaj ga jemati?

Pri odraslih osebah s telesno maso manjšo od 90 kilogramov je priporočena uporaba enega odmerka po zgoraj opisanih navodilih. Avemar je najbolje jemati uro pred obrokom. Odrasle osebe s telesno maso preko 90 kilogramov naj zaužijejo dva odmerka po 17 g dnevno lenega zjutraj ter enega zvečer).

16. Kako pravilno hraniti ter prevažati Avemar?

Avemar hranimo na hladnem, suhem mestu, dobro zaščitenem pred morebitno vročino. Priporoča se hramba v okolju s temperaturo nižjo od 15oC, najbolj primeren je torej hladilnik. Zamrzovanje izdelka ni potrebno. Izdelek hranite izven dosega otrok! Med prevažanjem izdelka moramo biti posebno pozorni, da ni izpostavljen vročini.

17. Kakšne strokovne in znanstvene študije so bile opravljene na dietetičnem živilu Avemar?

Prosimo, obiščite spletno stran www.avemar.com. kjer je na voljo seznam vrste priznanih Madžarskih in mednarodnih publikacij, ki so objavile izsledke ter zaključke kliničnih študij, opravljenih za dietetično živilo Avemar.

PRIPOROČEN JE IZBOR HLADNE VERIGE

Še posebej v času toplejših dni v letu je pri tem konkretnem izdelku smiselen izbor poštne opcije z imenom: Dostava (hladna veriga). Izdelek je temperaturno občutljiv zato lahko z izborom napačne poštne opcije povzročite, da se izdelku zmanjša aktivnost, v primeru tekočin lahko izdelek fermentira ipd..

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Komunikacija v družini obolelih!

Komunikacija v družini obolelih! Ali kaj morajo vedeti oboleli starši o sporočanju diagnoze raka svojim otrokom? Način komuniciranja z otrokom o raku je odvisen od različnih dejavnikov: • od otrokove starosti, ki določa njegov miselni razvoj... preberi več...

Rak kot izziv!

Leta 2012 so v svetu odkrili raka pri več kot 14 mliijonih ljudeh; od tega jih je bilo več kot 160.000 starih manj kot 15 let. Na splošno se raka bojimo. Zdravljenje je agresivno in zahteva psihično stabilnost bolnikov. Mnogi mislijo,... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaHladna veriga

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.