Ayurvedsko dopolnilo Triphala, 100 tablet

<p>Preparat Triphala deluje počasi, njegov učinek je mogoče občutiti &scaron;ele po dalj&scaron;em obdobju.&nbsp;</p>

Preparat Triphala deluje počasi, njegov učinek je mogoče občutiti šele po daljšem obdobju. 

586471 5655

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

IZLOČALA

indijski in kebulski mirobalanovec, indijska kosmulja

Preparat Triphala je eden najbolj znanih in razširjenih ajurvedskih izdelkov. Starodaven indijski rek pravi celo, da je s pravilno uporabo izdelka Triphala mogoče rešiti vsako težavo.

Pripravljajo ga iz sadežev treh rastlin:
amalakija (Phillantus emblica L.), haritakija (Terminalia chebula Retz.) in bibitakija (Terminalia bellerica Roxb.). V končnem izdelku je mogoče začutiti vse okuse razen slanega. Triphala zaradi visoke hranilne vrednosti daje energijo organizmu.

Preparat Triphala deluje počasi, njegov učinek je mogoče občutiti šele po daljšem obdobju. Njegove tri sestavine so omenjene v vseh ajurvedskih besedilih, saj imajo lastnosti rasayana

Triphala uravnava vse tri doshe.

Sestavine triphala prahu 

plod amalakija (Phyllantus emblica L.), plod bibitakija (Terminalia belerica Roxb.), plod haritakija (Terminalia chebula Retz.); gostilo: koruzni škrob; sredstvi proti strjevanju: smukec, magnezijev stearat.

Priporočen dnevni odmerek Triphale

2 tableti dvakrat dnevno, najbolje takoj po obroku.

Opozorilo:
ne uporabljajte med nosečnostjo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Razdražljivo črevo

Kako poteka zdravljenje?
Zdravljenje se razlikuje od bolnika do bolnika. Lahko poskusimo z dieto in sicer z izogibanjem mlečnim izdelkom (laktozna intoleranca), alkoholu, kavi, mastnim jedem in zelenjavi, ki povzroča vetrove. Sicer pa zdravil zanj ne poznamo, lahko pa z določenimi zdravili omilimo težave, ki so za bolnika najbolj moteče. Nekaterim ljudem pomagajo antidepresivi, blaga pomirjevala, psihoterapija, hipnoza ali vedenjska terapija. Če so simptomi preveč moteči, pride v poštev tudi simptornatska terapija driske, zaprtja, krčev.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ayurveda Ayurveda
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja