Bio-Karoten Pharma Nord, 60 kapsul
Bio-Karoten Pharma Nord, 60 kapsul
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Bio-Karoten Pharma Nord, 60 kapsul

Proizvajalec: Pharma nord

V današnjih razmerah je človeško telo veliko bolj kot včasih izpostavljeno stresom in obremenitvam, ki jih narava doslej ni poznala.

Cena: 10,35 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, kapsule

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Beta karoten spada v skupino primarnih karotenoidov, kar pomeni, da je njegova prisotnost in pogostnost v človeškem organizmu izdatna. Ko telo potrebuje beta karoten, iz šestih molekul beta karotena oblikuje spojino retinol, ki je pomemben za številne telesne funkcije.


Beta-karoten je provitamin rastlinskega izvora katerega naše telo pretvori v vitamin A ob pomanjkanju le tega. V primeru dobre preskrbljenosti z beta-karotenom se delno presnovi v vitamin A, večji del pa se naloži v zgornjo plast kože.

Jemanje

Zadošča jemanje 1 kapsule dnevno po obroku..

Za aktivne kadilce jemanje beta karotena ni priporočljivo.

Vsebnost

60 kapsul po 9 mg beta karotena.

Hranjenje

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

Potrebe po beta karotenu:

V današnjih razmerah je človeško telo veliko bolj kot včasih izpostavljeno stresom in obremenitvam, ki jih narava doslej ni poznala. Ekološko onesnaženje je vsak dan večje in najbolj je med drugim izpostavljena tudi vsa človeška površina in notranje votline (na primer pljuča, sluznice na začetku prebavnega trakta, dihal itd.). Nadalje smo nekatere svoje podsisteme obremenili do neslutenih razmer. Na primer gledanje televizije, zaslona pri računalnikih (te obremenitve vidnega podsistema so izredno velike) in ne nazadnje se vse skupaj izdatno problematizira tudi zaradi čedalje daljšega pričakovanega življenjskega obdobja. Ko so v teh čedalje bolj zaostrenih razmerah preverjali, kako je s potrebno količino beta karotena v hrani, so ugotovili, da ga je v idealni in uravnoteženi hrani največ samo do ene tretjine potrebnih količin. Prav zato je prevladalo strokovno mnenje, da je treba beta karoten oblikovati kot samostojen preparat - dodatek k prehrani. To je tudi osnovno poslanstvo bio-karotena.

Beta karoten je predhodnik vitamina A. Ko ga telo potrebuje, ga iz plazme prevzame toliko, kot ga manjka v trenutni presnovi, tako da problemov v zvezi z nekdanjimi hipervitaminozami vitamina A ni več. Zato je preparat glede tega aspekta varen.

Za aktivne kadilce jemanje beta karotena ni priporočljivo.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Oči - kurja slepota/barvna slepota

Koga lahko prizadene?
Pri nočni slepoti je sposobnost videnja pri svitu in v temi omejena. Nočne vid se po 50. letu z naravnim procesom staranja slabša. Ocenjuje se, da je 12,5 odstotka vsega prebivalstva nočno slepih.

Prilagajanje temi je odvisno od hitre prilagoditve svetlobno občutljivih celic mrežnice.

Kurja slepota nastane zaradi podedovanega, delnega ali popolnega izostanka paličastega aparata mrežnice ali pomanjkanja vitamina A; bodisi zaradi pomanjkljivega dovajanja omenjenega vitamina ali motnje sprejemanja vitamina A, ki je pogosta pri boleznih želodca, črevesja ali jeter.

Motnje prilagajanja v temi pa lahko izzovejo tudi stekleni tujki, leče ali kalnost roženice, prav tako 50 lahko vzrok bolezni mrežnice in vidnega živca nekatere vrste glavkoma).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Novalac Prenatal kapsule, 30 kapsul

16,95 €

Pharma Nord Bio-Krom 100 mcg, 60 tablet

14,60 €

Glukozamin Pharma Nord, 90 kapsul

17,02 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, kapsule

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.