Bio-Karoten Pharma Nord, 60 kapsul

<p>V dana&scaron;njih razmerah je člove&scaron;ko telo veliko bolj kot včasih izpostavljeno stresom in obremenitvam, ki jih narava doslej ni poznala.</p>

V današnjih razmerah je človeško telo veliko bolj kot včasih izpostavljeno stresom in obremenitvam, ki jih narava doslej ni poznala.

572349 2695

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Beta karoten spada v skupino primarnih karotenoidov, kar pomeni, da je njegova prisotnost in pogostnost v človeškem organizmu izdatna. Ko telo potrebuje beta karoten, iz šestih molekul beta karotena oblikuje spojino retinol, ki je pomemben za številne telesne funkcije.


Beta-karoten je provitamin rastlinskega izvora katerega naše telo pretvori v vitamin A ob pomanjkanju le tega. V primeru dobre preskrbljenosti z beta-karotenom se delno presnovi v vitamin A, večji del pa se naloži v zgornjo plast kože.

Jemanje

Zadošča jemanje 1 kapsule dnevno po obroku..

Za aktivne kadilce jemanje beta karotena ni priporočljivo.

Vsebnost

60 kapsul po 9 mg beta karotena.

Hranjenje

Na sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo in zunaj dosega otrok.

Priloge

Dodatni opis

Potrebe po beta karotenu:

V današnjih razmerah je človeško telo veliko bolj kot včasih izpostavljeno stresom in obremenitvam, ki jih narava doslej ni poznala. Ekološko onesnaženje je vsak dan večje in najbolj je med drugim izpostavljena tudi vsa človeška površina in notranje votline (na primer pljuča, sluznice na začetku prebavnega trakta, dihal itd.). Nadalje smo nekatere svoje podsisteme obremenili do neslutenih razmer. Na primer gledanje televizije, zaslona pri računalnikih (te obremenitve vidnega podsistema so izredno velike) in ne nazadnje se vse skupaj izdatno problematizira tudi zaradi čedalje daljšega pričakovanega življenjskega obdobja. Ko so v teh čedalje bolj zaostrenih razmerah preverjali, kako je s potrebno količino beta karotena v hrani, so ugotovili, da ga je v idealni in uravnoteženi hrani največ samo do ene tretjine potrebnih količin. Prav zato je prevladalo strokovno mnenje, da je treba beta karoten oblikovati kot samostojen preparat - dodatek k prehrani. To je tudi osnovno poslanstvo bio-karotena.

Beta karoten je predhodnik vitamina A. Ko ga telo potrebuje, ga iz plazme prevzame toliko, kot ga manjka v trenutni presnovi, tako da problemov v zvezi z nekdanjimi hipervitaminozami vitamina A ni več. Zato je preparat glede tega aspekta varen.

Za aktivne kadilce jemanje beta karotena ni priporočljivo.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Oči - kurja slepota/barvna slepota

Koga lahko prizadene?
Pri nočni slepoti je sposobnost videnja pri svitu in v temi omejena. Nočne vid se po 50. letu z naravnim procesom staranja slabša. Ocenjuje se, da je 12,5 odstotka vsega prebivalstva nočno slepih.

Prilagajanje temi je odvisno od hitre prilagoditve svetlobno občutljivih celic mrežnice.

Kurja slepota nastane zaradi podedovanega, delnega ali popolnega izostanka paličastega aparata mrežnice ali pomanjkanja vitamina A; bodisi zaradi pomanjkljivega dovajanja omenjenega vitamina ali motnje sprejemanja vitamina A, ki je pogosta pri boleznih želodca, črevesja ali jeter.

Motnje prilagajanja v temi pa lahko izzovejo tudi stekleni tujki, leče ali kalnost roženice, prav tako 50 lahko vzrok bolezni mrežnice in vidnega živca nekatere vrste glavkoma).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pharma nord Pharma nord
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja