Nisita mazilo za nos, 10 g
Nisita mazilo za nos, 10 g
Oceni izdelek in zasluži
4.5 2

Nisita mazilo za nos, 10 g

Proizvajalec: Nisita
Pri suhi nosni sluznici.
Cena: 4,12 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkamazilo

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Uporaba

 Nisita je registrirani medicinski pripomoček. Po svoji vsebini je fiziološka raztopina v obliki mazila za nos oz. nosno sluznico. Z uporabo dosežemo sledeče učinke:

Pri suhi nosni sluznici

    * Daljše vlaženje suhe nosne sluznice (stalna oz. kronična suhost, občasna suhost zaradi bivanja v prostorih s suhim zrakom)
    * Zaščita nosne sluznice pred izsušitvijo

Pri alergijah

    * Ustvarjanje mehanske prepreke pred lokalnim draženjem nosne sluznice zaradi cvetnega prahu in alergenov
    * Izpiranje nosne sluznice in alergenov (cvetni prah in ostale snovi, ki povzročajo alergijo)

Pri poškodbah nosne sluznice in operativnih posegih v nosu

    * Pomoč pri regeneraciji razdražene ali poškodovane nosne sluznice po uporabi npr. kortizonskega pršila za nos
    * Pomoč pri regeneraciji nosne sluznice po različnih operativnih posegih

Pri nahodu

    * Umirja razdraženo, pordelo kožo pod in ob nosnicah, ki se pojavi zaradi pogostega brisanja nosu in dodatno razpoka na suhem, hladnem zraku
 
Nisita mazilo za nos je primerno za odrasle, otroke in dojenčke.

Odmerjanje

Večkrat dnevno nanesite v vsako nosnico približno 1 cm mazila.

Aktivne učinkovine

Mazilo vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat.
Natrij in klorid sta kot najpomembnejša iona z osmoznim delovanjem medcelične tekočine odgovorna za ohranjanje telesnih funkcij. Natrijev hidrogenkarbonat ohranja kot pufrski sistem pH vrednost rahlo bazično in tako omogoča optimalno delovanje sistema čiščenja zgornjih dihalnih poti v organizmu.
Na voljo je v pakiranju po 10 g, brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah

Kaj vsebuje Nisita mazilo

V 100 g mazila je 2,8 g natrijevega klorida in 7,2 g natrijevega hidrogenkarbonata. Ostale sestavine: lanolinski alkoholi, limonino olje, beli vazelin, trigliceridi, gost parafin in cetostearilni alkohol.

Kdaj uporabljamo mazilo Nisita

Mazilo uporabljamo pri:
-suhi nosni sluznici,
-za zagotavljanje nosne higiene.
 
Mazilo je primerno za odrasle, otroke in dojenčke.

Kdaj ne smemo uporabljati mazila Nisita?

Mazila ne smemo uporabljati pri preobčutljivosti na eno od sestavin.

Kdaj moramo biti pazljivi pred uporabo mazila Nisita?

Pri uporabi mazila po navodilih ni potrebna posebna pazljivost. Po operacijah oz. poškodbah nosu pa se pred uporabo mazila posvetujmo z lečečim zdravnikom.

Ali lahko uporabljam mazilo Nisita v času nosečnosti in dojenja?

Po dosedanjih podatkih ni razlogov, ki bi branili uporabo v času nosečnosti in dojenja.

Kako uporabite mazilo Nisita?

Večkrat dnevno nanesite v vsako nosnico približno 1 cm mazila.
Vrh tube vstavite kar se da globoko v nosnico, iztisnite nekaj mazila in nato masirajte nosnico od zunaj. S tem boste enakomerno nanesli mazilo na nosno sluznico. Mazilo lahko previdno nanesete na nosno sluznico tudi z uporabo vatiranih palčk. Mazilo nanašajte večkrat dnevno, predvsem pa preden ležete k nočnemu počitku. Iz higienskih razlogov in za preprečevanje okužbe naj bi vsako tubo uporabljala le ena oseba. Po uporabi vrh tube očistite. Mazilo hranite na suhem.

Kako dolgo lahko uporabljate mazilo Nisita?

Po potrebi se lahko uporablja mazilo tudi dalj časa. Če se vam tudi po 14dnevni uporabi mazila stanje ne izboljša, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Katere neželene  učinke ima mazilo Nisita?

V redkih primerih lahko mazilo povzroči rahlo draženje sluznice. Sestavine mazila zelo redko povzročijo preobčutljivostne reakcije.

Bodite posebej pozorni!

Nisita® mazilo vsebuje kot podlago mešanico tekočih in trdih masti, ki se v primeru, da mazila ne shranimo pravilno, deloma posamezno izločajo. Ob tem se
pri iztiskanju tube najprej pojavi nekaj olja, kar pa ne vpliva na delovanje mazila. Tudi manjši zračni mehurčki, ki se pojavijo ob iztiskanju tube in so nastali ob polnjenju mazila v tubo, ne vplivajo na delovanje in polnjeno količino mazila.

Informacije k mazilu za nos Nisita®

Sluznice v dihalnih poteh
Dihalne poti so obdane s sluznico, ki omogoča pravilno delovanje dihal. V sluznici gornjih dihalnih poti se nahajajo žlezne celice in cilije. Žlezne celice proizvajajo siuzasto snov; ki vdihani zrak (vdihnemo ga približno 10.000 litrov dnevno) ovlaži in hkrati preprečuje vstop prašnim delcem, umazaniji in bolezenskim klicam. Cilije te delce vseskozi kot pravi tekoči trak prenašajo oz. izločajo iz dihalnih poti. Pri izsušeni sluznici ne morejo več učinkovito opravljati svoje naravne funkcije, s tem pa se verjetnost o_bolenja poveča, spremeni še lahko tudi zaznavanje okusa in voha.
 
Nos-funkcija in naloge
Nos ima veliko funkcij, ki preprečujejonastanek bolezni. Skozi nos se npr. vdihani zrak ogreje na našo telesno temperaturo, t.j. pozimi se hladen zrak ogreje, poleti pa prevroč ohladi. Dodatno se v nosu zrak ovlaži in prečisti,
tako da naprej potuje čistejši zrak. Zato je bolje vdihavati zrak skozi nos kot skozi usta. To ni vedno mogoče, kajti delovanje nosu je včasih ovirano, pogosto zaradi pomanjkljive nosne higiene.
 
Sol dobro vpliva na dihalne poti
Blagodejen vpliv soli (natrijevega klorida) je Ijudem znan že stoletja. Tako Ijudje s pridom uporabljajo ta spoznanja in se pogosto gibljejo na morskem zraku ali pa preživljajo prosti čas v toplicah, ki imajo slano oz. morsko vodo. Zar_adi teh blagodejnih lastnosti fiziološko raztopino (v obliki pršila ali mazila) pogosto uporabljajo pri suhi sluznici oz. vzdrževanju nosne higiene.

Dodatni opis

Nisita mazilo je registrirani medicinski pripomoček. Po svoji vsebini je fiziološka raztopina v obliki mazila za nos oz. nosno sluznico. Uporablja se pri suhi nosni sluznici, pri alergijah, pri poškodbah nosne sluznice in pri nahodu. Vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat.
Nisita mazilo za nos je primerno za odrasle, otroke in dojenčke.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Darja; | 13. 01. 2013 01:00
/
V zimskem času , ko smo več v zaprtih prostorih s suhim zrakom se nosna sluznica neprijetno osuši. Postane pa tudi bolj dovzetna za okužbo,zato je mazilo dobra rešitev. Se lepo nanaša in je prijetnega vonja, zato ga večkrat uporabljamo.
Tadeja; | 28. 11. 2020 21:50
Super
Odlična zadeva za predvsem mrzle mesece. Zaradi prehoda iz zunanjih v notranje prostore in obratno naša sluznica dihal (vstopna točka je nos) postane suha. Suha sluznica pa je bolj dovzetna za razne okužbe, saj se bakterije in virusi na takšno sluznico lažje pritrdijo. Sluznica je suha in kmalu zatem tudi razpokana, kar povzroča tudi rdečino in bolečino. To pa lahko preprečimo z nanosom mazila Nisita, ki sluznico vlaži. Mazilo je super, saj je brez vonja, dolgo ostane na sluznici, vsebuje natrijev klorid, ki še dodatno pospešuje celjenje.

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkamazilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.