Ca-C Calvive šumeče tablete, 10 tablet

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb; med nosečnostjo in dojenjem, med obdobji hitre rasti, v starosti, med okrevanjem. Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb; med nosečnostjo in dojenjem, med obdobji hitre rasti, v starosti, med okrevanjem.
351555 116

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Za še več zdravja!

Ca-C 1000 je prava izbira pri prehladu in gripi, pri pomanjkanju energije in utrujenosti, vsakodnevni izpostavljenosti stresnim situacijam, ob dolgotrajnih boleznih, alergijah ter ranam, ki se počasi celijo. Z eno šumečo tableto Ca-C 1000 Sandoz na dan si pripravite učinkovit in okusen napitek s kalcijem in vitaminom C, ki ga priporočamo vsem aktivnim ljudem, športnikom, nosečnicam in doječim materam, starejšim in kadilcem.

Zdravilo Ca-C Calvive vsebuje kalcij, esencialni mineral, ki se v telesu v največji meri nahaja v kosteh in zobeh. Kalcij je nujno potreben za delovanje številnih regulacijskih mehanizmov. Za opravljanje teh nalog mora biti v določenih tkivih prisoten v pravi koncentraciji. Vsebuje tudi askorbinsko kislino (vitamin C), ki ima pomembno vlogo v biokemičnih procesih. Potrebna je tudi za nastajanje kolagena in obnavljanje tkiv.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate pri pomanjkanju kalcija in askorbinske kisline, ki je lahko posledica nezadostne prehrane ali povečanih potreb:
•    med nosečnostjo in dojenjem,
•    med obdobji hitre rasti (otroštvo, mladostniška leta),
•    v starosti,
•    pri infekcijskih boleznih,
•    med okrevanjem.

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabite tudi kot dodatek pri zdravljenju prehladov in gripe. Vitamin C in ionizirani kalcij pokrijeta dnevne potrebe v obdobjih, ko so njune potrebe povečane.

•    Navodila za uporabo/Priporočena uporaba
Odmerjanje zdravila
Odrasli in otroci, starejši od 7 let: Ena šumeča tableta na dan.
Otroci, od 3 do 7 let: 1/2 šumeče tablete na dan.

Način uporabe zdravila

Šumečo tableto morate raztopiti v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popiti.

Opozorila

Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:
•    če imate blago ali zmerno okvarjeno delovanje ledvic,
•    če ste kdaj z urinom izločili ledvične kamne.
Priporočljivo je, da pijete več tekočine.

Jemanje drugih zdravil

Med zdravljenjem z zdravilom Ca-C Calvive se morate izogibati velikim odmerkom vitamina D, razen če vam jih ni zdravnik posebej predpisal.
Kalcij lahko zmanjša absorpcijo nekaterih zdravil (npr. tiazidnih diuretikov, peroralnih tetraciklinov (antibiotikov) in fluoridnih pripravkov). Med jemanjem zdravila Ca-C Calvive in omenjenih zdravil morajo miniti vsaj 4 ure.
Za podrobnosti o sočasnem jemanju Ca-C Calvive z drugimi zdravili ali drugimi vitaminskimi, vitaminsko-mineralnimi in/ali mineralnimi izdelki se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nosečnost in dojenje

Zdravilo Ca-C Calvive lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem.

Pomembne informacije o zdravilu

Oksalna kislina (v špinači in rabarbari) in fitinska kislina (v žitih) lahko zaradi tvorbe netopnih spojin s kalcijevimi ioni zmanjšata absorpcijo kalcija. Kalcijevih pripravkov ne smete jemati še dve uri po zaužitju hrane bogate z oksalno in fitinsko kislino.

Glavni sestavini

kalcij, askorbinska kislina

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Pljučna embolija

Diferenciaina diagnoza Pomisliti je potrebno na:
•    slabokrvnost,
•    bolezni srca (akutni koronami sindrom, angina pektoris, aortna stenoza, mitralna stenoza, atrijska fibrilacija, miokarditis, ne¬nadna srčna smrt),
•    bolezni pljuč (kronična obstruktivna pljuč-na bolezen, pljučno srce, ernfizem, pljučni¬ca, plevritis, pnevrnotoraks),
•    šok,
•    herpes zoster,
•    sinkopo,
•    kostnomišično bolečino,
•    hiperventilacijo,
•    kostohondritis,
•    zlom rebra.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novartis Novartis
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov