x
Vse kategorije
Canifug 10 mg/1 mL dermalno pršilo, 30 mL
Canifug 10 mg/1 mL dermalno pršilo, 30 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Canifug 10 mg/1 mL dermalno pršilo, 30 mL

Proizvajalec: Dr. Wolff
Za zdravljenje glivičnih okužb na koži, na stopalih, v kožnih pregibih.
Cena: 5,70 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, pršilo, razpršilo

Ocene in mnenja

Opis

1.Kaj je zdravilo Canifug

Zdravilo Canifug vsebuje aktivno učinkovino k.lotrimazol. uporabljamo ga za zdravljenje glivičnih okužb na koži, na stopalih, v kožnih pregibih. za zdravljenje okužb s Pitriasis Versicolor in za zdravljenje površinske okužbe kože s kvasovkami iz rodu Candida

2.Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Canifug

NE UPORABLJAJTE ZDRA VILA CANIFUG
•Če ste alergični na (preobčutljivi za) klotrimazol ali
katerokoli drugo sestavino zdravila.
BODITE POSEBNO POZORNI PRI UPORABI ZDRAVILA CANIFUG
•Pri uporabi zdravila Canifug pazite, da zdravilo ne pride
v stik s sluznico ali v oči. Zdravilo ni primerno za zdravljenje glivičnih okužb na genitalijah (kandidoznega vaginitisa ali balanitisa)
UPORABA DRUGIH ZDRAVIL
Aktivna učinkovina klotrimazol zmanjšuje učinkovitost
nekaterih zdravil za zdravljenje glivičnih okužb (amfotericina. nistatina, natamicina).
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
NOSEČNOST IN DOJENJE
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite katerokoli zdravilo.
Pri predpisovanju zdravila nosečnicam je potrebna previd¬nost, saj zdravila v zgodnji nosečnosti (prvi trije meseci) ne smete uporabljati. ker obstaja možnost povečane verjetnosti spontanega splava pri nosečnicah, ki so vaginalno uporab¬ljale zdravila, ki vsebujejo klotrimazol.
Da bi dojenčku med dojenjem preprečili zaužitje nizkih odmerkov učinkovine. se med dojenjem zdravilo Canifug ne sme uporabljati na prsih.
VPLIV NA SPOSOBNOST UPRAVLjANJA VOZIL IN STROJEV
Zdravilo Canifug ne vpliva na sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.
POMEMBNE INFORMACIJE O NEKATERIH SESTAVINAH ZDRAVILA
Zdravilo Canifug vsebuje propilenglikol. Lahko povzroči draženje kože. za takojšnjo uporabo. Zdravilo razpršite na prizadete dele kože in jo s prsti nežno vtri te. Zdravilo Canifug razpršite na kožo z razdalje 10 - 30 cm.

3. Trajanje zdravljenja

Za uspešno zdravljenje je pomembna redna uporaba skozi dovolj dolgo obdobje. Začetek delovanja se pokaže v 2 do 3 dneh, učinkovina pa deluje na koži dol2 ur. Trajanje zdravljenja je odvisno od obsega in mesta okužbe. Za popolno ozdravitev Je potrebno zdravljenje nadaljevati tudi ko znaki okužbe izginejo. Zdravljenje mora potekati vsaj 4 tedne.
Pytriasis versicolor se večinoma pozdravi v 1 - 3 tednih. Pri glivičnih obolenjih stopal je kJjub hitremu subjektivnemu izboljšanju potrebno nadaljevati zdravljenje vsaj 2 tedna zatem, ko izginejo vsi zunanji znaki okužbe. Tako preprečimo ponoven pojav bolezenskih znakov. Predvsem pa pazite, da po vsakem umivanju nog, predele med prsti temeljito osušite.
Če ste uporabili večji odmerek zdravila Canifug, kot bi smeli?
Samo en dodatni odmerek ni razlog za skrb. Če ste pomotoma zaužili večjo količino zdravila, takoj obvestite zdravnika.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Canifug?
Ni razloga za skrb, vendar zdravilo uporabite takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka. če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

4. Če ste prenehali uporabljati zdravilo Canifug?

Končajte celotno zdravljenje. Čeprav simptomi izginejo, je okužba lahko še prisotna in se lahko ponovi, če z zdravljenjem prezgodaj prenehate.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zelo redki neželeni učinki
Alergične reakcije nastanejo pri bolnikih, ki so alergični na (preobčutljivi za) klotrimazol ali katerokoli pomožno sestavino zdravila Canifug.
Občasni neželeni učinki
Nekatere bolnike lahko po nanosu zdravila peče in draži kožo na mestu uporabe.
Če so pekoč občutek, vzdraženost kože ali izpuščaj hujše intenzitete se pogovorite s svojim zdravnikom, v primeru pojava izpuščaja pa takoj prenehajte jemati zdravilo.
Če katerikoli neželen učinek postane resen, ali če opazite katerikoli neželen učinek. ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

5. Shranjevanje zdravila Canifug

Shranjujte pri temperaturi do 25°C.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Zdravila Canifug ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini poleg oznake (Uporabno do:). Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca.
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Krčne žile

Sklerozacija
Je način odpravljanja razširjenih podkožnih ven z vbrizgavanjem snovi, ki povzročajo vnetje in zlepljenje žilne stene v trdo brazgotino. Ob tem vedno uporabljamo zunanjo kompresijo uda, da pospešimo preobrazbo prizadete vene v vezivni trak. S sklerozacijo želimo iz obtoka izključi prizadeti venski odsek, po katerem je kri zatekala nazaj v ud, namesto da bi se vračala proti srcu. Kri iz podkožja se po sklerozaciji vrača proti srcu po globokih venah, zato se moramo pred posegom prepričati o prehodnosti globokih ven in opraviti ultrazvočno preiskavo. Čez nekaj časa se težave lahko ponovijo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, pršilo, razpršilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.