DoppelHerz Aktiv kalcij 750 + D3 + biotin + folna kislina, 30 tablet

DoppelHerz Aktiv kalcij 750 + D3 + biotin + folna kislina je prehransko dopolnilo, ki predstavlja optimalno zalogo mineralov in vitaminskih snovi. Vitamini in minerali prehranskega dopolnila so pomemben prepogoj za delovanje našega organizma. DoppelHerz Aktiv kalcij 750 + D3 + biotin + folna kislina je prehransko dopolnilo, ki predstavlja optimalno zalogo mineralov in vitaminskih snovi. Vitamini in minerali prehranskega dopolnila so pomemben prepogoj za delovanje našega organizma.
948110 13482

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

DoppelHerz  Aktiv kalcij 750 + D3 + biotin + folna kislina je prehransko dopolnilo, ki predstavlja optimalno zalogo mineralov in vitaminskih snovi. Vitamini in minerali prehranskega dopolnila so pomemben prepogoj za delovanje našega organizma. 

Kalcij za ohranjanje kosti
Kalcij je življenjsko pomemben mineral, ki ga naše telo potrebuje, da aktivira in vzdržuje številne procese v telesu. Kalcij je bistvena sestavina telesnih snovi (kosti, zob) in prispeva

  • za normalno ohranjanje kosti
  • za normalno delovanje mišic
  • za normalno strjevanje krvi

Kalcij je shranjen v naših kosteh. Po potrebi se ta mineral lahko sprosti s tega skladišča na način, da se raztopijo kosti (npr. v primeru nezadostnega vnosa kalcija). Torej je kalcij v našem telesu izrednega pomena. Tako postane jasno, da morate kalcij redno in zadostno zaužiti s hrano.

Vitamin D je vitamin, ki ga lahko telo naredi z rednim izpostavljanjem sončni svetlobi. Vendar pa je lastna proizvodnja D vitamina pogosto premalo, zato je nujno, da ga zaužijete s prehranskimi dopolnili. To je pomembno predvsem v zimskih mesecih, saj takrat telo tvori manj vitamina D.

Biotin prispeva k vzdrževanju normalne kože in las.

Folna kislina je vitalni vitamin, ki ga telo ne more proizvesti sam in ga ne more dolgo skladiščiti. S prehrano si morate redno in ustrezno zagotavljati. Nemška "Nacionalna študija o porabi folne kisline" 2008 pa je pokazala, da velik del prebivalstva zaužijejo premalo folne kisline.

Folna kislina

  • igra vlogo pri normalni tvorbi krvi in ​​delitvi celic
  • prispeva k normalni rasti tkiva med nosečnostjo
  • prispeva k ohranjanju normalne presnove homocisteina

Za starejše ljudi in ženske v menopavzi je dopolnjevanje teh hranil z neuravnoteženo prehrano lahko še posebej pomembno, ker organizem ne more več dobro izkoristiti kalcija in drugih pomembnih vitaminsko mineralnih snovi.

Sestavine aktivnih snovi (1 tableta)

sestavina1 tableta vsebujeRDA vrednost
kalcij 750 mg 93,7 %
Vitamin D 5 μg 100 %
biotin 150 μg 300 %
folna kislina 400 μg 200 %

Priporočen odmerek prehranskega dodatka

Vzemite 1 tableto na dan z zadostno količino tekočine in jo pogoltnite celo. Po potrebi lahko tableto razdelimo tudi na dve polovici.

Opomba:

Shranjujte na suhem in ne nad 25 ° C. Ni primerno za otroke in mladostnike.

Ostale sestavine dopolnila

Kalcijev karbonat, gumi arabsko polnilo, celulozno polnilo, karboksimetilcelulozno polnilo, hidroksipropilmetilcelulozno polnilo, barvilo titanovega dioksida, magnezijeve soli maščobnih kislin, sredstvo za prevleko šelak, sredstvo za sproščanje talka, oljčno olje, kremenčevo sredstvo za sproščanje, polisorbat 80 emulgator, pteroilmonoglutaminska kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biocilična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-biociklična kislina, D-kisik, D-biocikli

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Scheuermannova bolezen

Odločitve s pomočjo zdravnika
Korekcijski aktivni steznik je treba nositi pri hujših oblikah bolezni, saj pomaga držati hrbtenico v pravi legi. Tako se lahko prepreči trajen okrogel hrbet. Tudi bolečine v hrbtu so pri uporabi steznika pri odraslih redkejše.

Operacije za izravnavo hrbtenice se izvedejo le v zelo težkih, izjemnih primerih in le pri odraslih.

Psihični vzroki. Pri zdravljenju je treba upoštevati, da ima napačna drža lahko tudi psihične vzroke. Glede na vzrok se prilagodi psihoterapija, priporočljive pa so tudi tehnike za sprostitev in obvladovanje stresa.


Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Doppel herz Doppel herz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja