Ekolife natura liposomski B kompleks, 150 mL

Ekolife natura liposomski B kompleks je prehransko dopolnilo v obliki tekočine, ki je obogateno s številnimi vitamini B kompleksa, predvsem vitaminom: B1, B2, B3, B5, B7, B12 in folno kislino. Ekolife natura liposomski B kompleks je prehransko dopolnilo v obliki tekočine, ki je obogateno s številnimi vitamini B kompleksa, predvsem vitaminom: B1, B2, B3, B5, B7, B12 in folno kislino.
850039 21705

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Ekolife natura liposomski B kompleks je prehransko dopolnilo v obliki tekočine, ki je obogateno s številnimi vitamini B kompleksa, predvsem vitaminom: B1, B2, B3, B5, B7, B12 in folno kislino.

Delovanje posamičnih sestavin liposomskega preparata

B1 vitamin - optimizira delovanje srčne mišice in živčnega sistema

B2 vitamin - ima pomembno vlogo pri podvajanju celic organizma, pri presnovi železa ter pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

B3 vitamin - lajša splošno utrujenost in izčrpanost organizma

B5 vitamin - pravimo ji tudi pantotenska kislina; ima pomembno vlogo pri sintezi steroidov ter nekaterih prenašalcev v sklopu živčnega sistema.

B6 vitamin - pravimo mu tudi piridoksin in ima pomembno vlogo pri delovanju hormonalnega sistema

B12 vitamin - ima vlogo pri nastajanju rdečih krvnih celic ali eritrocitov

Sestavine prehranskega dopolnila v dnevnem odmerku

Dnevni odmerek liposomske tekočine znaša: 5 mL

  • 1,1 mg B1 vitamina
  • 1,4 mg B2 vitamina
  • 16 mg B3 vitamina
  • 5 mg B5 vitamina
  • 0,05 mg B7 vitamina - pravimo mu tudi biotin
  • 0,4 mg folne kisline
  • 45 mg C vitamina
  • 2,5 mg PABA
  • 5 mg inozitola
  • 5 mg holina

Izdelek vsebuje tudi alkohol, ki pa ga je manj kot 2,8 %

Odmerjanje prehranskega dodatka Ekolife natura liposomski B kompleks

Ekolife natura liposomski B kompleks zaužijte najbolje samostojno in sicer idrektno z apliciranjem v ustno votlino ali skupaj s sokom. Izdelek po odprju porabite v roku dveh mesecev, hranite ga na hladnem, najbolje v hladilniku.

O liposomih in liposomski tehnologiji

Liposomi so ponavadi pripravljeni laboratorijsko, s pomočjo lecitina, ki vsebujejo visoko vsebnost fosfolipidov, ki so kombinirani z drugimi sestavinami, ki se nahajajo znotraj liposomov. Liposomi in predvsem njihova velikost zavisi od samega postopka pridobivanja - ob enem pa velikost vpliva tudi na samo prehodnost liposomskega delca.

Liposomi so pomeben nosilec - pravimo mu tudi vehikel, znotraj katerega je moč vgraditi vitamine, zdravila, prehranska dopolnila, zelo pogosto pa se uporabljajo tudi v sami kozmetični industriji. Priprava liposomskih delcev je energijsko zelo zahteven proces, ki je voden pri določeni temepraturi in ostalih pogojih.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ekolife Ekolife
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov