Endovital pristni mešani med oplemeniten s cvetnim prahom, 210 g

Endovital pristni mešani med oplemeniten s cvetnim prahom, 210 g Endovital pristni mešani med oplemeniten s cvetnim prahom, 210 g
908738 11451

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Endovital pristni mešani med oplemeniten s cvetnim prahom je primeren dodatek k zdravi prehrani .

Izdelek je nepasteriziran in ne vsebuje umetnih konzervansov in aditivov.

Sestava cvetnega prahu

Količina posameznih sestavin je odvisna od vrste rastlin oz. cvetov.

Vsebuje:

beljakovine, veliko prostih aminokislin, in sicer odkrili so kar 20 do 22 naravnih aminokislin, od tega osem za človeka nujno potrebnih. Ugotovili so, da vsebuje 100 g cvetnega prahu toliko aminokislin kot 500 g govedine ali 7 jajc, in da torej 30 g peloda popolnoma zadostuje za pokrivanje dnevne potrebe po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku.

Med aminoksilinami, ki jih vsebuje cvetni prah, so najpomembnejše arginin, histidin, izolevcin, levcin, lizin ter metionin.

Poleg tega so v cvetnem prahu vsi vitamini, ki jih potrebuje človeški organizem, zlasti vitamini skupine B, vitamini A, C, biotin in E, bioflavonoidi, rudninske snovi in elementi v sledeh ter različne druge snovi, kot so encimi in rutin.

Cvetni prah vsebuje tudi vodo in ogljikove hidrate (enostavna sladkorja glukoza in fruktoza ter laktoza), katerih vsebnost se giblje med 35 in 40%. Maščob je v cvetnem prahu povprečno okoli 5 % (pri nekaterih vrstah presega tudi 20%). Te maščobe vsebujejo velik delež nenasičenih maščobnih kislin, ki so poznane pozitivne maščobe.

Uporaba in priporočeno odmerjanje

Odraslim priporočamo 2-3 žličke (10-15 g) na dan.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Endovital Endovital
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede