EXOTER 78,22 mg/mL zdravilni lak za nohte, 3.3 mL
EXOTER 78,22 mg/mL zdravilni lak za nohte, 3.3 mL
Oceni izdelek in zasluži

EXOTER 78,22 mg/mL zdravilni lak za nohte, 3.3 mL

Proizvajalec: Lek
Exoter 78,22 mg/ml zdravilni lak za nohte je nepogrešljiv izdelek za vse, ki se soočajo z glivičnimi okužbami nohtov. Z učinkovino terbinafin učinkovito deluje na blage do zmerne glivične okužbe nohtov. S priročnim aplikatorjem, je nanos na noht povsem preprost. Primeren je tako za nohte na rokah kot tudi na nogah.
Cena: 28,50 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka lak za nohte, Zdravilo
Težava glivice, glivice na nohtih
Mesto uporabe nohti

Opis

Exoter 78,22 mg/ml zdravilni lak za nohte je nepogrešljiv izdelek za vse, ki se soočajo z glivičnimi okužbami nohtov. Z učinkovino terbinafin učinkovito deluje na blage do zmerne glivične okužbe nohtov. S priročnim aplikatorjem, je nanos na noht povsem preprost. Primeren je tako za nohte na rokah kot tudi na nogah.

Prednosti zdravilnega laka

 • primerno za noge na rokah in nogah
 • deluje proti glivicam
 • ustrezno na blage do zmerne glivične okužbe
 • preprost nanos

Delovanje zdravilnega laka za nohte Exoter 78,22 mg/ml

Kaj je zdravilo Exoter in za kaj se uporablja

Zdravilni lak za nohte oziroma zdravilo Exoter je zdravilo, ki vsebuje učinkovino terbinafin. Ta učinkovina in posledično zdravilo Exoter spada v skupino zdravil, ki se imenujejo antimikotiki. Zdravilo Exoter je raztopina, ki je bistra in brez barve. Zdravilo Exoter je originalna patentirana formulacija terbinafina na osnovi hidroksipropilhitosana za dovajanje učinkovine v nohte.

Antimikotiki, ki so sintezni, se najpogosteje uporabijo kot prva izbira za zdravljenje površinskih glivičnih okužb. Terbinafin je med izjemno priljubljenimi učinkovinami, saj je vedno več uporabnikov zadovoljnih z njegovim učinkom na glivično okužbo.

Zaradi učinkovine terbinafin in ostalih snovi, ki so dodane zdravilnemu laku za nohte Exoter, je to zdravilo primerno za uporabo pri odraslih, ki imajo težave z glivično okužbo nohtov.

Terbinafin je alilamin, ki ima širok spekter antimikotičnega delovanja pri glivičnih okužbah, ki jih povzročajo dermatofiti, kot so Trichophyton (npr. T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis in Epidermophyton floccosum. Pri majhnih koncentracijah terbinafin deluje fungicidno proti dermatofitom in plesnim. Proti kvasovkam deluje fungicidno (npr. Pityrosporum orbiculare ali Malassezia furfur) ali fungistatično, kar je odvisno od vrste.

Terbinafin še posebej ovira biosintezo glivičnih sterolov v začetni fazi. To privede do pomanjkanja ergosterola in kopičenja skvalena v celici, kar povzroči smrt glivične celice. Učinkovina terbinafin deluje na način, da zavira skvalensko epoksidazo v celični membrani glivice. Encim skvalenska epoksidaza ni povezan s sistemom citokroma P450. Terbinafin ne vpliva na presnovo hormonov ali drugih snovi.

Za zdravilni lak za nohte s terbinafinom so dokazali dobre lastnosti prehajanja skozi keratin. Učinkovina z doseganjem fungicidnih koncentracij na mestu okužbe povzroča zaviranje skvalenske epoksidaze, ki ima fungistatičen in fungicidni učinek

Zdravilo Exoter se lahko uporablja za zdravljenje tako blagih kot tudi zmernih glivičnih okužb. Primerno je za zdravljenje glivične okužbe na nohtih nog kot tudi na rokah.

Ker je potrebno pred zdravljenjem najprej oceniti stanje glivične okužbe, naj vam spodnji opisi služijo za usmeritev.

Če imate blago okužbo, se ta pogosto prične na sprednjem robu nohta. Pri blagi glivični okužbi je obolela največ četrtina površine nohta.

V primeru zmerne glivične okužbe, se ta prav tako prične na sprednjem robu nohta, vendar pa je obolela večja površina. Govorimo o kar polovični prizadetosti nohta zaradi glivične okužbe.

Obstaja pa tudi razširjena okužba, ki izredno obsežno prizadene površino nohta. Takšna okužba lahko vključuje tudi območje v okolici obnohtne kožice. V takšnem primeru je obvezno tudi posvetovanje z zdravnikom.

Kljub redni uporabi zdravila Exoter, se lahko zgodi, da se znaki bolezni v posameznih primerih poslabšajo ali da ne pride do izboljšanja po obdobju zdravljenja. Govorimo o 6 mesecih redne uporabe na nohtih na rokah ali od 9 do 12 mesecev zdravljenja nohtov na nogah. Takrat je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom.

V primeru, da ste seznanjeni z alergijo na terbinafin ali katero od drugih sestavin, ki so del zdravila Exoter, odsvetujemo uporabo zdravilnega laka za nohte.

Pomembno je, da zdravilo Exoter uporabljate izključno za zunanjo uporabo. Med samim nanosom poskrbite, da ne pridete v stik z nepoškodovanimi deli telesa. V primeru, da nenamerno lak pride v stik z očmi ali sluznico, temeljito izperite s tekočo vodo.

Pomembno je, da v obdobju zdravljenja na nohtih, ki so okuženi z glivicami, ne uporabljate kozmetičnega laka za nohte ali drugih kozmetičnih izdelkov, ki se nanesejo na nohte ali dlani oziroma kožo stopal.

Glivične okužbe nohtov

Med tisoče različnih gliv jih je nekaj sto potencialno patogenih za ljudi. To pomeni, da lahko glive povzročijo različna bolezenska stanja pri človeku. Vendar pa morajo biti to posebne vlaknaste glive oziroma glive, ki so dermatofiti ter plesni in pa tudi kvasovke. Do poškodbe tkiva pride zaradi encimov, ki jih izločajo glive.

Glivična okužba nohtov je izjemno pogosto pojav, ki je sicer bolj prisoten na nohtih nog kot na nohtih rok. Težava nastane predvsem zato, ker so naša nekoliko vlažna in topla stopala idealno okolje, da se glivice pričnejo razmnoževati. Glivična okužba nohtov je tako pogosta, da predstavlja kar polovico vseh bolezni nohtov, s katerimi se srečujemo ljudje v sodobnem svetu.

V osnovi to ni preveč nevarna okužba, vendar pa ob nepravilnem zdravljenju ali odsotnosti zdravljenja lahko pride do posameznih zapletov.

Ker je glivična okužba nohtov izredno zahtevna, je nujno potrebna celotna odstranitev oziroma odprava glivic iz nohta.

Če se želite preventivno izogniti glivični okužbi nohtov, se izogibajte pretesni obutvi in tesnim nogavicam, ki ne dihajo. Izognite se tudi prostorom, kjer več oseb ne uporablja obutve in je v prostorih veliko vlage. Pogost vir okužbe so lahko bazeni, savne, toplice, skupinske kopalnice.

V primeru, da do okužbe pride, pa uporabite zdravilni lak Exoter.

Trajanje zdravljenja

Pri težavah z glivično okužbo je trajanje zdravljenja dolgotrajno. Ob uporabi Exoter zdravilnega laka, svetujemo, da prve 4 tedne prizadeta področja namažete enkrat dnevno. Po tem času je smiselno, da z zdravljenjem nadaljujete in lak nanesete enkrat na teden.

Strokovnjaki namreč ugotavljajo, da zdravljenje glivične okužbe na nohtih rok traja približno 6 mesecev. V primeru, da se soočate z glivično okužbo na nohtih na nogah, pa je priporočljivo, da zdravljenje traja od 9 do 12 mesecev.

Pri mnogih obolelih se pojavi težava, da prehitro zaključijo z zdravljenjem. Proizvajalec navaja, da je potrebno zdravljenje z zdravilom Exoter nadaljevati toliko časa, da bo noht brez vidnih znakov okužbe ali da se njegov videz pomembno izboljša.

V primeru, da zdravljenje z nanašanjem zdravilnega laka Exoter ne bi bilo uspešno, se morate posvetovati z zdravnikom.

Predvsem morate biti pozorni na naslednje situacije:

 • se okužba ni pozdravila po obdobju zdravljenja,
 • se na zdravljenje ne odzivate zadostno,
 • imate razširjeno okužbo nohtov (na več kot polovici nohta),
 • so prizadeti trije nohti ali več,
 • je prizadeto območje v bližini obnohtne kožice, iz katere raste noht.

Neželeni učinki

Ob uporabi se seveda lahko pojavijo neželeni učinki, saj jih ima vsako zdravilo. Kot občasen možen neželeni učinek, ki se lahko pojavi pri največ 1 od 100 bolnikov, je bilo pri Exoter zdravilnem laku za nohte zaznati pordelo kožo ter draženje na mestu nanosa.

Uporaba zdravila Exoter

Exoter zdravilni lak za nohte je potrebno uporabljati skladno s priloženimi navodili. Pred prvo uporabo natančno preberite navodila in se ob morebitnih negotovostih posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Predno pričnete nanašati zdravilo Exoter morate z nohtov ter kože odstraniti morebitne ostanke kozmetičnega laka ali druge kozmetične izdelke.

Prizadeta območja temeljito očistite in jih nato dobro posušite. Odvijte zaporko steklenice.

Aplikator namočite v zdravilni lak za nohte. Nato z njim na celotno površino prizadetega nohta, nanesite tanko plast zdravilnega laka Exoter. Lak nanesite tudi na 5 mm kože okoli nohta ter, če je to mogoče, še pod sprednji rob nohta in tudi na kožo pod nohtom.

Predno nadaljujete z drugimi dejavnostmi, počakajte do 30 sekund, da se lak popolnoma osuši. Po končani uporabi, tesno zaprite stekleničko.

Noht, ki ste ga namazali, v naslednjih 6 urah ne smete zmočiti ali umiti. Svetuje se nanašanje zvečer pred spanjem in po tuširanju. Ostanke zdravila Exoter lahko brez težav odstranite iz nohtov z vodo.

Sestavine

Učinkovina je terbinafin. 1 mililiter zdravilnega laka za nohte vsebuje terbinafinijev klorid, ki ustreza 78,22 mg terbinafina.

Druge sestavine zdravila so etanol (96-odstotni), hidroksipropilhitosan in prečiščena voda.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.