Floradix kalcij, magnezij in cink, 250 mL

Okusen, popolnoma naraven pripravek s kalcijem, magnezijem, cinkom in vitaminom D. Okusen, popolnoma naraven pripravek s kalcijem, magnezijem, cinkom in vitaminom D.
429023 1515

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Petra **** 23. 08. 2020 18:23
Izdelek redno uporabljamo skozi celo leto - otroci ga obožujejo.  Je odličen vir kalcija za razvoj k... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Floradix kalcij, magnezij in cink je inovativno prehransko dopolnilo v obliki prijetne tekočine, ki jo boste naravnost oboževali.

Prehransko dopolnilo je inovativen izdelek, ki vsebije številne vitaminske in tudi mineralne snovi, predvsem pa je obogaten z D vitaminom.

    * naraven rastlinski vitaminsko-mineralni tonik z zeliščnimi izvlečki in sadnimi koncentrati
    * okusen, popolnoma naraven pripravek s kalcijem, magnezijem, cinkom in vitaminom D
    * tudi za tiste z občutljivimi želodci
    * ne vsebuje alkohola, glutena, živalskih derivatov, umetnih konzervansov in barvil

Izdelek ne vsebuje alkoholov, snovi za konzerviranje, glutena, zato je primerno tudi za vse alergike in vse, ki trpijo za celiakijo.

10 ml tonika vsebuje     

                                           RDA [%]        UL
magnezij           62 mg               21           350 mg
kalcij                 51,5 mg            6             2500 mg
cink                   1,2 mg              8             40 mg
vitamin D         1,7 µg               34           50 µg

D vitamin - je pomemben element, ki je nujen za rast in absorbcijo kalcija v organizem. Posledično je D vitamin pomemen za močne in zdrave kosti ter lepe in močne zobe.

Kalcij, magnezij, cink v kombinaciji z D vitaminom deluje sinergistično, kar pomeni, da kombinacija sestavin nujno pomembna za dobro delovanje pripravka. Kalcij ima v organizmu številne pomembne vloge, med drugim je nujen za delovanje mišičnih vlaken, pomemben je celo za delovanje človeške nabolj pomembne mišice - to je srce. Nadomeščanje kalcija je vedno zelo pomembno.

Cink - Zinc ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, opravlja pa še številne druge vloge, pomembne za normalno funkcijo organizma.

Priporočen dnevni odmerek - RDA (Recommended Dietary Allowance):

povprečna dnevna količina esencialnih hranil, ki zadošča za prehranske potrebe skoraj vseh (97-98 %) zdravih ljudi.

Največji dovoljeni dnevni odmerek - UL (Tolerable Upper Intake Level):

največja dnevna količina zaužitega hranila, ki najverjetneje še ne predstavlja tveganja za pojav stranskih učinkov pri veliki večini ljudi v določeni populaciji. Bolj ko dnevni vnos presega UL, večje je tveganje neželenih sopojavov.

Druge sestavine:

vodni izvlečki (50 %) cvetov hibiskusa in kamilice, janeža in špinače, fruktoza, mešanica sadnih sokov (12 %) manga in pomaranče, naravna aroma marakuje, moka rožičevca.

Uporaba in odmerjanje Floradix kalcij, magnezij in cink dopolnila

Pred uporabo izdelek dobro pretresite, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Pakiranju je pirložena tudi merilna posodica, s pomočjo katere je možno odmeriti ustrezen volumen tekočine.

Otroci starejši od 12 let in odrasle osebe: odmerite do 2 krat na dan 1 merilni pokrovček (to znaša 20 ml), najbolje pred jedjo.

Otroci med 5 in 12 letom starosti: odmeriti do 20 mL tonika 2 krat dnenvo

Otroci stari med 3 in 4 letom: odmeriti do 5 mL pripravka tri krat na dan.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Skrivnost zdrave prehrane

Zdrava prehrana je lahko povsem okus na, vendar pa je za prehranjevanje z zadovoljstvom in po pameti treba opraviti z nekaj klišeji. Poleg tega obstaja za izbiro, kombiniranje in pripravo uravnotežene hrane nekaj osnovnih pravil, ki bi jih moral poznati vsak.
»Kar je okusno, ne more biti zdravo.« To prepričanje je tako globoko zakoreninjeno kot odpor do špinače ali solate iz rdeče pese, ki ju morajo številni otroci jesti, »ker sta tako zdravi«. Uživači se ne zmenijo za ta predsodek in se osredinijo na zadovoljstvo v okusu. Vendar pa tudi veliko strokovnjakov za prehrano ravna napačno; ti pojem hrane omejijo na dietno svetovanje: prehrana naj bi bila sestavljena do 50 odstotkov iz ogljikovih hidratov, maščobe pa naj bi nasprotno smele predstavljati največ 35 odstotkov energijskega vnosa. K temu naj bi bilo treba dodati še nekaj miligramov vitaminov in nekaj mikrogramov teh in onih mineralnih snovi. Dejstvo, da tovrstnih napotkov v praksi ni mogoče uresničiti, se jim očitno zdi nepomembno, in sicer tako kot to, da naj bi bila hrana tudi dobrega okusa. Ob tem pa sploh ne drži, da mora imeti zdrava, polnovredna hrana slabši okus: vse, kar je okusno, je tudi zdravo - če je količina ustrezna. Nobeno živilo ne povzroča bolezni; niti slanina niti žganje - če se ne prekorači prave mere. Prav tako ne obstaja živilo, ki bi bilo samo zase »zdravo«, Zato je najbolj smiselno splošno vodilo: uživati raznovrstno in z mero.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fidimed Fidimed
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja