Galex mazilo za trdo kožo, 50 mL

Preprečuje nastanek zadebeljene in razpokane kože. Preprečuje nastanek zadebeljene in razpokane kože.
601179 3501

Ocene in mnenja

Opis

Preprečuje nastanek zadebeljene in razpokane kože ter deluje intenzivno obnavljajoče ter regenerativno.

Vsebuje

salicilno kislino in mlečno kislino.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke - sodobna spoznanja o prehrani

Škodljive snovi v materinem mleku
Sredstva za zaščito rastlin in razni industrijski obrati oddajajo škodljive snovi, kemikalije, ki se iz leta v leto nabirajo v maščobnih tkivih človekovega organizma. S sečem in z blatom se izločajo le v vodi topne snovi - omenjene kemikalije pa se večinoma topijo v maščobah. Tako se nabirajo tudi v maščobah materinega mleka. Čim mlajša je mama, tem manj jih je. Tudi dolgotrajno dojenje in večje število otrok zmanjšata količino kemikalij v materinem telesu. Zakonski ukrepi, ki odrejajo manjšo uporabo kemikalij, že kažejo rezultate, kozmetika pa je, kot kaže, žgoč problem našega časa.

Organoklorni pesticidi, PCB in dioksini Vsebnost teh škodljivih snovi v materinem mleku se je v zadnjih 30 letih občutno zmanjšala, in to kar za 70-90 %. Tako je zaradi doslednejšega varovanja okolja pa tudi zaradi prepovedi in omejitev uporabe določenih surovin. Sodobne snovi, recimo tiste za zaščito električnih naprav in tekstila, najdemo tudi v materinem mleku, vendar kaže, da jih je vedno manj.

Preiskave materinega mleka

Zdravstveno-raziskovalne ustanove na posebno željo preiščejo materino mleko. Vendar je lahko do izvida čas dojenja že tam nekje na polovici.

Priporočljivo je dojenje, dokler pač gre. Zdravniki v skladu s priporočilom Svetovne znanstvene organizacije svetujejo izključno dojenje do polovice prvega leta, nato pa ob ustrezni, čim bolj raznoliki in zdravi dopolnilni prehrani do 2. rojstnega dne ali po želji še dlje. Po tem naj bo hrana v čim bolj naravni obliki in po možnosti ekološko pridelana.
Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Galex Galex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja