Gehwol puder za noge, 100 g

Puder proti potnim stopalom. Puder proti potnim stopalom.
928640 616

Ocene in mnenja

Opis

Je učinkovita zaščita pred pojavom manifestacij epidermisa na stopalih, ki hkrati dezodorira in ohranja stopala suha. Popolni rezultat se doseže, če puder natrosite tudi v čevlje ali nogavice.

Vsebina

100 g

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke - sodobna spoznanja o prehrani

Dojenje vam bo dobro delo
Dojenje pripomore k vrnitvi v nekdanje stanje. Hormon oksitocin, ki se sprošča med dojenjem, ne skrbi le za nastajanje mleka, ampak spodbuja tudi maternico, da se polagoma krči. Hkrati začne telo porabljati zaloge, ki si jih je priskrbelo za čas dojenja, in tkiva se spet napnejo. Vsakodnevno dojenje prinaša trenutke miru in intimnosti. Da med dojenjem ne boste žejni, si pripravite nekaj pijače - termovko s čajern za dojenje ali le vodo. Za primer, da ne boste utegnili jesti, še skodelico zdrave hrane.
Materino mleko je zares čudežno
Že med nosečnostjo so se vaše prsi pripravile dojenje. Mlečne žleze so se prebudile, zato se prsi povečale. Med drugim in šestim dnem p porodu pride do navala mleka. Dojki postani težki in napeti. Dobro dene, da imate otroka pri sebi. Če ga pogosto pristavljate, pritisk in napetost namreč popusti ta. Če je dojka preve napeta, se dojenček težko pravilno prisesa. Otrokovo sesanje in včasih že kar sama misel dojenčka sproščata hormon oksitocin, spodbi jevaIca izločanja mleka. Mlečni vodi se skrčijo in mleko začne iztekati. Pri dojenju se izloča tudi hormon prolaktin, ki spodbuja nastajanj mleka. Čim večkrat je otrok pravilno pristavlji in aktivno sesa, več bo prolaktina in ustrezno tudi več mleka. Nobena druga mlečna hrana z dojenčke ne more doseči te popolnosti.

Mlezivo - kolostrum - nastaja prve dni po porodu in to v zelo majhnih količinah. To mlezivo je posebej dragoceno, bogato je z rudninami in s protitelesi, ki varujejo dojenčka. Tudi če bo mleziva zelo malo, bo vaš otročiče] sit, če ga boste pogosto pristavljali, in ne bo potreboval nobene druge tekočine.

Prehodno mleko se pojavi 2-4 dni po porodu. V njem je več maščobe in mlečnega sladkorja kot v kolostrumu, vendar manj belj. kovin. Količina mleka se poveča.

Zrelo materino mleko se začne izločati približno 2. tednih, je belo in skoraj vodenega, videza. V njem je še več maščob in mlečnega sladkorja, vendar manj beljakovin. Zaradi velikega deleža nenasičenih maščobnih kislin, je lahko prebavljivo. V njem so tudi encimi, maščobe razkrajajo oziroma jih prebavljajo. Linoina in arahidonska kislina sta maščobni kislini, ki spodbujata razvoj možganov. ImunogIobulini varujejo dojenčka pred bakterija in alergeni. Materino mleko vsebuje tudi več mlečnega sladkorja, v katerem je bifidus, ki skrbi za zdravo črevesno floro in mehko blato. Bakterije v črevesju dodatno varujejo pred bolezenskimi klicami.

Sestava materinega mleka se glede na otrokove potrebe oz. starost nenehno spreminja. Količina mleka je odvisna od porabe, torej se prilagaja otrokovim potrebam. Če otrok zboli, je v materinem mleku veliko več obrambnih snovi.
Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Gehwol Gehwol
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov