x
Vse kategorije
Genu Pro Comfort pogačnična kolenska ortoza s povečanim proprioceptivnim delovanjem
Genu Pro Comfort pogačnična kolenska ortoza s povečanim proprioceptivnim delovanjem
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Genu Pro Comfort pogačnična kolenska ortoza s povečanim proprioceptivnim delovanjem

Proizvajalec: Thuasne
Poseben zračen material spredaj.
Cena: 43,90 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Poseben zračen material spredaj. 3D elastično pletivo zadaj (za udobje kolenskih jamic). Vložki v obliki Y za povečan proprioceptivni učinek in stimulacijo
pretrganin sklepa. Stranske ojačitve.

Kako izmeriti velikost?

 
 

Priloge

Ali ste vedeli

Ne-Hodgkinov limfom

Koga lahko bolezen prizadene?
Letno zboli za Ne-Hodgkinovim limfomom en človek na 7.000 ljudi. Moški so prizadeti nekoliko pogosteje kot ženske. Obstoječa bolezen lahko napreduje počasi ali pa je zelo agresivna. Nastopi najpogosteje po 40. letu, majhna skupina zelo slabo potekajočih limfomov pa se pojavlja tudi pri mlajših moških. Bolezen v zadnjih letih narašča, razlog pa je v tem, da se limfomi pojavljajo pogosteje pri bolnikih s HIV-om. Počasi napredujoči NeHodgkinovi limfomi predstavljajo približno dve tretjini bolezni. Večina raste počasi in ostane dlje časa omejena na manjše področje telesa.

Agresivni limfomi so bolj redki, imajo pa pogosto zelo hiter in hud potek.

Pri nastanku Ne-Hodgkinovega limfoma imajo poseben pomen strupi, kot so sredstva za uničevanje plevelov, insektov in plesni, visoka obremenitev s prahom pa prav tako pripomore k nastanku bolezni. Poleg tega imajo večje tveganje za zbolevanje ljudje, ki imajo pogost stik z barvami za lase. Nastanek bolezni pa zdravniki povezujejo tudi s kajenjem.

Bolezni, ki podpirajo nastop Ne-Hodgkinovega limfoma, so okužbe z Epstein-Barrovim virusom in avtoimunske bolezni. Limfom se pojavi pogosteje, kadar z zdravili vplivamo na imunski sistem, kot na primer po presaditvi organov, po kemoterapiji ali kadar je imunski sistem oslabljen, na primer pri aidsu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.