Hempika konopljina moka, 500 g

Hempika konopljina moka je vsestransko uporabna moka, ki ne vsebuje glutena in je bogata z prehranskimi vlakninami, vitamini in minerali. Hempika konopljina moka je vsestransko uporabna moka, ki ne vsebuje glutena in je bogata z prehranskimi vlakninami, vitamini in minerali.
33024 33024

Ocene in mnenja

Opis

Hempika konopljina moka je vsestransko uporabna moka, ki ne vsebuje glutena in je bogata z prehranskimi vlakninami, vitamini in minerali.

Karakteristike Hempika konopljine moke

  • bio
  • ekološka
  • ne vsebuje glutena
  • lahko prebavljiva

Namen konopljine moke

Konopljo so že pred več kot 10.000 leti uporabljali za različne namene. Njena razširjenost in uporaba je zelo podobna zgodbi uporabe pšenice.

Konopljina moka je stranski produkt po stiskanju semen konoplje za pridobivanje konopljinega olja. Ostanek semen se posuši v pogačo, ki se jo zmelje na kamnitem mlinu ter preseje s sitom.

Polnozrnato moko konoplje dobimo po grobem mletju konopljine pogače. Polnozrnata moka je bogata z vitamini, minerali, esencialnimi maščobami ter tudi beljakovinami. Hkrati k njeni polnovrednosti prispevajo prehranske vlaknine ter ogljikovi hidrati. Zanimivo je, da se kljub iztisnjenemu olju iz semen konoplje, v pogači in kasneje moki, ohrani idealno razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami.

Konopljina moka Hempika, je proizvedena izključno iz semen industrijske konoplje. Konoplja je pridelana v Sloveniji na ekološki način.

Ker Hempika konopljina moka ne vsebuje glutena in laktoze, je primerna za uživanje pri ljudeh, ki imajo celiakijo, alergijo na gluten ali glutensko preobčutljivost.

Uporaba konopljine moke

Hempika konopljina moka se lahko uporabi pri peki kruha, peciv, slaščic in drugih pekovskih izdelkov. Prav tako je uporabna pri izdelovanju testenin, pic, njokov in podobnih jedeh. Primerna je tudi za zgoščevanje juh ali omak.

Konopljina moka se lahko meša z ostalimi vrstami moke.

Hempika konopljino moko hranite v temnem in hladnem prostoru. Svetujemo neprodušno hranjenje v hladilniku.

Sestavine

100% Polnovredna konopljina moka (BIO)

Povprečna hranilna vrednost / 100 g

Energijska vrednost 1700 kJ / 406 kCal

Maščobe 11,1 g

– od tega nasičene maščobe 1,1 g

Ogljikovi hidrati 42,6 g

– od tega sladkorji 1,4 g

Prehranske vlaknine 36,5 g

Beljakovine 33,5 g

Sol 0,03 g

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hempika Hempika
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja