HIV test za domačo uporabo
HIV test za domačo uporabo - Autotest VIH, 1 komplet
Oceni izdelek in zasluži

HIV test za domačo uporabo - Autotest VIH, 1 komplet

Autotest VIH test HIV za domačo uporabo je presejalni test za HIV (virus, ki povzroča AIDS) na osnovi vzorca krvi, odvzetega iz blazinice prsta. Autotest VIH test HIV je namenjen za uporabo s strani laikov v domačem okolju. Izvajanje testa traja približno 5 minut, na odčitek rezultata pa je treba počakati le 15 minut. Občutljivost tega testa je bila izračunana kot 100 % z intervalom zaupanja od 99,1 % do 100 %. Vsi HIV-pozitivni udeleženci študije so dobili pravilen rezultat. Lažno negativnih rezultatov niso opazili.
Cena: 24,99 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, Medicinski pripomoček
Namen samopomoč, spolni odnos

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Autotest VIH test HIV za domačo uporabo je presejalni test za HIV (virus, ki povzroča AIDS) na osnovi vzorca krvi, odvzetega iz blazinice prsta. Autotest VIH test HIV je namenjen za uporabo s strani laikov v domačem okolju. Izvajanje testa traja približno 5 minut, na odčitek rezultata pa je treba počakati le 15 minut. Občutljivost tega testa je bila izračunana kot 100 % z intervalom zaupanja od 99,1 % do 100 %. Vsi HIV-pozitivni udeleženci študije so dobili pravilen rezultat. Lažno negativnih rezultatov niso opazili.

Prednosti izdelka Autotest VIH test HIV za domačo uporabo

 • odvzemanje krvi iz blazinice prsta
 • zanesljiv za dokaz okužbe s HIV
 • medicinski pripomoček
 • za uporabo v domačem okolju
 • izvajanje testa traja le 5 min
 • 100 % zanesljivost

Delovanje izdelka Autotest VIH test HIV za domačo uporabo

Autotest VIH test HIV za domačo uporabo je imunokromatografski test, ki v človeški krvi zazna protitelesa, ki se tvorijo po okužbi z virusom HIV. Kontrolna črtica, ki se pojavi na testu, je namenjena za potrditev, da test pravilno deluje. Občutljivost tega testa je bila izračunana kot 100 % z intervalom zaupanja od 99,1 % do 100 %. Vsi HIV-pozitivni udeleženci študije so dobili pravilen rezultat. Lažno negativnih rezultatov niso opazili.

Študija praktičnega dela s tem testom, ki so jo izvajali na laikih, je pokazala, da je več kot 99,2 % udeležencev dobilo rezultat, ki ga je bilo mogoče interpretirati, več kot 98,1 % udeležencev pa je pravilno interpretiralo rezultat. Pozitivni rezultati so bili pravilno interpretirani v 100 % vseh primerov.

Kaj pravzaprav je HIV?

HIV pomeni virus humane imunske pomanjkljivosti. To je virus, ki napada imunski sistem, natančneje celice CD4 (ali celice T), ki pomagajo imunskemu sistemu pri boju proti okužbam. Če HIV ne zdravimo, lahko povzroči bolezen AIDS (sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti). V nasprotju z nekaterimi drugimi virusi se človeško telo ne more v celoti znebiti virusa HIV, zato ga ima oseba, ko ima HIV, vse življenje.

HIV se prenaša s stikom z nekaterimi telesnimi tekočinami od osebe s HIV, najpogosteje med nezaščitenim spolnim odnosom (seks brez kondoma ali zdravila proti HIV), s souporabo igel z nekom, ki ima HIV, ali z matere na otroka med porodom ali dojenjem.

Brez zdravljenja lahko HIV napreduje skozi tri stopnje:

 • Akutna okužba z virusom HIV: V 2 do 4 tednih po okužbi z virusom HIV se pri mnogih ljudeh pojavijo gripi podobni simptomi, drugi pa morda ne bodo takoj ali sploh ne bodo zboleli.
 • Kronična okužba s HIV: To fazo včasih imenujemo asimptomatska okužba s HIV ali klinična latenca. Nekdo lahko živi s to stopnjo HIV desetletja, vendar lahko še vedno prenaša HIV na druge, tudi če nima simptomov. Virus je še vedno aktiven in se razmnožuje na zelo nizkih ravneh.
 • Sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti (AIDS): To je najhujša faza okužbe s HIV. S hudo izgubo imunskih celic je telo bolj dovzetno za oportunistične okužbe ali nekatere vrste raka.

Obstaja več načinov za preprečevanje prenosa virusa HIV, vključno z uporabo kondomov, protiretrovirusno terapijo (za tiste, ki so že okuženi) in profilakso pred izpostavljenostjo (PrEP) za ljudi z velikim tveganjem za okužbo z virusom HIV. Čeprav za HIV ni zdravila, ga je mogoče nadzorovati z ustrezno medicinsko oskrbo, predvsem z uporabo protiretrovirusne terapije (ART).

Ozaveščanje, testiranje in zdravljenje so ključne sestavine v svetovnem boju proti HIV/aidsu. Od zadnje posodobitve leta 2021 je bil dosežen pomemben napredek pri zdravljenju in preprečevanju virusa HIV, vendar virus ostaja pomemben svetovni zdravstveni problem, zlasti v nekaterih delih sveta.

Opozorila in previdnostni ukrepi:

Autotest VIH test HIV za domačo uporabo je namenjen izključno za osebno uporabo kot samotest za HIV in ga ni dovoljeno uporabljati za druge diagnoze ali namene. Autotest VIH test morate uporabljati samo s svežim vzorcem kapilarne krvi. Ne uporabljajte vzorcev seruma ali plazme. Samotest shranjujte v originalni ovojnini na suhem, hladnem mestu pri temperaturi med 8 °C in 30 °C. Ne izpostavljajte sončni svetlobi.

Samotest je namenjen samo za enkratno uporabo. Test je treba izvesti pri temperaturi med 8 °C in 30 °C. Ni za večkratno uporabo. Ne odpirajte vrečke iz folije s pripomočkom za samotestiranje, dokler niste pripravljeni na izvajanje testa. Samotest ni namenjen uporabi v kontekstu terapevtskega spremljanja bolnikov, ki prejemajo antiretrovirusno zdravljenje.

Posamezniki, ki uporabljajo ta samotest, se morajo pred zdravstvenimi odločitvami posvetovati z zdravnikom, ne glede na to, ali so rezultati negativni ali pozitivni. Lažno pozitivni rezultati (0,2 % v študijah specifičnosti) ali lažno negativni rezultati so lahko posledica naslednjih dejavnikov: izpostavljenost virusu HIV znotraj 3 mesecev pred uporabo testa (obdobje diagnostičnega okna), napredovala bolezen s hudo imunsko pomanjkljivostjo ali okužbo z redkim tipom virusa in HIV-pozitivni ljudje, ki prejemajo antiretrovirusno zdravljenje.

Če izdelka ne shranjujete skladno z navodili, lahko to povzroči napačne rezultate testa. Ne uporabljajte samotesta, če je embalaža ali vrečka iz folije odprta ali poškodovana. Ne uporabljajte samotesta, če je rok uporabe, natisnjen na embalaži, pretekel. Če imate težave pri razumevanju navodil za uporabo, nas, prosim, takoj kontaktirajte na [email protected] Odgovorili vam bomo v roku 24 ur. Ta samotest in vse povezane predmete hranite izven dosega otrok.

Komponente, priložene testu autotest VIH, so lahko škodljive pri zaužitju in lahko povzročajo draženje. Autotest VIH test je dodatna oblika testiranja za HIV, ki se lahko uporablja kot dopolnilo drugim obstoječim možnostim. autotest VIH lahko zazna samo okužbo z virusom HIV in ga ni mogoče uporabljati za odkrivanje drugih spolno prenosljivih okužb.

Podjetje AAZ-LMB izrecno zavrača vso odgovornost za uporabo ali distribucijo izdelka autotest VIH ali njegovih komponent, pri katerih niso bila natančno upoštevana navodila in omejitve uporabe, kot je navedeno v ustreznih navodilih za uporabo.

Uporaba izdelka Autotest VIH test HIV za domačo uporabo

Pozorno preberite navodila na embalaži.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Priloge

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.