HydraMed Night Sensitive mazilo za oči, 5 g

Hydramed Night Sensitive je mazilo, ki ne vsebuje lanolina in je idealno za uporabo ponoči z namenom lajšanja simptomov suhih oči. Hydramed Night Sensitive je mazilo, ki ne vsebuje lanolina in je idealno za uporabo ponoči z namenom lajšanja simptomov suhih oči.
454923 16541

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Hydramed Night Sensitive je mazilo, ki ne vsebuje lanolina in je idealno za uporabo ponoči z namenom lajšanja simptomov suhih oči.

Hydramed Night Sensitive vsebuje tekoči parafin, bel mehki parafin v kombinaciji z vitaminom A. Lanolin je v tem medicinskem pripomočku prisoten za večje udobje in debelejši solzni film, kar pomeni, da je sposoben zaščititi površino očesa skozi celo noč.

Vitamin A je del naravnega solznega filma in kot tak ga oko zelo dobro prenaša kot mazivo. Vitamin A je potreben za normalno rast, vzdrževanje in zorenje roženicnih celic, zato je učinkovit v primeru lokalne rabe. 

Izdelek je primeren za uporabo med nosečnstjo, prav tako kot tudi med dojenjem. 

Kdaj uporabiti izdelek HydraMed Night Sensitive mazilo?

Mazilo na nego očesa uporabite predvsem v primeru prekomernega draženja oči, v primeru neugodnih zunanjih dejanvikov kot denimoveter, sonce, slana voda, dim in drugi alergeni, ki neprijetno delujejo na povšrino očesa in povyročajo njegovo rdečico, neprijetno obremenjenost in še bi lahko naštevali. 

Prekomerno obremenjenost lahko povzročijo tudi sledeči dejavniki, ki se jim je smiselno izogibati:

 • učenje
 • branje knjige, pri šibki svetlobi
 • predolgotrajno delo z računalnikom
 • nočna vožnja
 • prekomerna uporaba kontaktnih lečk
 • ...

Prednosti mazila za oko

 • izdelek ne vsebuje konzervansov
 • po odprtju pakiranja se lahko uporablja še 90 dni
 • primeren za močno suhe oči
 • primeren za tretma ponoči
 • ...

Uporaba medicinskega pripomočka

Pred kakršnim koli rokovajem z mazilom in nadaljnjimi aplikacijami le-tega poskrbite za higieno rok in prostora, kjer to tudi izvajate. 

Z umitimi rokami aplicirajte mazilo na površino očesa in sicer tako, da nagnete glavo navzad in pridržite veke, da se le-te ne bodo avtomatično zapirale. Pričnite z istisom tube in sicer na način, danaredite cca 10 mm dolgi trak mazila. 

Ko ste mazilo nanesli na samo oko je pomembno, da čimvečkrat pomežiknete, saj se le-tako mazilo v čim večji meri razporedi na samo površino očesa. Morebitno odvečno količino mazila obrišite z vek, da le-te ne postanejo lepljive. 

Mazilo lahko predvsem takoj po nanosu povyroči rahlo zamegljen vid, zato je nujno, da po nanosu mazila počivate in ne opravljate nevarnih del, kaj šele del s težko mehanizacijo. 

Posebna opozorila ob uporabi

 • Izdelek ni primeren za uporabo med nošenjem lečk
 • po odprtju izdelek ne hranite na prekomerno vročem in svetlem prostoru
 • hranite na varnem pred dosegom otrok

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Zdravje oči in COVID-19!

Pomen vzdrževanja zdravja oči v Luči epidemije COVID19 življenjski slog in dejavniki, ki vplivajo na zdravje oči. Vzdrževanje zdravja oči predstavlja širši aspekt celovite higiene očesnih...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Pojdite domov prej

Če ste zaposleni - bodisi v redni službi, kot prostovoljec ali pa samo pazite na svoje vnuke - pazite, da ne boste pretiravali z delom. Študija Univerze Kalifornija, ki je zajela zdravstvena poročila 24.205 prebivalcev Kalifornije, je pokazala, da se je pri tistih, ki so delali 41 do 50 ur na teden, tveganje za hipertenzijo zvišalo za 17 odstotkov, pri tistih, ki so delali 51 do 60 ur na teden, pa se je tveganje zvišalo
za 29 odstotkov. Če ste deloholik, si zvišujete stres in nimate dovolj spanja, telovadbe in zdravih obrokov, pravi avtor študije dr. Yang. Obenem tudi teže opustite kajenje.

Izključite svoj mobilni telefon - in pozabite nanj

Ko so raziskovalci prosili 20 britanskih študentov, naj se pogovarjajo o svojih mobilnih telefonih, se jim je sistolični krvni tlak zvišal za osem odstotkov - znamenje, da je zvonjenje telefona v vašem žepu ali torbici stresno. Ko so se študenti za tri dni odrekli svojim mobilnikom, se je pri isti vaji krvni tlak zvišal
le še za tri odstotke. Zdi se, da je tišina zdrava, pravi vodilni raziskovalec dr. David Sheffield z Univerze Staffordshire v Angliji.

Ponovno odkrijte mleko (z malo maščobe)

Po vsem svetu se poraba mleka zmanjšuje, ker pijemo več gaziranih in drugih oslajenih brezalkoholnih pijač. Toda mleko in drugi mlečni izdelki so pomembni za nadzor krvnega tlaka, ker vsebujejo kalcij, ta pa pomaga uravnavati ravni tekočin v krvnem obtoku.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk Lekarna Žužemberk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov