Now Selen 100 mcg, 100 tablet

<p><strong>Now Selen 100 mcg: Selen je esencialen mikroelement in pomemben kofaktor &scaron;tevilnih encimov v člove&scaron;kem telesu (t.i. selenoproteinov). </strong></p>

Now Selen 100 mcg: Selen je esencialen mikroelement in pomemben kofaktor številnih encimov v človeškem telesu (t.i. selenoproteinov).

521442 13185

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vegetarijanska/veganska formula.

Priporočen dnevni odmerek dopolnila Now Selen 100 mcg

1 tableta dnevno, najbolje z obrokom.

Prednosti selena

• Prispeva k ohranjanju las in nohtov.
• Ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
• Ima vlogo pri delovanju ščitnice.
• Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
• Ima vlogo pri nastajanju semenčic.

Delovanje  Now Selen 100 mcg dopolnila

Selen je esencialen mikroelement, saj kot kofaktor številnih encimov (ti. selenoproteinov) sodeluje v življenjsko pomembnih bioloških procesih kot so reprodukcija, metabolizem ščitničnih hormonov, sinteza DNK in zaščita celic pred oksidativnim stresom.

V živilih in prehranskih dopolnilih najdemo selen v različnih oblikah. V obliki anorganskega natrijevega selenida in natrijevega selenata ali pa v organski obliki selenoaminokislin kot sta selenometionin in selenocistein. Biorazpoložljivost selenometionina je višja od 90 %. Po krvi selen potuje vezan na selenoproteine, shranjuje pa se v jetrih, ledvicah ter skeletnih mišicah.

Priporočila za jemanje prehranskega dopolnila Now Selen 100 mcg

Selen priporočamo v primeru povečanega oksidativnega stresa, izpadanju las, spremembah na koži in za okrepitev imunskega sistema. Prav tako je priporočljiv ob nizkoenergijskih dietah, dietah z omejenim vnosom beljakovin ter za stroge vegane.

Selen je v previsokih odmerkih toksičen, meja med varno in toksično dozo pa je majhna.
Zgodnji pokazatelj previsokega vnosa selena je zadah po česnu ter kovinski okus v ustih. Klinični znaki kronično visokega vnosa selena pa se kažejo z izgubo las, deformacijo in krhkost jo nohtov, nepravilnostmi na koži, poškodbami živčnega sistema, utrujenost jo, razdraženost jo, s slabostjo in drisko. Po podatkih Ameriškega inštituta za medicino je zgornji dovoljeni vnos selena za odrasle enak 400 ug.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Sladkorna bolezen

Kako se sladkorna bolezen kaže?
Polno razvita sladkorna bolezen z visokimi vrednostmi glukoze v krvi se kaže z žejo, povečano količino dnevno izločen ega urina, lakoto, hujšanjem in zamegljenim vidom. Treba pa je poudariti, da običajno poteka tip 2 sladkorne bolezni dolga leta prikrito, ker vrednosti glukoze v krvi ne dosegajo vrednosti, ki bi povzročile zgoraj navedene znake. Škoda pa kljub temu ves čas nastaja, zato je še vedno dostikrat sladkorna bolezen odkrita šele ob nastopu pozne komplikacije, npr. s(Čneali možganske kapi.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Now Now
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja