Immufen gel za kožo po radioterapiji, 50 mL

Immufen gel za kožo po radioterapiji je medicinski pripomoček v obliki gela, ki se uporablja za pravilno vlaženje in mazanje kože in ustvarjanje zaščitne bariere v bližini mest, ki so izpostavljena sevanju. Immufen gel za kožo po radioterapiji je medicinski pripomoček v obliki gela, ki se uporablja za pravilno vlaženje in mazanje kože in ustvarjanje zaščitne bariere v bližini mest, ki so izpostavljena sevanju.
421600 16275

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Immufen gel za kožo po radioterapiji je medicinski pripomoček v obliki gela, ki se uporablja za pravilno vlaženje in mazanje kože in ustvarjanje zaščitne bariere v bližini mest, ki so izpostavljena sevanju. Ustvarjanje primernega okolja krepi naravne regenerativne procese.

Uporaba Immufen gela za kožo po radioterapiji

Stranski učinki radioterapije so spremembe na koži, ki jih povzročajo oslabljene funkcije kožne bariere. Te spremembe vključujejo: izpuščaje, suhost kože, hiperpigmentacijo, vnetja, luščenje kože, itd. Poleg tega je koža občutljivejša na okužbe in alergije, pa tudi na UV sevanje. Težave s kožo lahko povzročijo bolečine, močno nelagodje, zmanjšajo kakovost življenja in lahko povzročijo konec ali preložitev terapije. Zato je zelo pomembna pravilna nega kože, še posebej njeno vlaženje in mazanje. Pravilna hidratacija kože zmanjša suhost, napetost in srbenje ter tako ščiti pred okužbami, ki nastanejo zaradi iritacije kože.

Immufen gel za kožo po radioterapiji vsebuje sestavine za vlaženje: glicerin, arginin, natrijev hialuronat in Omega Plus kompleks, ki deluje kot močan lubrikant. Sestavina Syricalm ščiti pred prekomerno izgubo vode in krepi zaščitno bariero kože. Posledično je koža bolj elastična, navlažena in manj dovzetna na zunanje vplive, kar pomaga lajšati napetost in srbenje. Zaradi ustrezne hidratacije kože se vzdržuje primerno okolje, ki krepi naravne regenerativne procese.

Izdelek dodatno vsebuje prebiotik Biolin P, ki zagotavlja primerno okolje za razvoj fiziološke bakterijske flore in tako ščiti pred razvojem patogenih mikroorganizmov. Tako preprečuje infekcije občutljive kože onkoloških bolnikov.

Doziranje in način uporabe

Nanesite majhno količino gela na čisto kožo, na področje, ki bo obsevano. Nežno razmažite in se držite higienskih pravil. Gel uporabljajte večkrat dnevno, kolikor je potrebno, za vzdrževanje normalne vlažnosti kože, še posebej nekaj ur po radioterapiji in ponoči.

Opozorilo! Ne uporabljati neposredno pred radioterapijo ker lahko povzroči draženje kože. Čas od nanosa gela do radioterapije mora biti najmanj dve uri.

Ne uporabljati na odprtih, nezaceljenih ranah in pri poškodbah s poškodovanim dermisom.

V primeru vprašanj se posvetujte z vašim zdravnikom.

Kontraindikacije

Preobčutljivost (alergija) na sestavine proizvoda.

Sestavine

Glavne sestavine: glicerin, PEG-40 hidrogenirano ricinusovo olje, SyricalmTM (ekstrakti Phragmites kharka in Poria cocos), Biolin P (inulin, alfa-glukan oligosaharidi), natrijev hialuronat, Omega plus kompleks (sončnično olje, koruzno olje, sezamovo olje, olje makadamije, oljčno olje), tokoferil-acetat, hidroksiacetofenon, arginin.

Dodatne sestavine: voda, karbomer, hidroksiacetofenon, 1,2-heksandiol, kapril glikol, tokoferil-acetat, natrijev benzoat.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Modificirani trebušnjaki

1. Ulezite se na hrbet spokrčenimi koleni pod kotom 90 stopinj in z meči vzporedno s tlemi. Roke položite ob boke.

2. Stisnite trebušne mišice, povlecite popek proti hrbtenici in pritisnite hrbet ob tla. Dvignite glavo in ramena s tal in pri tem potisnite prste na rokah po tleh naprej.

Držite 5 vdihov in močno vdihnite in izdihnite, nato se spustite nazaj na tla.

Dviganje hrbta

Ulezite se na hrbet, stopala dvignite s tal in kolena pokrčite proti prsim. Ovijte si brisačo okoli nog tik pod koleni, nato pa jo z obema rokama primite in potiskajte kolena proti prsim, dokler se spodnji del hrbta ne dvigne nekoliko od tal (oziroma, kolikor visoko morete).
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Gofarm Gofarm
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov