Indasec Pants mobilne hlačke
Indasec Pants mobilne hlačke
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Indasec Pants mobilne hlačke

Proizvajalec: Indas Laboratoires
Indasec Pants mobilne hlačke so inovativne visoko vpojne hlačke, ki so namenjene za vse z inkontinenco, ki žele ostati polno sktivni.
Cena: 11,64 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Težavainkontinenca

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Indasec Pants mobilne hlačke so inovativne visoko vpojne hlačke, ki so namenjene za vse z inkontinenco, ki žele ostati polno sktivni.

Plus verzija hlačk je primerna za srednjo do težko inkontinenco, uporalbljajo se pdnevi in ponoči oziroma po potrebi. 

Hlačke Indasec Pants imajo vpojno jedro, ki zadrži velike količine tekočin in telesnih izločkov. 

Unisex plenice Indasec Pants so posebej zasnovane za absorpcijo velikih količin urina in odpravljanjeneprijetnega vonja, ki ga povzroča enureza pri ženskah, moških in otrocih. MObilne hlačke so primerne za osebe, ki niso odvisne ali potrebujejo zmerno stopnjo pomoči.

Prednosti hlačk Indasec

  • imajo širok elastični pas, ki je namenjen enostavnemu in popolnemu prileganju telesnim konturam
  • zaščita pred iztekanjem tekočin, tudi v času razkoraka
  • izdelek se nosi normalno, kot spodnje perilo
  • uporabljajo jih v primeru izvajanja tako imenovanega toaletnega treninga
  • ...

Za koga je izdelek Indasec Pants primeren

  • za vse, ki izvajajo toaletni trening
  • za osebe, ki trpijo za demenco
  • za osebe, ki imajo motnje v dupevnem razvoju
  • duševno prizadetim osebam
  • ...

Prednost hlačk je predvsem ta, da so izrazito udobne in diskretne kot spodnje perilo in med hojo ne povzročajo neprijetnega hrupa.

Ocene in mnenja

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

INOZITOL

VSE O INOZITOLU

Inozitol, izomera glukoze, se tradicionalno razvršča v skupino vitaminov B-kompleksa, čeprav njegov status vitamina še vedno ni jasen. Človeški organizem ga lahko sintetitizira sam v nasprotju z nekaterimi mikroorganizmi in živalmi, ki tega ne morejo. Pomanjkanje pri ljudeh ni bilo ugotovljeno.

1 ZGODOVINA

Že pred 100 leti so inozitol identificirali v urinu diabetikov.2 Leta 1941 sta Gavin in Mc Henry z raziskavami na podganah ugotovila, da ima inozitol lipotropno delovanje. Leta 1957 so Eagle in sodelavci dokazali, da je inozitol pomemben za rast vseh človeških in živalskih celic v tkivni kulturi.

2 KEMIČNA SESTAVA IN LASTNOSTI

lnozitoli (iz grške besede inosit = mišica) so skupina izomernih heksahidroksi derivatov cikloheksana. Heksahidroksicikloheksan lahko obstaja v dveh optično aktivnih oblikah in 7 inaktivnih konfiguracijah. Od 9 možnih izomer je vitaminsko aktiven samo myo-inozitol. To je bel kristalinični prašek, dobro topen v vodi. Slabo topen je v etanolu in netopen v etru.

3 NARAVNI VIRI

V naravi je malo derivatov inozitola. Naravna oblika inozitola je fitinska kislina (inositol heksa-fosfut), ki jo srečamo v nekaterih kefalinih in v nekaterih proteinskih kompleksih v semenih in žitaricah. Inozitol je v celih žitnih zrnih (koruza, riž, ječmen, oves), zelenjavi (fižol, grah, arašidi, soja) in sadju, v katerem je kot heksafosfat fitinska kislina. V tej obliki se delno absorbira, hidroliza fitatov do inozitola poteka v črevesni sluznici.v" Danes se pridobiva tudi sintetično iz riža, največji svetovni proizvajalec myo-inozitola (75 do 80 odstotkov) je Japonska.

4 USODA V ORGANIZMU

lnozitol se počasi absorbira iz prebavnega trakta. Hitro se metabolizira do glukoze. Koncentracija inozitola v normalni človeški prehrani je približno 5 mg/1 (28 µM). V tkivih je koncentracija inozitola povečana v srčni mišici, možganih in skeletnem mišičju. V urinu se pojavljajo le majhne količine inozitola, vendar se pri diabetikih količina znatno povečuje, verjetno zaradi kompeticije med inozitolom in glukozo za reabsorbcijo v ledvičnih tubulih.2

5 FIZIOLOŠKA VLOGA IN FARMAKOLOŠKI UČINEK

Fiziološka vloga inozitola je delno podobna vlogi holina. Inozitol je v obliki fosfatidilinozitola v fosfolipidih celičnih membran in plazmi lipoproteinov. Takšni fosforilirani derivati inozitola se sproščajo iz fosfolipidov v membrane različnih hormonov, avtakoidov in nevrotransmiterjev. En takšen derivat, inozitol-1,4,4-trifosfat, deluje kot intracelularni sekundarni prenosnik, ki stimulira sproščanje kalcijevih ionov (Ca2+) iz intracelularnih zalog.

Farmakološki učinek inozitola je vprašljiv. Kaže, da je vključen v transport in metabolizem maščob, vendar brez pomembnega učinka. Učinek ni pomembno izražen niti pri bolnikih, ki ga prejemajo parenteralno v odmerku 1 do 2 g. Raziskave z inozitolom so opravljali pri različnih tipih depresij in tesnobe. Še vedno zelo intenzivno potekajo raziskave, ki imajo za cilj pokazati različne možnosti terapevtske uporabe inozitola v človeški medicini (karcinom jeter)

6 PRIPOROČENE DNEVNE KOLIČINE IN TERAPEVTSKA UPORABA

Priporočene dnevne količine po RDA niso potrjene. Menijo, da se v človeški organizem s hrano (sadje in zelenjava) dnevno vnese približno 1 g inozitola. Čeprav potrebe po inozitolu pri ljudeh niso določene, so velike koncentracije inozitola najdene v materinem mleku. Zato ameriško združenje Comittee on Nutrition of the American Academy of Pediatrics priporoča inozitol (kot tudi holin) v vseh kombinacijah nutrientov za otroke.

 

VIR: Vitamini in minerali, resnice in predsodki

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Now E-400 vitamin E, 50 kapsul

14,74 €

Now C-1000 vitamin C 1000 mg, 100 tablet

17,13 €

Now Super omega-3, 120 mehkih kapsul

Od 26,01 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Težavainkontinenca

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.