Isla Medic hydro+ pastile, 20 ali 50 pastil

Pastile Isla Medic hydro+ so medicinski pripomoček, namenjene lajšanju značilnih težav vnetja žrela in ustne sluznice, kot so suh, dražeč kašelj, hripavost, pohrkovanje, ipd.
14268 14268

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Topel, klimatiziran suh zrak, cigaretni dim kot tudi dolgotrajen neprekinjen govor ali petje lahko negativno vplivajo na grlo. Tako grlo izgubi zaščitno plast in postane močno občutljivo na viruse in bakterije. Lizanje pastil Isla Medic hydro+ vitalne dele grla in ustne votline intenzivno zaščitijo, navlažijo in ublažijo njeno draženje.

Pastile Isla Medic hydro+ so inovativen medicinski pripomoček, redvsem primeren za intenzivno in globinsko vlaženje ustne sluznice. Tako pastile jemljejo predvsem osebe, ki imajo težave s prekomerno suhim oziroma izsušenim grlom, imajo težave s hripavim žrelom, jih v predelu grla draži in imajo težave s pohrkovanjem. 

Pastile Isla Medic hydro+ so pastile s poudarkom na intenzivnem vlaženju. Primerne so predvsem za vse, ki veliko uporalbjao glasilke in sicer za pevce, igralce, za vse ki imajo vneto grlo in izredno težko govorijo ter jih ob enem draži tudi kašelj.

Pogosto se zgodi tudi, da prekomerno kašljanje še nadalje razdraži žrelno sluznico ter jo še nadalje iritira, kar je lahko predvsem v času prehladov izredno neprijetno.

Kaj loči Isla Medic hydro+ od drugih pastil?

Pastile so v primerjavi z drugimi pastili oplemenitene z inovativno vlažilnim in zaščitnim hidrogelom, katerega namen delovanja je predvsem intenzivno vlaženje, regeneracija sluznice - bistvo gela je predvsem hialuronska kislina, ki mu pravimo tudi magnet za vodo.

Pastile vsebujejo hydrogelcomplex, hialuronsko kislino in poseben izvleček islandskega mahu. Ko pastilo ližete, se hidrogel prilepi na sluznico, kar ustvari zaščitni sloj na prizadeti sluznici ter jo dobro vlaži. Skupek aktivnih snovi v Isla Medic hidro + pospešujejo intenzivno vlaženje ust in grla sluznice v času, ko je tveganje, da se posušijo največje.

Pastile Isla Medic hydro+ imajo prijeten okus z blago aromo češnje in mentola.
Jemljejo jih lahko odrasli in otroci od 6. leta starosti dalje. Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo v obdobju nosečnosti in dojenja.

Kaj vsebujejo pastile Isla Medic hydro+

Isla Medic hydro+ pastile so obogatene z ekstraktom islandskega lišaja (kot vse druge Isla pastile) v obliki vodnega ekstrakta, dodan pa je še karbomer, hialuronska kislina v obliki natrijeve soli hialuronske kisline ter ksantan gumija.

Hialuronska kislina poznamo kot "magnet" za vodo, ki kožo  ter sluznice intenzivno vlaži ter neguje.

Druge sestavine pastil Isla Medic hydro+

Arabski gumi, maltitol, brezvodna citronska kislina, sorbitol, srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza).

Pastile vsebujejo nekatere sladkorje, ki ne škodijo zobni sklenini in sicer sorbitol ter malltitol.

Kdaj uporabljati pastile Isla Medic hydro+

Pastile vsebujejo kompleks hidrogela, ki vsebuje karbomer, ksantanski gumi in hialuronsko kislino. Preko vzdraženega grla sprostijo zaščitni sloj hidrogela s hialuronsko kislino in izvlečkom islandskega lišaja. Učinkovine vneto sluznico zaščitijo, vlažijo in umirijo. Tako se vneta sluznica lažje regenerira.

Namenjene so uporabi pri izrazitejših simptomih, povezanih s prehladom in vnetim grlom:

  • draženje grla in siljenje h kašlju,
  • hripav glas,
  • bolečine v žrelu,
  • suha usta in težave pri požiranju,
  • razdražene glasilke in intenzivnejša raba glasu.

Zakaj izbrati isla medic hydro + pastile?

Pogosto prezremo neprijeten pekoč občutek v grlu, v upanju, da se bo sam pozdravil, saj to pogosto pomeni, da ne bo potrebno izgubljati časa pri zdravniku.

Z isla medic hydro + pastilami bo vaše grlo zaščiteno z ustvarjanjem hidrogela, ki ostane na sluznici. Pastile spodbujajo slinjenje in signifikantno zmanjšajo razdraženost sluznice .

Izdelek je še posebej priporočljiv za vegane in ne vsebuje sladkorja, kar je odlična novica za diabetike.

Kdaj uporabite klasične pastile Isla in kdaj Isla Medic hydro+

Klasične pastile Isla so namenjene pogostejši uporabi, kot preventiva oz. pri blagih težavah. Pri izrazitejših težavah v grlu so primerne pastile Isla Medic hydro+. Zaradi svoje sestave so pastile Isla Medic hydro+ poleg naštetega zelo dobrodošle vsem, ki imate težave s suhimi usti oz. intenzivneje uporabljate glas (npr. učitelji, pevci, igralci).

Kdaj jemanje pastil Isla Medic hydro+ ni priporočljivo

Pastil Isla Medic hydro+ ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah.

Nosečnost in dojenje
Nosečnost ni razlog, da pastil Isla ne bi smeli jemati. Izdelek uporabljajte brez posebnih sprememb režima jemanja. Pastile ne jemljite le v primeru, da ste alergični na kašno izmed sestavin ali preprosto ne prenašate sladkorjev, ki so gradniki Isla Medic hydro+ pastil.

Kako jemati pastile Isla Medic hydro+

Odrasli in otroci, starejši od 6 let, po potrebi do 6-krat dnevno vzemite po 1 pastilo. Pastilo počasi raztapljajte v ustih, dokler se povsem ne raztopi.
Nasvet za sladkorne bolnike: 1 pastila vsebuje 1,05 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,09 BU.

Kako dolgo uporabljajte pastile Isla Medic hydro+

Pastile lahko uporabljate po potrebi in sicer krajši čas ali dlje časa, v kolikor potrebujete intenzivno vlaženje ust, grla. Če se vaše težave poslabšajo (na primer ob pojavu vročine ali bolečin v sklepih) ali ne izboljšajo v 3 dneh, se po porebi posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki

Izdelek uporabljajte v skladu z navodili za jemanje.

Pri prekomerni uporabi in uživanju pastil se lahko pojavijo nekateri stranski učinki ter preobčutljivost na nekatere sestavine izdelka.

Na kaj morate biti še pozorni

Rok uporabnosti je odtisnjen na škatli ter na pretisnem omotu, v katerem so pastile. Ne uporabljajte pastil po preteku roka uporabnosti! Shranjujte jih na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C.

Priporočamo shranjevanje pastil v originalni škatli za zagotovitev zaščite pred svetlobo.
Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Pastile lahko vsebujejo zračne mehurčke, ki nastanejo med proizvodnjo. Včasih se pastila lahko prilepi na folijo pretisnega omota. Med pastilami so lahko manjše razlike v barvi, okusu in trdnosti. Vse to je posledica naravnih sestavin v pastilah, ki nima vpliva na kakovost izdelka.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Mama: »Govorila sem z enim od učiteljev, ki me je povsem razumel, ker ima tudi sam doma dva sinova. Ne vem, kaj lahko ponudim svoji hčerki.«
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Engelhard arzneimittel Engelhard arzneimittel
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede