x
Vse kategorije
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Klamath RW max klamatske alge AFA v tabletah, 60 tablet

Proizvajalec: Klamath
Edina alga, ki je predelane po hladnem refrakcijskem postopku do 40 stopinj Celzija.
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
  • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
  • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
  • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
  • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Izborklamatska alga
Vsebujealge

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Alga raste v zgornjem delu jezera Klamath v severnem Oregonu, v optimalnem okolju, ki ji dovoljuje razvoj v resnično pomembno hranilo in se po tem razlikuje od drugih mikroalg.

Zelo pomembna je hranilna vrednost alge AFA saj je edina, ki je predelane po hladnem refrakcijskem postopku do 40 stopinj Celzija. Včasih je bil postopek predelave alge nekoliko drugačen in sicer po principu sušenja - draying metodi., katero so posodobili s hladnim refrakcijskim postopkom. V organski obliki – zaradi česar ima alga visoko absorbcijsko sposobnost – vsebuje naslednja hranila:

Beljakovine in aminokisline
Približno 60–70 % alge sestoji iz visoko vrednih beljakovin. Alga vsebuje 20 aminokislin, med njimi vse bistvene. In kar je najpomembnejše, alga AFA izboljša zmožnost telesa, da resorbira in uporabi beljakovine iz hrane. Ta lastnost je izjemno pomembna v prehrani športnikov in tistih ljudi, ki potrebujejo »pogonsko gorivo visoke energijske vrednosti«. Nadalje vsebuje 8 esencialnih aminokislin v razmerju, ki je skoraj identično razmerju, idealnemu za človeško telo (Food and Nutrition Council, 1980). Tako telo uporabi vse beljakovine in aminokisline, ki se v njem odlično asimilirajo.

Minerali
Alga vsebuje več kot 30 mineralov, domala celoten spekter makro- in mikromineralov v naravni organski obliki, ki je najboljša  možnost za asimilacijo. Prav zato je ta alga sposobna spodbuditi različne imunske in prebavne funkcije, saj splošno uravnava vse bolj razširjeno pomanjkanje hranilnih snovi v hrani.

Vitamini
Alga vsebuje popoln in uravnotežen spekter 14 vitaminov, vključno s spektrom vitaminov B in veliko količino vitamina K. Je zelenjavni vir z največ B-vitaminov, še posebej zato, ker vsebuje biorazpoložljivi vitamin B12 (200 % priporočene dnevne količine v 2 gramih alge).

Polisaharidi
Kot druge modrozelene alge vsebujejo tudi alge AFA visok odstotek polisaharidov. Posebno pomembno pa je, da so ti polisaharidi pokazali 10-krat večjo sposobnost stimulacije makrofagov kot običajni lipopolisaharidi.

Beta-karotin in karotenoidi
Alga vsebuje veliko beta-karotina v cis- in trans- obliki, kar omogoča visoko stopnjo absorpcije, nadalje širok spekter 15 karotinoidov, vključno alfa in gama. Beta-karoten je provitamin rastlinskega izvora katerega naše telo pretvori v vitamin A ob pomanjkanju le tega.

Fikocianini
10–15 % suhe algine teže predstavljajo fikocianini

Esencialne maščobne kisline
V algah AFA je izvrstno razmerje esencialnih (bistvenih) maščobnih kislin omega-3 in omega-6, ki se nahajajo v idealnem razmerju.

Klorofil
Alge AFA vsebujejo visok odstotek klorofila

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

Alga vsebuje vitamin A, ki ima vlogo pri presnovi železa, prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in kože, ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju imunskega sistema.

Vitamin B1 oz. tiamin prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju ter ima vlogo pri delovanju srca.

Vitamin B3 oz. niacin prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,  k delovanju živčnega sistema, k ohranjanju zdravih sluznic ter zdrave kože.

Vitamin B5 oz. pantotenska kislina prispeva k umskim zmogljivostim, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

Vitamin B9 ali folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, prispeva k sintezi aminokislin, k nastajanju krvi, k presnovi homocisteina.

Vitamin B12 ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi in k ohranjanju zdravih kosti.

Mineral fluorid prispeva k ohranjanju mineralizacije zob.

Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Molibden ima vlogo pri presnovi aminokislin, ki vsebujejo žveplo.

Jod prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k delovanju žičnega sistema, prispeva k ohranjanju zdrave kože, ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Crohnova bolezen

Kako si lahko pri Crohnovi bolezni pomagate sami?
Vsekakor je potrebno, da se »sprijaznite« z dejstvom, da ste zboleli in začnete spreminjati svoje stare navade in razvade. Ne smete pustiti, da bolezen vodi vaše življenje, pač pa morate vi voditi bolezen. Z boleznijo se je potrebno aktivno spoprijeti. Samopomoč pri kroničnih boleznih je nujno potrebna za čim bolj normalno življenje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Klamin kapljice, 50 mL

18,90 €

Napro krema z ekstraktom divjega jama, 60 g

Od 32,70 €

Life Extension D + K vitamin, 60 kapsul

22,11 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo
Izborklamatska alga
Vsebujealge

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.