Lekobeba vetrovno mazilo, 50 mL

Zaščitna nega otroške kože telesa in obraza od prvega dne dalje. Zaščitna nega otroške kože telesa in obraza od prvega dne dalje.
571873 5062

Ocene in mnenja

Opis

Nežna tekstura mazila za sproščujočo masažo spodnjega dela trebuščka pri dojenčkih in otrocih. Mazilo z rahlimi krožnimi gibi v tankem sloju nanesemo večkrat na dan. Dotik v kombinaciji z izvlečki brina, rožmarina, evkaliptusa in sivke ustvarja občutek ugodja in toplote.

Sestavine Lekobeba vetrovnega mazila

Petrolatum, Sesamum Indicum Oil, Juniperus Communis Oil, Rosemary oil, Eucalyptus Globulus Oil, Lavandula Angustifolia Oil

Sestavine (slovensko):
beli vazelin, sezamovo olje, eterično olje brina, eterično olje rožmarina, eterično olje evkaliptusa, eterično olje sivke

Opozorilo ob uporabi Lekobeba vetrovnega mazila

Vetrovno mazilo ne nanašamo na poškodovano kožo in na sluznice. Nekaj urna rdečica po nanosu je tipična, saj vtiranje izdelka pospešuje prekrvitev kože. V primeru daljše kontaktne alergične reakcije se svetuje prekinitev uporabe proizvoda.

Po uporabi si temeljito umijte roke. Pred prvo uporabo odstranite zaščitno folijo pod pokrovčkom. Po vsaki uporabi dobro zaprite. Shranjujte v temnem prostoru pri sobni temperaturi. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Atiopijski dermatitis

Dodatek za zdravnike
Posebna opozorila

• Na slovenskem tržišču je v obliki kreme na voljo imunomodulatorno zdravilo z zdravilno učinkovino pimekrolimus. Ker vnetno spremenjeni koži bolnika z atopijskim dermatitisom primanjkuje vlage in je koža zato zelo suha, bi zdravilna učinkovina imela večji učinek v mazil ni podlagi. Zato je bolniku umestno priporočati, naj si po nanosu kreme na isto mesto nanese še indiferentno mazilo.

• Mladim (šoloobveznim) bolnikom z atopijskim dermatitisom je smiselno predlagati posvet o poklicni usmerjenosti, saj si bodo z ustreznim izogibanjem morebitnim škodljivim vplivom okolja na delovnem mestu zagotovili manj poslabšanj bolezni, s tem pa večjo kakovost življenja.

• Maja 2007 je bilo ustanovljeno Društvo Atopijski dermatitis, katerega glavni namen je zbiranje izkušenj bolnikov, njihovih svojcev ter zdravnikov, da bi pripomogli k lajšanju težav ter izboljšanju kakovosti življenja bolnikov. Zato je prav, da vsakega bolnika z atiopijskim dermatitisom in njegove svojce seznanimo z možnostjo včlanitve v omenjeno društvo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekos Lekos
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede