LifeExtension Astaksantin s fosfolipidi, 30 mehkih kapsul

LifeExtension Astaksantin s fosfolipidi je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje astaksantin - to je ksantofil karotenoid rdeča pigmentna molekula, ki se nahaja predvsem v ribah, rakcih in celo v morskih algah. LifeExtension Astaksantin s fosfolipidi je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje astaksantin - to je ksantofil karotenoid rdeča pigmentna molekula, ki se nahaja predvsem v ribah, rakcih in celo v morskih algah.
23267 23267

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

LifeExtension Astaksantin s fosfolipidi je inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje astaksantin - to je ksantofil karotenoid rdeča pigmentna molekula, ki se nahaja predvsem v ribah, rakcih in celo v morskih algah.

Izvor astaksantina

Astaksantin naravni karotenoidi se pridobiva iz alge haematococcus pluvialis, poleg te pa je v prehranskem dopolnilu na voljo tudi veliko fosfolipidov. Težava pri astaksantinu je predvsem ta, da je kot tak topen zgolj v maščobah, zato se zelo zelo slabo mešajo z vodo, kar posledično močno omejuje njeno biološko uporabnost.

Absorpcija neprilagojenega oziroma nemodificiranega astaksantina iz naravnih bioloških materialov, morskih sadežev in alg je le 50 procentna.S postopkom emulgiranja astaksantinske molekule pa je dokazano, da se absorpcija te pomembne molekule poveča za kar 12-krat v primerjavi z ne-fosfolipidno obliko astaksantina.

V primeru astaksantina s fosfolipidno modifikacijo le-ta sila enostavno prečka možgansko-krvno in očesno krvno pregrado.

Pomen astaksantina

Astaksantin je zelo pomemben in zelo pogosto prisoten v očesu, njegovo nadomeščanje je ključnega pomena tudi za človeški organizem.

Prednosti prehranskega dopolnila

  • je inovativna možnost za pridobitev naravnih astaksantinov iz alge
  • zaradi večje vsebnosti fosfolipidov je absorpcija izboljšana
  • enostavno prehajanje molekule skozi krvno očesno pregrado in krvno-možgansko pregrado

Način uporabe prehranskega dopolnila LifeExtension

Odmerite po 1 ali 2 kapsuli dnevno s hrano ali ločeno od prehrane s kozarcem vode ali čaja.

Tabela sestavin prehranskega dodatka

Tabela prikazuje vsebnost v eni ali dveh kapsulah prehranskega dodatka:

Sestavina  1 kapsula vsebuje  2 kapsuli vsebujeta 
Astaksantin fosfolipidna zaščitena mešanica 84 mg  168 mg

Sestavine: kapsula (želatina, glicerin, prečiščena voda), sončnično olje, fosfolipidi (iz sončničnega lecitina), naravni astaksantin (iz alge Haematococcus pluvialis), ekstra deviško oljčno olje

Posebna opozorila pri uporabi izdelka

  • shranjevati nedosegljivo otrokom
  • shranjevati tesno zaprto na hladnem in suhem mestu
  • izdelka ne pričnite uporabljati, če je zunanji pečat poškodovan 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: LifeExtension LifeExtension
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov